مجموعه محتوای خبری ریاست دانشگاه

 

نخستین نشست هم اندیشی اساتید علوم پایه با رئیس دانشگاه

دکتر قناعتی: اساس پیشرفت کشور توجه به رشته های علوم پایه است

در نشست رئیس دانشگاه با رئیس و اساتید علوم پایه دانشکده پزشکی «بر ضرورت تداوم برگزاری جلسات هم اندیشی بیشتر و بارش افکار علوم پایه» تاکید ویژه شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در نشست هم اندیشی رئیس دانشگاه با اساتید علوم پایه دانشکده پزشکی که بعدازظهر 24 آذر 1400 در تالار دارالفنون برگزار شد، دکتر حسین قناعتی رئیس دانشگاه، پس از شنیدن سخنان اساتید به مواردی که از سوی آنان مطرح شد پاسخ داد و با اشاره به اینکه دنیایی که در آن زندگی می کنیم دنیای دینامیک dynamic و دنیای علم هم دینامیک است؛ گفت: چیزی به اندازه «علم» دینامیک نیست؛ بنابراین ما باید بتوانیم هنر داشته باشیم که خودمان را با امکاناتی که داریم، تطبیق دهیم قطعاً باید امکانات را هم به درستی بشناسیم. به طور مثال؛ فردی که ماهیانه حقوق دریافتی آن سه میلیون تومان است نمی تواند کفش برند Nike برای فرزند خود خریداری کند باید کفش وطنی استفاده کند هیچ اشکالی هم ندارد؛ اما اگر درست مدیریت کند با پول کم هم می شود و می توان کارهای مناسبی انجام داد.

 وی افزود: نکته دوم این است که بین علوم پایه و آن چیزی که در دنیا است و آن چیزی که ما داریم سخن زیادی وجود دارد و شکی هم وجود ندارد این که چگونه باید آن را به جریان انداخت؛ این فرآیند نیازمند مداخله و دقت است که صاحبان اهل علم و درایت در این جلسه حضور دارند، شما باید به ما پیشنهاد دهید و ما به شما کمک میکنیم و مطمئن باشید که حتما کمک خواهیم کرد تا این فرآیندها به سرانجام برسد.

پایه هر حرکتی؛ basic science
دکتر قناعتی ادامه داد: بیسیک ساینس basic science پایه هر حرکتی است.
وی یادآور شد: راه کارهایی مطرح می شود بعضاً باید ببینیم که چرا دانشگاه شهید بهشتی بهتر توانست ارتباط بین علوم پایه و بالینی را انجام دهد. باید غیور باشیم در قبال مسئولیت هایی که به دوش ماست و به ما تحویل داده اند، اگر متدین باشیم مسئولیم؛ خدا فقط از کرده های ما سوال نمیکند از ناکرده های ما هم سوال میکند. در ایده های خود سست نباشید، چرا که اول سقوط است، بگردید راهکار پیدا کنید.

استفاده از اساتید علوم پایه در آزمایشگاه های بالینی دانشگاه
دکنر قناعتی در ادامه از تجهیز آزمایشگاه های دانشگاه خبر داد و گفت: برای کاربردی کردن بیسیک ساینس حتما هزینه میکنیم و قول میدم 5 میلیارد تومان از طرف اختیارات خودم و 5 میلیارد تومان از طرف رئیس دانشکده پزشکی در خدمت بروز رسانی آزمایشگاه ها قرار گیرد تا پروژه ها تکمیل و آماده شود؛ هیچ آزمایشگاهی در دانشگاه حق برون سپاری ندارد مگر اینکه علوم پایه بگوید که من استاد وکادر لازم را ندارم چرا که حتما باید از اساتید علوم پایه در آزمایشگاه ها به کار گرفته شود.
رئیس دانشگاه با اشاره به فضای محدود برخی از گروه های علوم پایه در دانشکده؛ تصریح کرد: زمانی که بیمارستان مهدی کلینیک فعال شود میتوان از فضای خالی ایجاد شده برای برخی از گروه های پایه استفاده کرد.
وی در ادامه گفت: «کارآمدی» با «اثربخشی» دو مقوله مجزا هستند، استاد دکتر دهپور خیلی انسان کارآمدی هستند اما در یک مجموعه فعلی اثربخشی لازم را ندارند؛ باید حتماً بررسی کنیم. نگاه مدیریتی شما اساتید هم مهم است، پیشرفت های دنیا را جستجو کنید و از آن ها الگو برداری کنید.

تدوین برنامه چهار ساله معاونت ها و دانشکده ها
دکتر قناعتی با بیان اینکه برنامه جامع معاونت ها و دانشکده ها در حال تهیه و تدوین است؛ خاطر نشان کرد: علوم پایه باید جزئی از پیشرفت بالینی در دانشگاه ها باشد و کنار آن ها قرار گیرد، مراکز پژوهشی را حتماً ملزم میکنم به روش درستی که اساتید علوم پایه مطرح کنند از آنها استفاده کنند؛ «علوم پایه باید در امور بالینی دخالت داشته باشند و بودجه لازم نیز به آنها اختصاص داده می شود».
رئیس دانشگاه تاکید کرد: اساتید علوم پایه این جلسات را جدی بگیرید این جلسات تداوم خواهد داشت و صحبت های بقیه دوستان را هم خواهیم شنید برای من بسیار حائز اهمیت است چرا که «علوم پایه اساس پیشرفت کشور است و باید به آن نگاه ویژه کرد و جدی گرفت».
دکتر قناعتی در پایان ضمن تشکر از حضور همه‌ عزیزان اعضای هیات علمی علوم پایه؛ گفت: بسیار برای ما مهم است؛ جز استراتژیک و برنامه های تیم دانشگاه در چهار سال پیش روی است که از «همفکری، ایده و راهنمایی» همه شما استفاده کنیم، مدیریت ما؛ (مدیریت مسطح و دایره‌وار) است دور هم باید باشیم نه به صورت عمودی. کمک کنیم که ان شاالله این کار هم به بهترین نحو به سمت جلو حرکت کند. از صحبت کردن تک تک اساتید لذت بردم، افتخار شاگردی خیلی از شما ها را داشته ام. به وجود، غیرت و شرف امثال استاد دهپور و شاگردی ایشان افتخار میکنم که ماندند و خاک این کشور را خوردند در حالی که می توانستند بهترین فرصت‌ها و لذت مادی را ببرند؛ ولی برنده‌ واقعی ایشان هستند چون که این‌ها به زودی تمام میشود و در محضر خداوند امثال استاد دهپور سربلند و سرافراز هستند و دین خود را به این میهن، آب و خاک ادا کردند.
فرصت های مطالعاتی هدفمند، ارتباط موثر با دانشگاه های دیگر، پیگیری اسپانسر های بین المللی، ارائه پروژه های محصول محور، استفاده مشترک از تجهیزات گروه ها، نقش فعال اساتید علوم پایه در پارک علم و فناوری، پیگیری ریشه های اصلی مسائل و مشکلات گروه ها، بررسی مشکلات نرم افزار و سخت افزاری آموزشی گروه ها، بررسی نیازهای گروه ها، همکاری اساتید علوم پایه با مراکز تحقیقاتی دانشگاه، مکانسیم اخلاق محوری قانونمند و ضابطه مند و عملیاتی کردن آن، تمرکز بر کار گروهی، افزایش نقش منتوری اساتید در گروه ها، تلفیق گروه سالمند شناسی با گروه طب سالمندی و ... از جمله مواردی بود که مطرح شد و دکتر قناعتی به آن ها پاسخ داد.
توضیح اینکه در این نشست صمیمی به بررسی زیرساخت ها، توانمندی ها، قابلیت های مشترک، فرآیندهای مدیریتی، موانع و مشکلات گروه های علوم پایه توجه و نگاه ویژه صورت گرفت و جلسه بیش از سه ساعت به طول انجامید.

الهام علی
تهیه کننده:

الهام علی

1 نظر برای این مقاله وجود دارد

دکتر مدرسی

دکتر مدرسی

00/09/27 - 20:03

با سلام- جلسه پربار و مفیدی بود. تشکر از دکنر قناعتی عزیز بخاطر توجه به رشته های علوم پایه در دانشگاه. ممنون از اطلاع رسانی روابط عمومی.

پاسخ

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *