پیکا و ویار حاملگی چیست؟
کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر پیکا خوردن را مواد نامناسب ازنظر مواد تغذیهای کمارزش، بیارزش و یا مضر معرفی کرد.
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر، زهره حاتمی، کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر گفت: منظور از پیکا خوردن مواد نامناسبی است که ازنظر تغذیهای کمارزش، بیارزش و یا مضر هستند. این مواد نامناسب اغلب شامل مصرف خاک یا نشاسته (رایجترین) و مصرف مواد غیر غذایی دیگر از قبیل یخ، کبریت سوخته، سنگ، زغال، خاکستر، سیگار، مهر نماز، نفتالین و... هست. مصرف این مواد نامناسب سبب کاهش دریافت مواد مغذی مفید و درنتیجه کمبود ریزمغذیها ميشود. همچنین مصرف زیاد موادیکه حاوی انرژی هستند از قبیل نشاسته میتواند سبب چاقی شود. برخی دیگر از مواد نامناسب (پیکا) نيز ممکن است حاوی مواد سمی یا آلودگی میکروبی باشند؛ و يا ممکن است در جذب مواد معدنی از قبیل آهن اختلال ایجاد کنند. مشکلاتي نظير مسمومیت، يبوست، کمخونی همولیتیک جنینی، بزرگ شدن بناگوش و انسداد معده و روده کوچک و آلودگی انگلی از عوارض پيكا ميباشند؛ بنابراین پیکا باید درمان شود.
وی در ادامه افزود: ویار حاملگی حالتی است که در آن، خانم باردار به مصرف یک ماده غذایی تمایل زیادي پیدا میکند. نمونههایی از ویار حاملگی شامل تمایل زیاد به مصرف قره قورت، ترشیها، شیرینیها و ... است و همچنین در ویار تا زمانی که مصرف اینگونه غذاها تنوع رژیم غذایی را برهم نزند و تغذیه مادر خوب باشد، مشکلی ایجاد نمیکند؛ اما اگر مصرف این مواد بهاندازهای زیاد باشد که از خوردن غذاهاي اصلی محروم شود، ممکن است دچار کمبودهاي تغذیهای شود./ق
خبر: خورسندفرد
ارسال به دوستان