مجموعه محتوای خبری ریاست دانشگاه

 

نشست هیئت‌رئیسه دانشگاه علوم پزشکی تهران

دکتر قناعتی: همه فعالیت‌های ما در دانشگاه باید دارای پیوست فرهنگی و اخلاقی باشد

در نشست این هفته هیئت‌رئیسه دانشگاه دکتر منان حاجی محمودی، معاون غذا و دارو برنامه‌های چهارساله حوزه‌های خود را معرفی و دکتر حامد عبداللهی، رئیس مجتمع بیمارستانی امیراعلم درباره ساخت‌وساز جدید در این مجتمع با کمک خیرین توضیحاتی ارائه کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر حسین قناعتی، رئیس دانشگاه در نشست روز یکشنبه 28 آذر 1400 با اشاره به حضور خود در جلسه دیشب روسای دانشگاه‌های تهران (علوم پزشکی و غیرپزشکی) با حضور وزرای بهداشت و علوم و نماینده مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها گفت: دنیای غرب باوجود همه توانمندی‌هایی که ازنظر علمی به دست آورده است، به دلیل نگاه «مادی‌گرا» دچار بحران است و این بحران در جاهای مختلف ازجمله اقتصاد خودش را نشان داده است.
وی افزود: تمام نگاه اقتصاد غرب، فقط پول است و بحث اخلاقیات در آن خیلی ضعیف شده است بنابراین می‌بینید که در حال حاضر امریکا، مقروض‌ترین کشور جهان است و اگر زمین بخورد اقتصاد جهان را هم به زمین خواهد کوبید به‌طوری‌که برخی اقتصاددانان معتقدند که فاجعه بزرگی در انتظار اقتصاد جهانی است.
دکتر قناعتی با بیان اینکه اقتصادی که در فرهنگ دینی ما وجود دارد اقتصاد «برکتی» است که در دنیا فراموش شده است گفت: در اقتصاد اسلامی اگر کاسبی فروش خوبی می‌کرد مشتری‌ها را به سمت کاسب دیگر می‌فرستاد تا او هم کسب روزی کند اما در مدل‌های بیزینس غربی، افراد صرفاً می‌خواهند بی‌رحمانه پول دربیاورند و هیچ نگاه انسانی در این زمینه وجود ندارد.
رئیس دانشگاه با بیان اینکه به‌صورت رسمی هر سال 8 تا 10 هزار نفر انسان از گرسنگی جان خود را از دست می‌دهند درحالی‌که گندم و برنج مازاد به دریا ریخته می‌شود گفت: این مسئله در نگاه «انسان‌مدار» که بالاترین نگاه است قابل‌قبول نیست اما در اقتصاد کلان غربی و مادی گرا پذیرفته‌شده است.
وی با اشاره به برنامه برخی شرکت ها برای مصرف القایی لوازم پزشکی گفت: با این سودآوری غیراخلاقی برخی شرکت‌های بزرگ دارویی و تجهیزات پزشکی باید مقابله کرد.
دکتر قناعتی با بیان اینکه ما در کشوری زندگی می‌کنیم که قرآن و اسلام باعث پیشرفت‌های دانشمندان ما در گذشته و حال شده است و تعالیم دینی توانسته از انسان‌ها افرادی بسازد که درجات والایی داشته باشند گفت: در 40 سال گذشته باوجود ضعف‌هایی که داشتیم اما در جریان انقلاب، الگوهایی بزرگ مثل حاج قاسم سلیمانی به وجود آمده است.
رئیس دانشگاه با اشاره به اینکه فضای مجازی، صدها کانال تلویزیونی و هزاران سایت اینترنتی و ده‌ها هزار نیروی انسانی مأمور هستند تا جریان اصلی انقلاب را تخریب کنند گفت: هر اشتباهی از جانب کارگزاران حکومتی می‌تواند ضربه سنگینی به جریان انقلاب بزند؛ بنابراین باید با آسیب‌شناسی، مشکلات جامعه را شناسایی و با سرعت رفع کنیم.
دکتر قناعتی با بیان اینکه «مهم است بدانیم کار فرهنگی چگونه باید انجام شود» افزود: به نظر من کار فرهنگی کردن، کار درست و عملیاتی کردن است. معاونت‌های ما باید طوری عمل کنند که اگر کسی از بیرون نگاه کند یک الگوی مدیریت اخلاقی، اسلامی و حرفه‌ای را ببیند.
رئیس دانشگاه با تأکید بر اینکه نباید به مسائل فرهنگی به‌صورت کلیشه‌ای و شعاری نگاه کنیم و شرکت در جلسات فقط دورهمی نباشد گفت: همه فعالیت‌های دانشگاه باید پیوست فرهنگی داشته باشد.
وی در پایان مقابله با فساد، نابرابری و گرفتن تصمیم‌های عادلانه، صحیح و فنی را یک کار فرهنگی دانست و ابراز امیدواری کرد این نگاه ویژه در دانشگاه توسعه یابد.
توضیح اینکه دکتر حامد عبداللهی، رئیس مجتمع بیمارستانی امیراعلم در ابتدای این جلسه درباره ساخت‌وساز جدید در این مجتمع با کمک خیرین توضیحاتی ارائه و دکتر منان حاجی محمودی، معاون غذا و دارو برنامه‌های چهارساله حوزه‌های خود را معرفی کرد.
در این جلسه ششمین قسمت از پویش یک دقیقه با مسئولان پخش شد.

کلمات کلیدی
مهدی  گلپایگانی
تهیه کننده:

مهدی گلپایگانی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *