محتوای خبری شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر

برگزاری جلسه آموزشی با موضوع اهمیت مصرف نمک یددار در شهرستان اسلامشهر

جلسه آموزشی با موضوع اهمیت مصرف نمک یددار به مناسبت هفته بسیج تغذیه در دبستان دخترانه شهید فهمیده قاسم آباد شهرستان اسلامشهر برگزار شد.

برگزاری جلسه آموزشی با موضوع اهمیت مصرف نمک یددار در شهرستان اسلامشهر

به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر، المیرا تکریم کارشناس تغذیه مرکز خدمات جامع سلامت قاسم آباد در خصوص این خبر گفت: با توجه به قرار داشتن در پویش ملی سلامت (اطلاع رسانی تغذیه سالم) از 1 بهمن  تا 15 بهمن ماه سال جاری، چهارشنبه 4 بهمن 1402 جلسه ای با موضوع اهمیت مصرف نمک یددار در مدرسه دخترانه شهید فهمیده شهرک قاسم آباد شهرستان اسلامشهر برگزار شد.

در این جلسه به نقش نمک به عنوان یکی از عناصر مورد نیاز برای سوخت و ساز مواد غذایی در بدن، انتقال پیام های عصبی و کارکرد صحیح عضلات پرداخته شد.وی افزود این ماده به مقدار محدود مورد نیاز بوده و مصرف متعادل آن در بدن لازم است. به طور مثال در هنگام اسهال و استفراغ و یا فعالیت شدید بدنی و در هوای گرم با مصرف مقدارکمی نمک می توان املاح از دست رفته بدن را جبران کرد.

همچنین در صورتی که نمک به مقدار مناسب مصرف شود و کلیه ها عملکرد مناسبی داشته باشد نمک مورد نیاز بدن تامین می شود، اما در صورت تداوم مصرف زیاد نمک و مواد غذایی شور و یا اختلال در عملکرد کلیه ها یا سیستم های مربوط به دفع، نمک اضافی موجب تجمع آب در بدن شده و ایجاد ورم در تمام و یا قسمت هایی از بدن می کند. مصرف زیاد نمک و غذاهای شور از عوامل موثر بر افزایش فشار خون و بروز بیماری های قلبی – عروقی به ویژه در افرادی که سابقه این بیماری ها را در خود یا خانواده دارند می شود. طبق تحقیقات انجام شده مصرف زیاد نمک علاوه بر افزایش فشار خون، اثرات مضر دیگری نظیر سکته قلبی، پوکی استخوان، سرطان معده، آسم و ... نیز بر سلامت دارد.

محسن عصمتی
تهیه کننده:

محسن عصمتی