مجموعه محتوای خبری ریاست دانشگاه

 

دکتر جعفريان: در بیان حقایق منصف باشیم

دومین نشست رییس و معاونان دانشگاه با رسانه‌ها برگزار شد

به مناسبت روز پزشک، رییس و معاونان دانشگاه با حضور در جمع 60 تن از خبرنگاران رسانه‌ها، به سوالات آنان در زمینه‌های مختلف پاسخ دادند.

گالري عکس
در این نشست که به دعوت روابط‌عمومی دانشگاه، بعدازظهر یکشنبه 31 مرداد 95 در سالن اجلاس دانشگاه برگزار شد، دکتر جعفریان رییس دانشگاه ضمن تبریک روز پزشک به جامعه پزشکی در رده‌های مختلف دانشجویی، دستیاری، پزشکان عمومی، متخصصان و اعضای هیئت‌علمی که در مراکز روستایی و بیمارستان‌های بزرگ دانشگاهی مشغول خدمت‌رسانی هستند گفت: عصاره پزشکی حفظ و ارتقا سلامت، بازگردان سلامت به مراجعان، جلوگیری از بیماری افراد سالم، کاهش رنج بیماران لاعلاج و اجتناب از مرگ‌های قابل پیشگیری است.

رییس دانشگاه با اشاره به افزایش سن امید به زندگی در کشور گفت: سن امید به زندگی طی 30 سال اخیر از 64 سال به 74 سال افزایش یافته است که این محصول تلاش نظام سلامت کشور در این سال‌هاست.
دکتر جعفریان پزشکی را حرفه پرزحمت و مسئولیتی توصیف کرد و گفت: یک پزشک برای رسیدن به مرحله ارایه خدمت در حوزه سلامت اعم از خدمات بهداشت اولیه تا درمان‌های پیشرفته، بهترین سال‌های عمر خود را صرف تحصیل می‌کند.
وی در واکنش به بی‌مهری‌هایی که نسبت به جامعه پزشکی می‌شود گفت: طی دو سال اخیر یا سوژه‌ای پیدا می‌شود که متاسفانه همه پزشکان مورد قضاوت قرار می‌گیرند یا موضوعی را که واقعیت ندارد مطرح می‌کنند که باعث بی اعتمادی مردم به این قشر می‌شود.
رییس دانشگاه، خطای پزشکی و پزشک خطاکار را دو مقوله جدا از هم دانست و در توضیح آن گفت: یک پزشک مانند هر انسان دیگری ممکن است خطا کند این مقوله با پزشکی که عامدانه خطای می‌کند متفاوت است و نحوه برخورد با این دو فرق دارد اما آنچه باعث رنجش همکاران پزشک می‌شود این است که به تفاوت این دو مقوله هنگام انتشار اخبار توجه نمی‌شود.
دکتر جعفریان با بیان اینکه افول اعتماد به جامعه پزشکی به ضرر مردم است افزود: بیشترین قشری که از آسیب ارتباط بین پزشک و بیمار و اعتماد به جامعه پزشکی متضرر می‌شود مردم هستند چرا که برای تشخیص یک بیماری ساده مجبور می‌شوند با اتلاف وقت و هزینه بسیار به پزشکان متعددی مراجعه کنند.
وی با تاکید براینکه ممکن است در هر قشری افراد خطارکار وجود داشته باشند و گروه پزشکی هم از این قاعده مستثنی نیست افزود: اگر پزشکی خطاکرد باید مورد شدیدترین برخوردهای قانونی قرار بگیرد چرا که شرافت این حرفه را زیر سوال می‌برد ولی این نباید باعث مخدوش شدن ذهنیت مردم به این قشر شود چرا که عموم همکاران نسبت به حرفه خود متعهد هستند.
رییس دانشگاه اعتماد جامعه به پزشکان را در سطح بالایی دانست و افزود: با وجود اتهاماتی که مطرح می‌شود اما هنوز هم اعتماد به پزشکان و اساتید دانشگاه در رده‌های دوم و سوم نظرسنجی‌های عمومی قرار دارد و مردم می‌دانند گروه پزشکی به تعهدات خود در ارایه حجم وسیعی از خدمات عمل می‌کند.
دکتر جعفریان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نحوه هزینه‌کرد اعتبارات طرح تحول نظام سلامت در دانشگاه گفت: در مجموع سال های 93 و 94، 337 میلیارد تومان بودجه، به طرح تحول سلامت تخصیص یافته که از این رقم 250 میلیارد تومان بابت کاهش فرانشیز (پرداخت هزینه از جیب مردم) و حدود 48 میلیارد تومان برای ارتقاي هتلینگ هزینه شده است که در مجموع 88.4 درصد (حدود 300 میلیارد تومان) از کل بودجه طرح تحول سلامت به‌طورمستقیم مربوط به بیماران می‌شود.
وی افزود: از 337 میلیارد تومان بودجه طرح تحول سلامت، کمتر از 12 درصد به سه بسته افزایش زایمان طبیعی، حضور متخصص مقیم و ارتقا کیفیت ویزیت تخصیص داده شده به طوری که حدود 3 میلیارد تومان برای افزایش زایمان طبیعی، 13 میلیارد تومان بابت حضور متخصص مقیم و 23 میلیارد تومان برای ارتقا کیفیت ویزیت هزینه شده است.
رییس دانشگاه با اشاره به میزان افزایش کارانه با اجرای طرح تحول سلامت گفت: برخلاف آنچه مطرح می‌شود که با اجرای طرح تحول سلامت مبلغ کارانه سه برابر رشد داشته؛ این رقم در دانشگاه ما برای کل پزشکان و کارکنان 110 درصد یعنی دو برابر افزایش یافته است.
وی افزود: در مجموع رقمی که بابت افزایش کارانه پرداخته شده حدود 80 میلیارد تومان است که 25 تا 26 درصد کل 337 میلیارد تومان بودجه طرح تحول سلامت را شامل می‌شود.
دکتر جعفریان در پایان سخنان خود با تاکید براینکه در حالی که باید حقایق را مطرح کنیم و نباید بی‌انصافی کنیم افزود: کمتر از 20 درصد اعتبار طرح تحول سلامت صرف هزینه‌های پرسنلی می‌شود در حالی که 80 درصد آن مستقیم به مردم باز می‌گردد.
در ادامه هریک از معاونان دانشگاه به سوالات خبرنگاران پاسخ دادند.
خبرنگار: سمیرا کرمی
عکس: مهدی کیهان

 

سمیرا  کرمی
تهیه کننده:

سمیرا کرمی