مجموعه محتوای خبری ریاست دانشگاه

 

ششمین هم‌اندیشی اعضای هیئت‌علمی ایثارگر دانشگاه برگزار شد

دکتر کریمی: تعهد همراه با علم و پژوهش باعث پیشرفت و قدرتمندی کشور می‌شود

ششمین هم‌اندیشی اعضای هیئت‌علمی ایثارگر، به‌منظور پاسداشت فرهنگ ایثاری در دانشگاه برگزار شد.

گالری عکس

در این نشست که بعدازظهر دوشنبه 6 اسفند 97 در سالن حکیم برگزار شد، دکتر محقق مشاور رییس دانشگاه در امور ایثارگران، ضمن تبریک ولادت حضرت فاطمه (س)، این مراسم را فرصت مغتنمی برای قدردانی از رشادت‌های ایثارگران دانشگاه دانست و گفت: حدود 120 هیئت‌علمی شاهد و ایثارگر در مجموعه دانشگاه فعالیت دارند. البته افرادی دیگر هم هستند که باوجود سابقه رزمندگی خود را معرفی نکردند ولی در دانشگاه حضور دارند و فعالیت می‌کنند.

تأکید بر ترویج فرهنگ ایثارگری در دانشگاه

سپس دکتر گتمیری مسئول کمیته امور هیئت‌علمی ایثارگر دانشگاه، به بیان گزارش مختصری از فعالیت‌های این کمیته پرداخت و گفت: دفتر امور ایثارگران و کمیته امور هیئت‌علمی  با دو هدف  تشکیل‌شده است. یک هدف آن پیگیری اداری مسائل ایثارگران است که شاید کمتر مورداستفاده قرار بگیرد. چراکه بسیاری از اعضای هیئت‌علمی ایثارگر به دنبال مزایایی قانونی خود نیستند و معمولاً مدیران ارشد دانشگاه و بخصوص دکتر محقق جنبه قانونی امور را پیگیری می‌کنند. اما مهم‌ترین هدف تشکیل این دفتر و کمیته روشن نگه‌داشتن چراغ ایثارگری و رواج این فرهنگ در دانشگاه است.
وی کمیته امور هیئت‌علمی ایثارگر دانشگاه را همسو و در کنار برنامه فرهنگی دانشگاه دانست و گفت: توجه به قرآن و نماز، تعهد حرفه‌ای و حمیت ایرانی چهار محور اصلی برنامه‌های فرهنگی دانشگاه است. براین اساس در کمیته امور هیئت‌علمی ایثارگر، تصمیم گرفتیم، تیم فرهنگی دانشگاه را برای تحقق این برنامه‌ها یاری دهیم. تاکنون نیز برنامه‌هایی را با همکاری واحدهای مرتبط اجرا کرده‌ایم.

دیدگاه هیئت‌علمی ایثارگر

در ادامه، هریک از اعضای هیئت‌علمی ایثارگر دانشگاه به بیان دغدغه‌ها و پیشنهادهای خود پرداختند.
انتخاب معاونان فرهنگی باانگیزه و توانمند در دانشکده‌ها، جذب و حفظ نخبگان در دانشگاه، به‌کارگیری ایثارگران در مسئولیت‌های مختلف دانشگاه،  اعطای نشان ویژه ایثارگری به افرادی که به‌درستی به وظایف خود عمل می‌کنند، پرهیز از برتر دانستن ایثارگران نسبت به دیگر اقشار جامعه و کاهش درصد انواع سهمیه‌ها، تأثیر به‌کارگیری مدیران شایسته در کاهش دل‌زدگی و فرار نخبگان، پرهیز از شعارهای غیراثربخش، حرکت به سمت اقدام و عمل، تقویت ارتباط بین پزشک و بیمار و استاد و دانشجو، تبیین مفهوم روشن از ایثارگری برای دانشجویان و نسل جوان، ازجمله موضوعاتی بود که از سوی ایثارگران دانشگاه به‌منظور  زنده نگه‌داشتن فرهنگ ایثاری در دانشگاه مطرح شد.
سرمایه انسانی، ارزش اصلی کشور
سپس دکتر کریمی رییس دانشگاه، در جمع‌بندی مباحث مطرح‌شده، ضمن تبریک ولادت باسعادت حضرت فاطمه (س)، این مراسم را نشست دوستانه قسمتی از خانواده دانشگاه دانست و گفت: در شرایط امروزی باید تفکر عمیق داشته باشیم و به کشور و اطراف خود توجه کنیم.
وی خطاب به ایثارگران گفت: در نظام سلامت و دانشگاه، انسان ایثارگر و پای کاری که حاضر باشد همانند دوران جنگ از همه‌چیز خود بگذرد، نه آن‌قدر کم است که خود را ورشکسته بدانیم و نه آن‌قدر بسیار است که همه را از میدان بدر کنیم و در آخر ببینیم که خودمان مانده‌ایم و چند نفر اطرافیانمان. معتقدم  همه ما در دانشگاه باید دست‌به‌دست هم دهیم؛ افق دیدمان را افزایش دهیم؛ از همه نیروها استفاده کنیم و ملاکمان در انتخاب افراد کار و تلاش و دست‌پاکی باشد.
رییس دانشگاه با تأکید براینکه فاصله ایثارگران با نسل‌های دوم و سوم باید کمتر شود افزود: به‌جای اینکه از طریق  کلام و تبلیغ به ترویج فرهنگ ایثارگری بپردازیم؛ بیاییم سکوت کنیم و درباره جبهه رفتن، فرزند و برادر شهید بودنمان سخن نگوییم. در این دوره، فاصله ما با نسل‌های دوم و سوم افزایش‌یافته است؛ باید حواسمان به واقعیت‌های جامعه باشد. در شرایطی که بسیاری از بچه‌ها، نمی‌توانند با پدران خود به‌درستی ارتباط برقرار کنند؛ بهتر است به‌جای صحبت کردن، تغییر رفتارمان را از خانواده با بچه‌ها شروع کنیم و  در محیط درس و کار گسترش دهیم. در دوران دانشجویی ما،  شمار اندکی از دانشجویان فعالیت اسلامی داشتند اما همین تعداد کم، با رفتارشان افراد بسیاری را جذب می‌کردند.
دکتر کریمی، نیروی انسانی را ارزش اصلی کشور دانست و گفت:  سرمایه کشورمان نفت و دشمن اصلی‌مان بیوتروریسم نیست.  مشکل اصلی ما سرمایه انسانی است که آن‌ها را از دست می‌دهیم و رهسپار کشورهای دیگر می‌کنیم. انسان‌های این مجموعه، نیرو نیستند بلکه سرمایه هستند و ارزش اصلی کشور به آن‌ها است. پس باید راهی برای حفظ این سرمایه‌ها پیدا کنیم.
رییس دانشگاه مسئله مهم دیگر را ایجاد ناامیدی کاذب در جامعه دانست و گفت: هریک از ما با کلام و رفتارمان در ایجاد این ناامیدی نقش داریم. در هر مسئولیتی که هستیم نباید با  سخنان و رفتارمان در کلاس درس، محیط کار و اجتماع باعث ناامیدی جوانان شویم.
وی بابیان اینکه همیشه به بزرگ پروری و میدان دادن به جوانان توانمند، خوش‌نام و پاک دست معتقد هستم افزود: منظورم از جوانی و مسنی عدد سنی نیست بلکه قدرت فکری و کارایی افراد است. بارها به روسای دانشکده‌ها و بیمارستان‌ها نیز تأکید کردم که معاونان قوی‌تر از خود را انتخاب کنند و سراغ مدیران ضعیف نروند. در این دوره مدیریتی تلاش می‌کنیم از نیروهای متعهد، متخصص، دست‌پاک، جوان پرتوان و پرانرژی استفاده کنیم.
دکتر کریمی همتاپروری و جانشین پروری را در دانشگاه ضروری دانست و گفت: درحالی‌که مدیر گروهی و رییس بخشی دو مسئولیت مهم در دانشگاه است؛ با بخش‌هایی مواجه هستیم که پس از بازنشسته شدن اساتید، دچار مشکل می‌شوند. بایستی این مسائل در دانشگاه اصلاح شود و هیئت‌علمی جوان در بخش‌ها اجازه فعالیت بیشتری پیدا کند. امروزه علم، حرف اول را می‌زند. پیام‌های مقام معظم رهبری هم بر محور علم، دانشگاه و پژوهش است. هیچ‌وقت گفته نشده  که با سطح پایین علمی و پژوهشی می‌توانیم به‌جایی برسیم. بنابراین اگر تعهد، همراه با علم و پژوهش نباشد؛ هیچ پیشرفتی حاصل نمی‌شود.
دکتر کریمی بابیان اینکه رفتار فردی هریک از ما شامل نحوه نگاه کردن، رفت‌وآمد، برخورد با پرسنل و بیت‌المال در جذب اطرافیانمان تأثیرگذار است افزود: پیشنهادهایی که در دانشگاه قابل‌اجرا باشد را می‌پذیریم و برای تحقق آن تلاش می‌کنیم. اما تصور نکنید که مسئولان دانشگاه مبسوط الید هستند و می‌توانند هر کاری را انجام دهند.
دکتر کریمی در پایان سخنان از تلاش ایثارگران دانشگاه قدردانی و ابراز امیدواری کرد فرهنگ ایثارگری در دانشگاه تقویت شود.
خبرنگار: سمیرا کرمی
عکس: جمشید ربیعی

کلمات کلیدی
سمیرا  کرمی
تهیه کننده:

سمیرا کرمی