مجموعه محتوای خبری ریاست دانشگاه

 

بيست و يکمين جشنواره تحقيقاتي علوم پزشکي رازي

دانشگاه علوم پزشکی تهران برترین دانشگاه در بین دانشگاه‌های تیپ یک

در بيست و يکمين جشنواره تحقيقاتي علوم پزشکي رازي از دانشگاه علوم پزشکي تهران باز هم به عنوان برترين دانشگاه در بين دانشگاه‌های تیپ یک قدرداني شد.

???????????? ??????? ???? ????? ?????

گالري عکس
بيست و يکمين جشنواره تحقيقاتي علوم پزشکي رازي به منظور تجلیل از مقام و منزلت پژوهشگران و محققان برتر دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور و مراکز تحقیقاتی، روز دوشنبه 28 دي 94 با حضور آيت‌الله هاشمي رفسنجاني، رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام، دکتر هاشمي، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دکتر ملک‌زاده،  معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت و دکتر ستاري، معاون علمی و فناوری رییس جمهور و جمعی از اندیشمندان، محققان و پژوهشگران حوزه علوم پزشکی در تالار ابوريحان دانشگاه علوم شهيد بهشتي برگزار شد.

تعداد مقالات و ارجاعات به دانشمندان ايراني در منطقه بي نظير است
ايرنا: معاون تحقيقات و فناوري وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي با بيان اينکه تعداد مقالات و ارجاعات به دانشمندان ايراني در منطقه بي نظير است گفت: در سال گذشته 40 هزار مقاله علمي توليد شد و حوزه پزشکي نيز توانست 20 هزار سند علمي را در يک سال منتشر کند.
دکتر رضا ملک زاده با اشاره به کارنامه درخشان ايران در حوزه سلامت، افزود: در سال‌هاي اخير شاهد کاهش مرگ و مير مادران و نوزادان و افزايش دسترسي مردم به خدمات حوزه بهداشت و درمان بوده ايم و همانند گذشته ديگر، بيماري هاي عفوني علت اصلي مرگ در کشور نيست.
وي با بيان اينکه در حال حاضر 80 درصد مرگ و ميرها در کشور به دليل بيماري‌هاي غير واگير است، ادامه داد: اين بيماري‌ها به دليل عدم تحرک بدني، چاقي و تغذيه به وجود مي آيد که لازم است تا در اين زمينه تحقيقات بيشتري انجام شود.
ملک زاده تصريح کرد: طرح تحول سلامت آغاز به کار کرد تا هزينه خدمات درماني مردم را کاهش دهد بنابراين اگر بخواهيم موفق شويم بايد تحقيق و پژوهش را اساس کار خود کنيم.
ملک زاده با بيان اينکه وضعيت پژوهش در مقايسه با دوران گذشته قابل مقايسه نيست، اظهارکرد:پس از پايان جنگ تحميلي، ايران بالاترين شتاب علمي را در دنيا تجربه کرد و دانشمندان ايراني توانستند 240 هزار مقاله علمي را توليد و در سطح دنيا منتشر کنند که از ميان 95 هزار مقاله مربوط به حوزه پزشکي است.
معاون تحقيقات و فناوري وزير بهداشت افزود: در سالهاي گذشته سالانه حدود يک هزار مقاله علمي در کشور توليد مي شد در حالي که تنها در سال گذشته 40 هزار مقاله علمي توليد شد و حوزه پزشکي نيز توانست 20 هزار سند علمي را در يک سال منتشر کند.
وي اضافه کرد: 32 درصد کل مقالات علمي کشور مربوط به حوزه پزشکي است در حالي که تنها 10 درصد هيات علمي و 10 تا 12 درصد بودجه پژوهشي کشور در اختيار ما است اما از اين وضعيت رضايت چنداني نداريم و مي خواهيم به سطح بالاتري از لحاظ توليد علم برسيم.

راه حل مشکلات از تحقیق و پژوهش می‌گذرد
ايسنا: رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر ضرورت باز کردن فضا برای تحقیق و پژوهش و استفاده از دانشمندان و اندیشمندان، گفت: طبق آمار، متأسفانه طی سال‌های 91 و 92، 150 هزار متفکر و نخبه ایرانی به خارج از کشور رفتند و اسم سازمان معتبر علمی ناسا را مکانی گذاشتند که تبلور حضور دانشمندان ایرانی‌ است.
آیت‌الله هاشمی رفسنجانی گفت: در سال 1374 که سیستم تحقیقات علوم پزشکی را با محوریت دکتر ملک‌زاده راه‌اندازی کردیم، آرزوهای بلندی داشتیم، که طی این سال‌ها بخشی از آن موفق بوده است.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، به اسم جشنواره علوم پزشکی با عنوان «رازی» اشاره و تصریح کرد: محمد زکریای رازی پزشک، دانشمند و فیلسوف ایرانی است که در عمر کوتاه خود کارهای بزرگی در حد معجزه انجام داد. این دانشمند بزرگ که مدتی زرگری و سپس کیمیاگری کرد، پس از آسیب چشمش به خاطر هزینه بالای درمان آن، به دنبال تحصیل علم پزشکی رفت و موفق شد.
هاشمی رفسنجانی، با تأکید بر اینکه اخلاق‌مداری، سرلوحه‌ی طبابت رازی بود، اظهار داشت: وی در پزشکی به بینوایان توجه ویژه داشت و علیرغم پزشکان زمان خویش که سعی می‌کردند به درگاه حاکمان نزدیک شوند، او از چنین روحیه‌ای برخوردار نبود و آنچنان مهربانانه با بیماران خود رفتار می‌کرد که آنها به لحاظ روحی و جسمی احساس سلامت می‌کردند.
وی با اشاره به دستاوردهای عظیم رازی در حوزه پزشکی به خصوص کشف درمان بیماری‌های مختلف از جمله آبله و سرخک و همچنین الکل، گفت: شخصیت ممتاز و خدمات ارزنده این پزشک ایرانی بر هیچکس پوشیده نیست و زمانی که در بغداد بود و ریاست بیمارستان معتضد عباسی را برعهده داشت، این بیمارستان را به یکی از بهترین بیمارستان‌های دنیا تبدیل کرد و به واسطه‌ی همین بیمارستان جهانی شد.
هاشمی رفسنجانی در ادامه با تأکید بر تحقیق واقعی از سوی همه محققان و پژوهشگران، افزود: اگر ما دستور اکید رهبران شیعه مبنی بر «انْظرْ الی ما قال و لا تنْظرْ الی منْ قال، را که می‌گوید باید به سخن توجه کنیم نه صاحب سخن» در تحقیقات خود لحاظ و توجه کنیم، گام بزرگی برداشته‌ایم.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، ضرورت باز کردن فضا برای تحقیق و پژوهش و استفاده از دانشمندان و اندیشمندان را مورد تأکید قرار داد و گفت: طبق آمار، متأسفانه طی سال‌های 91 و 92، 150 هزار متفکر و نخبه ایرانی به خارج از کشور رفتند و اسم سازمان معتبر علمی ناسا را مکانی گذاشتند که تبلور حضور دانشمندان ایرانی‌ است.
وی افزود: باید شرایطی در کشور ایجاد شود تا پژوهشگران ایرانی خارج از کشور بتوانند به میهن خود برگردند و مردم ایران را از خدمات خود بهره‌مند سازند. همانطور که رازی از بغداد به ری آمد.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام به اوج تمدن اسلامی در قرون 4 و 5 اشاره و تصریح کرد: آن چیزی که تمدن اسلامی را ساخت، پژوهش و تحقیق بود، در آن زمانی که امتیاز باسواد شدن، مخصوص یکی دو طبقه از مردم بود، دانشگاه جندی شاپور مأمن و پناهگاه تمام دانشمندان از سراسر دنیا شد وبه مرکزی برای تبادل اطلاعات و دانش و منبع عظیمی از کتاب‌های علمی و فنی تبدیل شده بود.
هاشمی رفسنجانی با بیان اینکه ایرانی‌ها با تمدن چندین هزار ساله بسیار مستعد و باهوش هستند که هوش و ذکاوت آنها نسل به نسل منتقل می‌شود، گفت: خوشبختانه در شرایط فعلی، ایران از هیچ‌گونه امکاناتی مثل دانشگاه، استاد، دانشجو، دانشمند، محقق، پژوهشگر، منابع علمی و آموزشی محروم نیست و باید فضا برای کارهای تحقیقاتی و پژوهشی مهیا شود.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام به تأکید و سفارش مقام معظم رهبری در چند سال گذشته مبنی بر ایجاد کرسی‌های آزاداندیشی اشاره کرد و گفت: متأسفانه آنطور که شایسته است، به این امر مهم پرداخته نشد، واقعاً چقدر کرسی‌های آزاداندیشی آزاد است؟ کافی است جریانی حرف محققی را نپسندد.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: اگر نتایج تحقیق ملموس و قابل درک باشد، باعث جذب درآمد و استعدادها می‌شود و باید بگذاریم اساتید به همراه دانشجویان در کرسی‌های آزاداندیشی آزادانه به اظهار نظر و عقیده در زمینه‌های مختلف بپردازند.
هاشمی رفسنجانی، آزاداندیشی را اساس پیشرفت اسلام دانست و گفت: در زمان ائمه و امامان معصوم فضا برای علم و دانش باز بوده است و با وجودی که علم آنان لدنی بوده است، به معلم خود هدیه به پاس یاد دادن می‌دادند و در چنین شرایطی بود که بزرگترین تمدن دنیا را در جامعه‌ای که تعداد باسوادان آن بسیار اندک بود، پایه‌گذاری کردند، به طوری که هنوز خیلی‌ها ریزه‌خوار آن تمدن هستند.
وی در ادامه با بیان اینکه ایران دارای پزشکان باسواد، حاذق و مهربان است، گفت: اگر به تحقیق و پژوهش اهمیت و بها بدهید، هر سال شاهد دستاوردهای عظیم و بهتری در این حوزه خواهیم بود.
وی در پایان با تأکید بر اینکه راه حل مشکلات از تحقیق و پژوهش می‌گذرد، گفت: توسعه شرکت‌های دانش بنیان را باید جدی بگیریم، تا ضمن کارآفرینی برای تحصیلکرده‌های بیکار، شاهد حل معضلات و مشکلات از طریق آنها باشیم.

تحريم‌ها مشکلات زيادي در حوزه سلامت ايجاد کرده بود
فارس: دکتر هاشمي وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشکي در جريان جشنواره علوم پزشکي رازي و تجليل از برگزيدگان گفت: برگزيدگان اين جشنواره از بهترين‌ها هستند و 4 نفرشان جزو يک درصد برتر ISI بين‌المللي محسوب مي‌شوند.
وي با بيان اينکه با بودجه 12 درصدي از سهم پژوهش کشور 35 درصد مقالات در حوزه سلامت توليد مي‌شود، گفت: اميدواريم در شرايطي که به وجود مي‌آيد رقم دانشمندان يک درصد برتر ما تا پايان برنامه ششم توسعه به 200 نفر افزايش پيدا کند.هاشمي تأکيد کرد: رقم 540 دانشمند جوان با HIndex15 به بالا خيلي مهم است و سياستمداران بايد در اسناد بالادستي به اين موضوعات توجه کنند.وزير بهداشت با ابراز خوشحالي از به سرانجام رسيدن برجام، گفت: جاي تبريک به مقام معظم رهبري و همه عزيزان که در اين مسير کمک کرده‌‌اند دارد در دوره تحريم‌ها که بخشي از آن را اصل بي‌تدبيري مي‌دانيم مشکلاتي براي دانشمندان ما به وجود آمده بود.هاشمي افزود: اين مشکلات از قبيل عدم صدور ويزا براي شرکت در همايش‌هاي بين‌المللي تا عدم اجازه چاپ مقالات دانشمندان ايراني در مجلات بين‌المللي مي‌شد. همچنين عدم دسترسي به مواد اوليه تجهيزات و مواد آزمايشگاهي سختي‌هايي را براي ما به وجود آورد.وزير بهداشت خاطرنشان کرد: در موضوع سموم و کودهاي شيميايي مشکلاتي داشتيم که اين موضوع مستقيماً به غذاي مردم باز مي‌گردد که اميدواريم در شرايط جديد مشکلات حل شود.وي تأکيد کرد: فکر مي‌کنم نگه داشتن پيروزي از به دست آوردن آن سخت‌تر باشد و مانند دوران دفاع مقدس که ما فتوحات زيادي داشتيم اما نگهداري آنها سخت بود.وزير بهداشت شرايط فعلي کشور را برجام 2 دانست و گفت: طبيعي است که همه نگاه‌ها به برجام است و اينکه چطور از آن استفاده و نگهداري مي‌کنيم و بايد مراقب دستاوردهاي برجام باشيم چرا که همه ما مي‌دانيم مذاکره در چنين شرايطي چقدر سخت است.هاشمي از فقها و روحانيون و دانشمندان دعوت کرد تا در حفظ دستاوردهاي برجام بکوشند، گفت: آقايان ظريف و صالحي از مذاکرات سربلند بيرون ‌آمدند و اميدواريم که برجام 2 باعث وحدت ملي شود که حاصل آن جهش علمي، کاهش بيکاري، بيماري‌هاي آسيب و روان و معضلات اجتماعي است.
 همچنین ستاری معاون علمی، فناوری رئیس جمهور و رئیس بنیاد ملی نخبگان، گفت: نیروی انسانی مهم‌ترین سرمایه یک کشور است و ایران با 4 میلیون و 800 هزار دانشجو رتبه 5 یا 6 دنیا را دارد و تعداد مهندسان فارغ التحصیل ایرانی با آمریکا برابری می‌کند.
وی با تأکید بر اینکه خروجی‌های جشنواره علمی مورد حمایت بنیاد ملی نخبگان است، گفت: سرمایه‌گذاری به صورت خاص بر روی دانشگاه‌های برتر کشور از اولویت‌های ماست.
در پایان با اهدای لوح، از برگزیدگان جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی قدرداني شد.
اسامی برگزیدگان حقیقی بیست و یکمین جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی به شرح زیر است:
دکتر فریدون عزیزی محقق برگزیده رتبه اول علوم بالینی و سلامت
دکتر اردشیر قوام‌زاده محقق برگزیده رتبه اول علوم بالینی و سلامت
دکتر فرشاد فرزاد‌فر محقق برگزیده رتبه دوم علوم بالینی و سلامت
دکتر حسین خلیلی افوسی محقق برگزیده رتبه سوم علوم بالینی و سلامت
دکتر معصومه صادقی محقق برگزیده رتبه سوم علوم بالینی و سلامت
دکتر محمدامین پورحسینقلی، محقق جوان برگزیده گروه علوم بالینی و سلامت
دکتر حسین حسین‌زاده، محقق برگزیده رتبه اول گروه علوم پایه پزشکی
دکتر محمد هاشمی، محقق برگزیده رتبه دوم گروه علوم پایه پزشکی
دکتر مرتضی محمودی، محقق برگزیده در بخش پژوهش برتر گروه علوم پایه پزشکی
دکتر سعید سرکار، محقق برگزیده رتبه دوم گروه ابداعات، اختراعات و فناوری
مهندس صفا طاهرخوانی، محقق برگزیده رتبه سوم گروه ابداعات، اختراعات و فناوری
دکتر امیرحسین وجدانی، محقق جوان برگزیده گروه ابداعات، اختراعات و فناوری
دکتر عبادی فر برگزیدگان حقوقی این دوره از جشنواره را نیز به شرح زیر اعلام نمود:

دانشگاه های علوم پزشکی برگزیده:
 دانشگاه علوم پزشکی تهران از میان دانشگاه های تیپ یک
انستیتو پاستور ایران از میان دانشگاه های تیپ دو
دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد از میان دانشگاه های تیپ سه

مراکز تحقیقاتی برگزیده:
مرکز تحقیقات علوم کاربردی دارویی دانشگاه علوم پزشکی تبریز
مرکز تحقیقات سرطان های گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران
مرکز تحقیقات بیماریهای غیر واگیر دانشگاه علوم پزشکی تهران
مرکز تحقیقات مدلسازی سلامت دانشگاه علوم پزشکی کرمان
مرکز تحقیقات روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران
مرکز تحقیقات نانو فناوری پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران

نشریات علوم پزشکی برگزیده:
Yakhteh- cell Journal
Iranian Journal of Pharmaceutical Research
مجله دانشگاه علوم پزشکی کرمان
مجله دانشگاه علوم پزشکی کردستان

کمیته های تحقیقات دانشجویی برگزیده:
کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از دانشگاه های تیپ یک
کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مازندران از دانشگاه های تیپ دو
کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی ایلام از دانشگاه های تیپ سه
موسسات غیر دولتی حامی پژوهش:
مرکز تحقیقات چشم پزشکی نور

تنظيم: مهدي گلپايگاني

مهدی  گلپایگانی
تهیه کننده:

مهدی گلپایگانی

3 نظر برای این مقاله وجود دارد

وفا رحیمی موقر
78/10/11 - 00:00

با سلام و تشکر سوال داشتم: لطفا راهنمایی بفرمایید که چگونه هم زمان دکتر ها عزیزی و قوام زاده رتبه اول شده اند؟ آیا معیارهای تعیین رتبه اول تغییر کرده است یا هر دو تعداد مقاله و تعداد سایتشن و همه چیز مساوی داشته اند؟ ارادتمند

پاسخ

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

78/10/11 - 00:00

این سیزدهمین رتبه اول پیاپی دانشگاه ما در ارزیابی پژوهشی است. به همه کسانی که در این موفقیت چشمگیر نقش داشته اند باید تبریک گفت.

پاسخ

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
بنده

بنده

78/10/11 - 00:00

در مورد فرمایش رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام که فرمودند: �در چند سال گذشته در ایجاد کرسی‌های آزاداندیشی اشاره کردند و گفتند: متأسفانه آنطور که شایسته است، به این امر مهم پرداخته نشد، واقعاً چقدر کرسی‌های آزاداندیشی آزاد است؟ کافی است جریانی حرف محققی را نپسندد.� باید عرض کرد: در حال حاضر مسلمأ اگر در این کرسی ها هر کسی در تخصص خود مطلبی بیان کند هیچ جریانی مخالفت نمیکند! ولی اکنون در بسیاری جاها متداول شده افراد در مطالبی که هیچ تخصصی ندارند خصوصأ در مسایل مذهبی و سیاسی قاطعانه اظهار نظر میکنند!! اغلب کسانیکه

پاسخ

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *