مجموعه محتوای خبری ریاست دانشگاه

 

مانور دورمیزی بحران با سناریوی حادثه در ایستگاه مرکزی راه‌آهن برگزار شد

با حضور رئیس دانشگاه و معاون درمان دانشگاه، مانور دورمیزی بحران در محل مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی (EOC) دانشگاه برگزار شد.

این مانور ساعت 7 تا 9 صبح روز سه‌شنبه 27 تیر 96 با سناریوی حادثه در ایستگاه مرکزی راه‌آهن با حضور دکتر علی جعفریان و دکتر صدف علیپور، رئیس و معاون درمان دانشگاه و اعضای مرکز حوادث دانشگاه در ساختمان شفا در خیابان ایتالیا برگزار شد.
دکتر شهاب عبدالهی فر، رئیس مرکز مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی تهران در پایان این مانور به خبرنگار روابط عمومی دانشگاه گفت: این مانور در ادامه دو مانور قبلی و بر اساس درس آموخته‌های مانورهای پیشین برگزار شد تا بتوانیم در زمینه مدیریت اطلاعات و ارتباطات، زیرساخت‌های خودمان را تقویت و در این خصوص تمرین کنیم.
وی افزود: این مانور از چند ماه پیش برنامه‌ریزی‌شده بود تا بتوانیم وضعیت ارتباطی بین ستاد هدایت و بیمارستان‌ها و افراد تصمیم گیر در سطح معاونت را برای مواقعی که با بحران مواجه هستیم بررسی کنیم.
 از روز قبل هم به روسای بیمارستان‌ها، مدیران و مترون ها اعلام آماده‌باش داده بودیم. در این مانور سناریوی فرضی وقوع حادثه در ایستگاه مرکز راه‌آهن تهران با تعداد زیادی مجروح تعریف و برنامه‌ریزی‌شده بود. بر اساس این سناریو تعداد زیادی از این مجروحان به بیمارستان‌های بهارلو، ضیاییان و فارابی منتقل می‌شدند و بقیه مصدومان را باید بین بیمارستان‌های تحت نظر دانشگاه جابجا می‌کردیم.
دکتر عبدالهی فر با بیان اینکه در این مانور از زیرساخت‌های ارتباطی شامل پیامک، تلگرام و شبکه‌های اجتماعی، تلفن ثابت و تلفن همراه استفاده کردیم، افزود: اول صبح با دفاتر روسای بیمارستان‌ها تماس گرفتیم و قابل دسترس بودن آنها را بررسی کردیم؛ برای همه پیامک وقوع حادثه ارسال شد و تأییدیه دریافت پیامک را برای ما فرستادند. در ادامه مانور تعدادی مجروح باید جابجا می‌شدند؛ بیمارستان‌ها نیازهای خود را اعلام می‌کردند و ما آمار را تجمیع می‌کردیم که درمجموع حدود ۳۰۰ مجروح در بیمارستان‌های دانشگاه توزیع شد. وضعیت بیمارستان‌ها را از زرد به قرمز تغییر دادیم و بیمارستان بهارلو به علت هجوم زیاد مجروحان پر (اور لود) شد و مجبور شدیم بیماران را جابجا کنیم. مجروحانی که به بیمارستان فارابی رفته بودند به علت تک تخصصی بودن این بیمارستان، جابجا شدند و از بخش خصوصی کمک گرفتیم زیرا ICU بیمارستان‌های دانشگاه کافی نبود و ما از بخش خصوصی برای بستری بیماران در ICU استفاده کردیم.
رئیس مرکز مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی تهران، اهداف مانور را بررسی وضعیت ارتباطی، مدیریت اطلاعات در سطح ستاد و قابل‌دسترس بودن افراد کلیدی شامل اعضای هیئت‌رئیسه دانشگاه، اعضای ستاد بحران و مسئولان بیمارستان‌ها عنوان کرد و با قدردانی از رئیس دانشگاه و مسئولان این حوزه گفت: در یکی دوسال اخیر توجه ویژه به بخش مدیریت بحران شده است و علت آن هم این است که چند حادثه مهم خصوصاً در حوزه شهر تهران اتفاق افتاد و ما شاهد ریزش ساختمان پلاسکو و حوادث تروریستی و همچنین چندین مورد آتش‌سوزی و ریزش آوار بودیم که در همه این حوادث علاوه بر اینکه مسئولیت پاسخگویی به مجروحان را داشتیم باید خودمان را توسعه می‌دادیم همه نگران هستند که اگر تهران زلزله یا سیل بیاید چه خواهد شد اما تجربیات اخیر نشان داد که ما پیش از اینکه نگران حوادث بزرگ باشیم باید نگران حوادث کوچک‌تر شهری باشیم.
وی تصریح کرد: وقوع حادثه با هر دو منشأ عمدی و غیرعمدی باعث می‌شود دانشگاه علوم پزشکی تهران حجم زیادی مجروح را پذیرش کند. بیمارستان‌های تحت پوشش دانشگاه مثل شریعتی، امام، سینا، بهارلو، فارابی و ضیاییان جزو بیمارستان‌های اصلی شهر تهران محسوب می‌شوند و اورژانس تهران هم مجروحان حوادث را به این بیمارستان‌ها منتقل می‌کند بنابراین هم مسئولان دانشگاه و هم مسئولان بیمارستانی به این نتیجه رسیده‌اند که ما باید بتوانیم آمادگی خودمان را برای پذیرش مجروحان در شرایطی که خودشان در حالت عادی هم تحت‌فشار هستند داشته باشند زیرا این بیمارستان‌ها در شرایط عادی هم متقاضی زیاد دارند و ما باید بتوانیم حجم جدیدی از مجروح را تحمل‌کنیم.
توضیح اینکه در پایان مانور نشستی با حضور معاون درمان دانشگاه برگزار و دستاوردهای این مانور بررسی شد.
خبرنگار: مهدی گلپایگانی

کلمات کلیدی
مهدی  گلپایگانی
تهیه کننده:

مهدی گلپایگانی