مجموعه محتوای خبری ریاست دانشگاه

 

جلسه هیات رئیسه دانشگاه برگزار شد

دکتر کریمی خواستار توجه به علوم پایه شد

در نشست هیات رئیسه دانشگاه، رئوس برنامه چهارساله معاونت اجتماعی و نتایج اعتبار بخشی موسسه ای در سطح ملی مورد بررسی قرار گرفت.

در این نشست که روز یکشنبه 8 بهمن 96 در سالن شورای دانشگاه تشکیل شد، در ابتدا دکتر کریمی، رییس دانشگاه، به حضور در هیات رئیسه دانشکده پزشکی اشاره کرد و خواستار توجه و رسیدگی به مشکلات علوم پایه شد و گفت: علوم پایه دانشکده پزشکی نیاز به حمایت ویژه از سوی دانشگاه دارد.
وی سپس بیمارستان بهرامی را مرکزی فعال و خوب توصیف کرد و افزود:  بیمارستان بهرامی دارای  بخش های برجسته و فعالی همچون جراحی اطفال و داخلی است. خصوصا جراحی اطفال از رونق خوبی برخوردار است اما در سالیان گذشته خواسته یا ناخواسته در سایه فعالیت های مرکز طبی قرار گرفته است.
رییس دانشگاه، بر ضرورت رفع مشکلات این بیمارستان خصوصا در حوزه نیروی انسانی تاکید کرد و گفت: بیمارستان بهرامی از فضاهای مرکزی دانشگاه دور افتاده است و باید محدودیت های موجود هیات علمی آنجا را در نظر گرفت.
دکتر کریمی سپس افزود: علی رغم اهمیت پژوهش و فعالیت های ارزشمندی که در سالهای گذشته در این حوزه صورت گرفته باید تلاش کرد تا در برخی از فضاها، فشار پژوهش را بر آموزش برداریم و باید قدری واقع بینانه تر برخی از بخش ها را ببینیم. خصوصا در مسیر ارتقا هیات علمی و ترفیع آنها به این نکات ظریف توجه کنیم.
وی خاطر نشان کرد: آنچه بسیار در بیمارستان بهرامی پررنگ دیده شد، کمبود هیات علمی برای راه اندازی  یک NICU  بسیار مجهز بود.
رییس دانشگاه، سپس به بازدید خود از مرکز تحقیقات پوست و سلولهای بنیادی دانشگاه و رونمایی از اولین داروی سلول بنیادی کشور اشاره کرد و گفت:  دیدار امروز و بازدید از شمالی ترین مرکز تحقیقاتی دانشگاه، قدری فضای ذهنی مرا تغییر داد. چرا که بسیار در حوزه سلول های بنیادی زحمت کشیده بودند.
دکتر کریمی افزود: مرکز تحقیقات پوست و سلول های بنیادی منشا فعالیت های ارزشمندی است و فعالیت های خوبی در آن صورت گرفته است. به نظرم باید قدری سعه صدرمان را بیشتر کنیم و بگذاریم مراکز فعالیت کنند و همانگونه که در آن مرکز هم اعلام کردم، امروز دانشگاه علوم پزشکی تهران مانع و مزاحم هیات علمی برای فعالیت نخواهد بود.
جلب مشارکت مردم و سمن ها
در ادامه دکتر رستمیان، معاون اجتماعی و فرهنگی دانشگاه، به معرفی رئوس برنامه چهارساله معاونت اجتماعی پرداخت و گفت: در حدود 3 ماه است که معاونت اجتماعی در دانشگاه علوم پزشکی تهران شکل گرفته و در این مدت فعالیت های خوبی در آن انجام شده است.
وی معرفی تمامی ابعاد این معاونت را امری دشوار خواند و افزود: معاونت اجتماعی سهم بزرگی در خودمراقبتی و توانمند سازی مردم در پیشگیری از بیماری ها دارد و به نوعی کمک کار معاونت بهداشتی در حوزه پیشگیری از بیماری هاست.
دکتر رستمیان، حضور فعالانه در اجتماع و در میان مردم را برای مدیریت بیماری ها موثر خواند و گفت: شاید بتوانیم به گونه ای لایف استایل را اجرایی کنیم.
معاون اجتماعی و فرهنگی دانشگاه، سپس به معرفی برخی از پروژه های در دست اجرا پرداخت و گفت: برخی از پروژه ها با همکاری معاونت ها و مراکز دیگر در حال پیگیری است که از جمله آنها می توان به پروژه بهبود رشد و تکامل دوران کودکی با همکاری مرکز طبی و پروژه پیشگیری و اجرای طرح بیمارستان های ارتقا دهنده سلامت HPH با همکاری معاونت درمان و همچنین پروژه کاهش مشکلات ناشی از مصرف کالاهای آسیب رسان (سیگار و مواد مخدر) اشاره کرد.
وی مرکز تحقیقات SDH دانشگاه را مرکزی مناسب برای ارزیابی  مولفه های اجتماعی موثر بر سلامت دانست و گفت: این مرکز می تواند در ارزیابی شرایط بسیار کمک کننده باشد و حتی می تواند مولفه های اجتماعی موثر را رصد کند تا بدانیم در کجا قرار داریم و باید در آینده به چه سمتی حرکت کنیم.
دکتر رستمیان، سپس مشارکت مردم را موجب بزرگ شدن دولت ها و اصلاح تصمیمات بر اساس خرد جمعی خواند و تاکید کرد: هر کجا مشارکت مردم کمتر باشد، باید هزینه بیشتری را صرف کنیم از این رو می توانیم از این ظرفیت و توان در پیشبرد اهداف استفاده نماییم.
معاون اجتماعی و فرهنگی دانشگاه، تعیین وضعیت سمن ها و هماهنگی برای گسترش فعالیت آنها را از دیگر برنامه های معاونت اجتماعی اعلام کرد و گفت: ما سالهای گذشته این فرصت را از دست داده ایم اما بستر دانشگاه به خوبی می تواند از این ظرفیت استفاده کند.
وی از قرار گرفتن فعالیت های فرهنگی در ماده ارتقای اعضای هیات علمی خبر داد و افزود: در صورتی که اعضای هیات علمی فعالیت های فرهنگی انجام دهند، قطعا در ارتقای آنها لحاظ می شود.
دکتر رستمیان، بر ضرورت ساماندهی فعالیت خیرین و راه اندازی موسسات خیرین در دانشگاه تاکید کرد و گفت: در حال آماده سازی چک لیستی برای جمع آوری و مستند سازی فعالیت های خیرین هستیم. همچنین در نظر داریم تا فعالیت اعضای هیات علمی خیر را در معرض دید بگذاریم. قطعا این امر موجب تشویق و تقویت روحیه خیرین در دانشگاه می شود.
معاون اجتماعی و فرهنگی دانشگاه، تعامل با شهرداری ها و سازمان وقف را از دیگر برنامه ها خواند و افزود: باید بتوانیم سیستمی ایجاد کنیم تا از آن طریق عملکرد و برون داد بهتری برای دانشگاه رقم بزنیم.
کسب نمره کامل در اعتبار بخشی موسسه ای
پس از آن دکتر گندم کار به نمایندگی از سوی معاونت آموزشی دانشگاه، نتایج اعتبار بخشی موسسه ای را اعلام کرد.
وی گفت: با اعلام وزارت بهداشت، مقرر شد تا تمامی دانشگاه های علوم پزشکی کشور، بر اساس استانداردها و حداقل هایی، تحت ارزیابی و اعتبار بخشی قرار گیرند. از این رو در 18 فروردین 95 فرم های استاندارد برای دانشگاه ها ارسال شد تا خود ارزیابی از سوی آنها صورت گیرد.
دکتر گندم کار، از شکل گیری دبیرخانه، تقسیم کار بر اساس معاونت ها و در نهایت تکمیل و ارسال فرم های خود ارزیابی خبر داد و افزود: فرم های نهایی 15 تیرماه 95 برای وزارت خانه ارسال شد و تیم کشوری 5 آبان 95 از دانشکده های پزشکی و بهداشت بازدید کردند.
وی از دریافت لوح تقدیر در اردیبهشت 96 خبر داد و گفت: دانشگاه علوم پزشکی تهران توانسته بود از تمامی 65 استاندارد موجود که برخی از آنها لازم و برخی ترجیحی بودند، امتیاز کامل را کسب نماید. لازم به توضیح است که این ارزیابی تا پایان سال 98 دارای اعتبار است.

خبرنگار: نسیم قرائیان

تهیه کننده: