مجموعه محتوای خبری ریاست دانشگاه

 

با نگاهی ویژه به فعالیت های دوران کرونا، از برگزیدگان بیست و یکمین جشنواره ابن سینا تقدیر شد

دکتر کریمی: نسل ما از دل تلاش و امید در دارالفنون روییده و همچنان باید امید داشته باشد و کار کند

از هجده برگزیده بیست و یکمین جشنواره ابن سینا با اهدای جوایز و گرنت‌های آموزشی و پژوهشی تجلیل شد.

مراسم قدردانی از 18 برگزیده بیست و یکمین جشنواره ابن سینا، شامل شش منتخب در بخش آموزش، شش منتخب در حوزه پژوهش، پنج منتخب در بخش خدمات ویژه و تعهد حرفه ای و یک برگزیده از دانشگاه تهران با رعایت کامل پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی برگزار شد.
دکتر عباسعلی کریمی، رییس دانشگاه، ضمن تبریک میلاد دخت مکرم پیامبر مهربانی ها و اخلاق گفت: ایامی که در آن قرار داریم(بهمن) برای هم نسلی های من ایام خاصی است و گرامی می داریم روزهای پر امید سال 57 را که با تلاش و امید فراوان همراه بود.
وی حضور در دانشگاه علوم پزشکی تهران را قدر دانست و گفت: خوشحالم که در فضای دانشگاه تهران در حدود نیم قرن نفس کشیدم و خوشحالم که امروز بعد از یکسال در این جلسه حضور دارم؛ سالی که پر از تلاش و استرس برای اعضای هایت علمی  اما سالی شیرین از نظر کارکرد و بازدهی و مسئولیت اجتماعی برای دانشگاه بود. به عنوان مسئول دانشگاه، دست تمام کسانی را که با انگیزه های صد درصد درونی، بار بزرگی را در همه حوزه ها بردوش کشیدند می فشارم آنها ثابت کردند که دانشگاه علوم پزشکی تهران به عنوان دانشگاه مادر و کهن، این مسئولیت را نیز به خوبی و شایستگی در حد نامش می شناسد و اجرا می کند.
دکتر کریمی، با اشاره به جایگاه برتر آموزشی دانشگاه علی رغم تمامی محدودیت ها، گفت: دانشگاه توانست در حوزه  پژوهش نیز با وجود نامهربانی ها و محدودیت ها به خوبی فعالیت کند و در ارائه خدمات نیز به خوبی درخشیده است.
رییس دانشگاه، علاقه خود به تاریخ را در راستای ارزشگذاری بر زحمات پیشینیان خواند و افزود: باید یادآوری کنم تا بدانید بر چه تاریخی تکیه زده اید، چرا باید تلاش کنید و چرا نباید نا امید باشید. دارالفنون برای ما یادآور خاطره های بسیار شیرین و تاریخی است. 170 سال قبل در ایام دی، دارالفنون با ایده فردی بنا شد که تنها 13 روز بعد از افتتاح آن، به دست افراد بی تدبیر و سست اراده در فین کاشان به قتل رسید. فردی که از فرط علاقه به کشور و امیدواری، در روزهای غربت و زمانی که مسئولیتی در کشور نداشته، از مسئول دفتر خود می خواهد به پزشکان اتریشی که برای تدریس در دارالفنون آمده بودند رسیدگی کند.
وی با بیان اینکه "طب نوین در حوزه پزشکی، داروسازی و دندانپزشکی در همان زمان شکل می گیرد" تصریح کرد: قدمت طب در کشورمان بسیار زیاد است اما تغییرات و تحولات و رویکرد نوین طب از آنجا شروع می شود. دارالفنون از بدو تاسیس تا 83 سال پیش، فراز و فرودهای فراوانی داشته و گاها دوره هایی از افول را تجربه کرده است که این مسئله نه به دلیل معلمان و اعضای هیات علمی آن، بلکه به دلیل نگاه متفاوت مسئولین وقت کشور بود و نگاه از بیرون این مسئله را به آنها منتقل می کرد.
دکتر کریمی، دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران را برخاسته از ریشه های دارالفنون دانست و یادآور شد: 83 سال پیش دانشکده پزشکی در مکان فعلی ساخته شد و دانشجویان آن به این دانشگاه منتقل شدند از این رو دانشگاه تهران، برخاسته از ریشه های دارالفنون است و دانشکده پزشکی و سالن تشریح آن در چنین روزی افتتاح شد. این نکته را از این جهت یادآوری کردم که بدانید، تحولات و تغییر نگاه ها در کشور، باعث افت و خیزهایی در دانشگاه ها و یا مراکز علمی شده است اما ما به عنوان معلم دانشگاه و شما به عنوان محققین و متعلمین که نمونه ای از تعداد فراوانی انسان فرهیخته و به عنوان نمادی از نزدیک به 2 هزار عضو هیات علمی دانشگاه، بیش از 200 بخش آموزشی، بیش از 110 مرکز تحقیقاتی، پژوهشکده و پژوهشگاه و بالغ بر 3 هزار رزیدنت در رده های مختلف تخصصی، یازده دانشکده و چهارده بیمارستان دانشگاه هستید، باید قدر این میراث را بدانید.
وی افزود: در 170 سال گذشته بسیاری از تحولات کشور، در حوزه های فنی، پزشکی و داروسازی، دندانپزشکی، معماری، ادبیات و حقوق در این دانشگاه رقم خورده و لذا باید قدر آن را بدانیم. این دانشگاه با این وسعت امروز باعث افتخار در کشور است و ما وارث چنین تاریخی در دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران هستیم.
انقلابی بودن در دانشگاه یعنی تلاش کردن
رییس دانشگاه، با تاکید بر اینکه "تحولات و تغییر نگاه های مسئولین به شما به عنوان اعضای هیات علمی و اعضای اصلی کار در کشور باعث دلسردی نشود" خاطر نشان کرد: هم نسلان من در سال های اولیه انقلاب همیشه بسیار امیدوار بودند. نسل ما نسلی است که همچنان باید امید داشته باشد و کار کند. امروز مشکل کشور در ناامیدی و عدم تلاش خلاصه می شود و درمان آن، امیدوار شدن و تلاش کردن است. امروز در دانشگاه تمام دوستانی که از نسل گذشته هستند باید باور داشته باشند که انقلابی بودن در دانشگاه یعنی تلاش کردن، امیدوار بودن و راه اندازی بخش هایی است که بتواند مشکلات مردم را حل کند. در مقابل واژه ضد انقلاب به کسی تعلق می گیرد که موانع را از پیش پای مردم بر ندارد و آنها را ناامید کند. اگر نگاه جوانان ما به بیرون از مرزهاست این مسئله ناشی از ناامید کردن آنهاست و تایید این ناامیدی نیز جرم است.
تحولات کشور، اعضای هیات علمی را دلسرد نکند
دکتر کریمی، خطاب به برگزیدگان بیست و یکمین جشنواره ابن سینا گفت: به نظرم این جمع، امیدوارترین هستند چرا که در یکسال گذشته علی رغم باری که به دلیل اپیدمی کرونا بر دوش آنها بوده، تلاش کردند که آموزش دانشگاه را در بالاترین رتبه نگاه دارند و این بسیار جای تحسین دارد. من قدردان آنها هستم. حال اگر افرادی از بیرون دانشگاه، این خدمات را نمی بینند و یا کم می بینند و دانشمند، دانش دوست و محقق را در جایگاه درست خود نمی نشانند، مقصر آنها هستند اما ما نباید در این میان ناامید شویم. چرا که در تاریخ دارالفنون نیز این اتفاق رخ داده اما معلمان ناامید نشدند و بالاخره دانشگاه تهران از دل آن تلاش و امید رویید.
وی افزود: ما نیز نباید ناامید شویم، باید تلاش کنیم، استعداد های خوب کشور را جذب کنیم، موانع جذب نیروهای خوب را در حد توانمان برداریم چرا که نیروی انسانی، بزرگ ترین سرمایه در کشور است و باید قدر آنها را بدانیم و آنها را در صدر مجلس بنشانیم و از آنها بخواهیم که به مشکلات مملکت در همه زمینه ها بیاندیشند. این دانشگاه است که علم را پیش می برد و عالم و دانشگاهی اگر نگاهش به درون باشد قطعا موجب آبادانی کشور می شود.
رییس دانشگاه از تمام برگزیدگان این جشنواره قدردانی کرد و گفت: از نظر من تمام 2 هزار عضو هیات علمی دانشگاه که درحوزه های مختلف کار کردند و زحمت کشیدند، افرادی برگزیده هستند و لذا انتخاب ما بسیار سخت و سنبلیک بود. خوشحالم که امروز شاهد موفقیت های ملی و بین المللی دانشگاه هستیم و امیدوارم همه در این دانشگاه ملی فکر کنند.
دکتر کریمی در پایان از دکتر ظفرقندی و دکتر قدسی به عنوان بانیان این جشنواره یاد کرد.
دانشگاه علوم پزشکی تهران، آسمانی پر ستاره
دکتر محمد علی صحراییان، با ارائه گزارشی از بیست و یکمین جشنواره ابن سینا گفت: نخستین جلسه هیات داوران جشنواره امسال در آذر ماه و آخرین نشست آن در 27 دی ماه برگزار شد و بر اساس آرا 18 برگزیده از گروه های مختلف انتخاب شدند.
وی بحران کووید را ملاکی موثر در انتخاب برگزیدگان خواند و افزود: نگاه این جشنواره به بحران کووید در سه بخش آموزشی، پژوهشی و خدمات ویژه بود. امیدوارم که این تقدیر به عنوان قدردانی از کل افرادی باشد که در این بحران زحمت کشیدند.
معاون پژوهشی دانشگاه، به وضعیت تولیدات علمی اشاره کرد و گفت: دانشگاه علوم پزشکی تهران به عنوان دانشگاه مادر از نظر تولیدات علمی در سرلوحه دانشگاه های علوم پزشکی کشور قرار دارد. مسیر و روند تولید علم در دانشگاه رو به افزایش است و منحنی آن شیب بسیار خوبی به خود گرفته است. علی رغم تمام کاستی ها در زمینه انگیزشی و اقتصادی این منحنی در سال 2020 نیز مسیری افزایشی داشته است.
وی این دانشگاه را دارای یک پژوهشگاه، 14 پژوهشکده، 105 مرکز تحقیقات دولتی، 54 هزار و 513 مقاله دانست و گفت: با توجه به موانع داخلی و خارجی و تحریم ها که موانع زیادی برای پژوهشگران ایجاد کرده است اما خوشبختانه رشد تولیدات علمی دانشگاه در سال 2020 بسیار خوب بوده است. دانشگاه با هزار و 850 عضو هیات علمی دارای H-index 190 است.
دکتر صحراییان، رشد تعداد دانشمندان یک درصد پر استناد، در نظام رتبه بندی ESI را بسیار چشم گیر عنوان کرد و اظهار داشت: بر اساس آمارها، تعداد دانشمندان یک درصد از 6 دانشمند در سال 2012 امروز به 44 دانشمند رسیده ایم. همچنین دانشگاه علوم پزشکی تهران 34 درصد مقالات منتشر شده کشور را به خود اختصاص داده و از نظر استنادات 43 درصد کل استنادات پزشکی کشور متعلق به دانشگاه های علوم پزشکی تهران است. این در حالی است که تنها 10 درصد اعضای هیات علمی کل دانشگاه های علوم پزشکی در دانشگاه تهران هستند و این نشان از سرمایه انسانی بسیار خوب دانشگاه دارد.
وی با اشاره به حضور 46 عضو هیات علمی در میان یک درصد برتر پر استناد دنیا گفت: دانشگاه علوم پزشکی تهران، پر از ستاره هایی است که به آن افتخار می کند و این مسئله مسئولیت ما را بیشتر می کند.
معاون پژوهشی دانشگاه، با بیان اینکه برای 18 سال متوالی در ارزشیابی معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت توانستیم رتبه نخست را در پژوهش کسب نماییم، خاطر نشان کرد: بر اساس بانک اطلاعات SCOPUS، هزارو 570 عضو هیات علمی در کل کشور دارای index برابر و بالای 15 هستند که از این میان 338 (در حدود 22 درصد) نفر از دانشگاه علوم پزشکی تهران هستند.
دکتر صحراییان، از روند افزایشی تعداد مقالات کیفی دانشگاه خبر داد و گفت: این مقالات در 10 درصد مجلات برتر دنیا با  Impact factor بالا به چاپ رسیده است. به عبارت دیگر این مقالات در دو سال گذشته در حدود 79 درصد رشد داشته است.
معاون پژوهشی دانشگاه، سپس رتبه داروشناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران را 57 جهانی عنوان کرد و گفت: بر اساس نظام رتبه بندی ESI در سال 2021 در شاخه پزشکی بالینی در رتبه 329 و در کل شاخه ها در رتبه 554 جهانی قرار داریم که خوشبختانه رو به بهبود است و امیدواریم در جایگاه زیر 500 قرار بگیرد.
وی سپس به طرح های پژوهشی در زمینه کووید اشاره کرد و گفت: در حال حاضر حدود 400 طرح در زمینه کووید در حال انجام است که از این میان 50 طرح به پایان رسیده است. از سوی دیگر فعالیت بسیاری از همکاران در زمینه کووید منجر به قرار گرفتن برخی از داروهای این بیماری در لیست بیمه شد.
دکتر صحراییان همچنین افزایش فضای استقرار هسته های فناوری و شرکت های دانش بنیان را مثبت ارزیابی کرد و افزود: با افتتاح ساختمان ایرانشهر، 17 شرکت دانش بنیان و هسته فناوری در این مرکز مستقر شدند.
وی راه اندازی و شکل گیری پارک علم و فناوری دانشگاه را آرزوی دیرینه پژوهشگران خواند و گفت: زمین این پارک، از طرف معاونت توسعه به حوزه تحقیقات و فناوری تحویل شد و اکنون در مرحله عقد قرارداد برای نقشه برداری و طراحی قرار دارد.
معاون پژوهشی دانشگاه، تاسیس مرکز TTO را از جمله فعالیت های مهم در یکسال گذشته دانست و تصریح کرد: هدف از راه اندازی این مرکز تبدیل تکنولوژی به محصول است که تا کنون توانسته دو محصول را به بازار عرضه کند.
وی در پایان از زحمات کسانی که در ارتقا دانش و خدمات نقش داشتند و در راستای ارتقاء رتبه دانشگاه در عرصه تولید علم تلاش کردند، قدردانی کرد.
دانشگاهی پیش قراول
در این مراسم دکتر نجفی، معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در ارتباط تصویری کوتاه، دانشگاه علوم پزشکی تهران را به عنوان لیدرشیپ و پیش قراول تولیدات و فعالیت های علمی عنوان کرد.
در این جشنواره از دکتر علیرضا فرومدی، دکتر ستاره ممیشی خانلق، دکتر مهدی شفیعی اردستانی، دکتر ابراهیم نعمتی پور، دکتر فرید عابدین درکوش و دکتر رضا فریدی مجیدی به عنوان برگزیدگان بخش پژوهش قدردانی شد. همچنین از دکتر همایون امینی، دکتر اسماعیل محمد نژاد، دکتر حمید رضا نمازی، دکتر ژیلا یاوریان، دکتر عظیم میرزازاده، دکتر تقی بغدادی به عنوان برگزیدگان بخش آموزش تجلیل شد. دکتر نسیم خواجوی راد، دکتر محمد رضا صالحی، دکتر اتابک نجفی، دکتر محمد تقی بیگ محمدی و دکتر کیوان گوهری مقدم در بخش خدمات ویژه مورد قدردانی قرار گرفتند. همچنین از دکتر حمید سلطانیان زاده نیز به عنوان پژوهشگر برتر از دانشگاه تهران تقدیر شد.
به منظور تقدیر از فعالیت ها و دستاوردهای برجسته در زمینه های آموزشی، پژوهشی و ارائه خدمات ویژه، هر ساله در دانشگاه علوم پزشکی تهران جشنواره ای تحت عنوان "ابن سینا" مقارن با ایام دهه فجر و سال روز تاسیس دانشکده پزشکی (15 بهمن سال 1313 هجری شمسی) برگزار می شود. تقدیر و تشویق برگزیدگان در قالب جشنواره ابن سینا فرصتی مغتنم برای ارج نهادن به تلاش های مستمر و دلسوزانه تمامی خدمتگزاران عرصه تحقیق و تعلیم در دانشگاه است.

نسیم  قرائیان
تهیه کننده:

نسیم قرائیان

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *