مجموعه محتوای خبری ریاست دانشگاه

 

مرکز مطالعه کوهورت سلامت کارکنان دانشگاه افتتاح شد

مرکز مطالعه کوهورت سلامت کارکنان دانشگاه با حضور وزیر بهداشت، معاون علمی و فناوری رییس جمهور و رییس دانشگاه افتتاح شد.

گالري عکس
پیش از افتتاح ازمایشگاه کوهورت سلامت کارکنان که به صورت طولانی مدت ابعاد مختلف سلامت جسمی، روانی ،اجتماعی کارکنان دانشگاه و مواجهات شغلی آنان را مورد بررسی قرار می دهد، وزیر بهداشت از قسمت های مختلف ازمایشگاه جامع پیش بالینی که 18 تیرماه به بهره برداری رسیده بود بازدید کرد و از نزدیک تجهیزات پیشرفته آن را که با حمایت های معاونت علمی و فناوری رییس جمهور و  توسط شرکت های دانش بنیان طراحی و ساخته شده، مورد بازدید قرار داد.
پس از بازدید، دکتر جعفریان رییس دانشگاه در نشستی به معرفی بخش های مختلف آزمایشگاه جامع تحقیقات دانشگاه به مساحت 10 هزار و 800 مترمربع در 11 طبقه  پرداخت و گفت: 6 هزار متر از این فضا برای فعالیت های ازمایشگاهی طراحی شده است.
وی یاداور شد، در سال 1380 بنای این مرکز به منظور تاسیس خوابگاه درحال ساخت بود که این پروژه متوقف و تصمیم گرفته شد به آزمایشگاه جامع تغییر کاربری دهد و در سال 92 به بهره برداری رسید.
دکتر جعفریان تصریح کرد: در فاز اول، آزمایشگاه معاونت غذا و دارو به عنوان نخستین گروه و قطب آزمایشگاه های کنترل غذا و دارو در سطح تولید و عرضه در طبقه اول این مرکز مستقر شد.
رییس دانشگاه، از راه اندازی بیوبانک در آینده خبر داد و گفت: زیرزمین دوم به منظور ایجاد بیوبانک ذخیره سازی نمونه های بیولوژیک در دمای منفی 80 درجه برای مطالعات طولانی مدت آینده نگر در حال آماده سازی است. در زیرزمین اول نیز آزمایشگاه جامع پیش بالینی استقرار یافته است.
وی با اشاره به مرکز مطالعه کوهورت سلامت کارکنان گفت: زیر ساختهای سخت افزاری و نرم افزاری مورد نیاز این مرکز که با حمایت معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت تجهیز شده در طبقه همکف قرار دارد.
دکتر جعفریان از ایجاد مرکز جامع پزشکی بازساختی و سلول های بنیادی خبر داد و گفت: 10 میلیارد تومان اعتبار از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای ایجاد این مرکز در نظر گرفته شده که حدود یک میلیارد تومان آن در اختیار دانشگاه قرار گرفته مراحل ایجاد آن اغاز شده است.
رییس دانشگاه با اشاره به سالن کنفرانس 72 نفری که در طبقه دوم این مرکز واقع شده گفت:در این طبقه 700متر مربع فضای آزمایشگاهی برای برگزاری کارگاه ها و کلاس های آموزش عملی دانشجویان تحصیلات تکمیلی وجود دارد.
وی افزود:  آزمایشگاه مطالعات بالینی(كارآزمايي باليني) و هم ارزي زيستي (بیواکی والانسی) در بال شمالی طبقه سوم و آزمایشگاه کنترل محصولات و فرآورده های مرتبط با حوزه تجهیزات پزشکی در بال جنوبی آن در حال  تکمیل و راه اندازی است.
دکتر جعفریان طبقات چهارم و پنجم این مرکز را مربوط به آزمایشگاه جامع تحقیقاتی بیان کرد و گفت: حدود یک و نیم میلیون یورو توسط وزارت بهداشت و یک میلیون یورو از سوی دانشگاه برای خرید تجهیزات این مرکز سرمایه گذاری شده و در حال حاضر 85 دستگاه فعال در این ازمایشگاه وجود دارد.
رییس دانشگاه با اشاره به راه اندازی آزمایشگاه تحقیقاتی محصولات دخانی و مواد ممنوعه گفت: توافق اولیه برای ایجاد ازمایشگاه مرجع اعتیاد با حمایت معاونت بهداشت وزارت بهداشت صورت گرفته قرار است بال شمالی طبقه ششم به این بخش اختصاص یابد.
وی افزود: قرار است در طبقه هفتم هم آزمایشگاه های مرکز پزشکی بازساختی و سلول های بنیادی احداث شود و طبقه هشتم نیز به دفتر تجاری سازی دانشگاه و بخش اداری مرکز پزشکی بازساختی اختصاص دارد.
دکتر جعفریان در پایان سخنان خود افزود: نقطه قوت دانشگاه اعضای هیات علمی توانمند و زیرساخت مناسب برای انجام فعالیت های تحقیقاتی است و تداوم این فعالیت ها نیاز به حمایت های وزارت بهداشت و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری دارد.
پس از ارایه گزارش از سوی رییس دانشگاه، دکتر قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت ضمن قدردانی از تلاش هایی که تاکنون صورت گرفته بر ضرورت حمایت های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تاکید کرد.
دکتر ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهور نیز فعالیت های این مرکز را افق جدیدی دانست که همه دانشگاه های علوم پزشکی باید به سمت آن بروند.
در ادامه مرکز مطالعه کوهورت سلامت کارکنان دانشگاه افتتاح شد و مورد بازدید قرار گرفت.
دکتر منظم مجری طرح کوهورت سلامت کارکنان، در توضیح این مرکز گفت: وضعیت سلامت کارکنان از نظر جسمی روانی، اجتماعی، اقتصادی و شرایط کار در یک بازه زمانی طولانی مورد بررسی قرار می گیرد.
وی افزود: بیش از یکسال از توافقات اولیه و ابلاغ اعتبار از معاونت پژوهشی وزارت بهداشت می گذرد اما فعالیت رسمی و تعیین مجری و کمیته راهبری و مشاورین از آذرماه سال 1395 آغاز شد.
مجری طرح کوهورت سلامت کارکنان با اشاره به زمان اغاز فعالیت این مرکز گفت: در حال حاضر فاز صفر مطالعه تکمیل شده و کلیه امکانات و ابزارهای سخت افزاری و نرم افزاری و همچنین نیروی انسانی مورد نیاز تامین شده و انشالله از هفته آینده فاز پایلوت که با هدف اعتبار سنجی روشها، ابزارها، تست نرم افزارها، سیستم های امنیتی و حفاظت داده ها خواهد بود به مدت دو ماه به طول می انجام و پس از آن، فاز ثبت نام مطالعه شروع خواهد شد که در سطح دانشگاه اطلاع رسانی خواهد شد.
وی با بیان اینکه یک میلیارد تومان برای این پروژه سرمایه گذاری شده است افزود: این مطالعه نیاز به تستهای مختلف ادیومتری، اسپیرومتری، بینایی سنجی، نوار قلب، تست های مربوط به سلامت دندان، معاینات پزشکی، بیوبانک، تستهای تن سنجی و ارگونومیکی و... همچنین نرم افزارهای لازم و شبکه داخلی و ... دارد که با اعتبار یک میلیارد تومان تهیه و آماده بهره برداری شده است.
توضیح اینکه این بازدید بعدازظهر روز چهارشنبه 11 مرداد 96 صورت گرفت.
خبرنگار: سمیرا کرمی
عکس: جمشید ربیعی

سمیرا  کرمی
تهیه کننده:

سمیرا کرمی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *