محتوای خبری شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر

کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر بر اهمیت مصرف حبوبات تاکید کرد

کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر، تغییرات در الگوی غذایی کشور و جایگزینی غذاهای سنتی معمول با غذاهای آماده فرآوری شده را منجر به شیوع بیماری‌های مزمن در بین افراد جامعه دانست.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر، سارا فهیمی، کارشناس تغذیه این شبکه در این خصوص گفت: در الگوی غذایی سنتی کشورمان موادی مانند انواع حبوبات، مغزها (مانند بادام، پسته، گردو)، سبزی‌های تازه، میوه‌ها، لبنیات (ماست، دوغ و پنیر) آبمیوه‌های تازه جایگاه مهمی داشتند. حبوبات (شامل عدس، نخود، انواع لوبیا، باقلا، ماش، لپه و سویا) در بسیاری از موارد جانشین گوشت می‌شد.
وی افزود: حبوبات علاوه بر اینکه خوشمزه و لذیذ هستند، تنوع زیادی نیز در برنامه غذایی افراد ایجاد می‌ کنند، از ارزش تغذیه‌ای بالایی نیز  برخوردارند و تأثیر مهمی در سلامت انسان‌ها دارند.
کارشناس تغذیه شبکه در ادامه گفت: حبوبات به علت محتوای بالای نشاسته و مقدار قابل‌توجه پروتئین از منابع غنی از انرژی محسوب می‌شوند. حبوبات منبع نسبتاً خوب آهن و منبع خوبی از ویتامین‌های گروه B، کلسیم و روی محسوب می‌شوند. پس حبوبات نقش مهمی در سلامت پوست، مو، سیستم عصبی و ایمنی بدن ما دارند. فیبر غذایی موجود در حبوبات در پیشگیری از انواع سرطان و یبوست نقش دارد.
فهیمی همچنین گفت: مشکلی که در ارتباط با مصرف حبوبات در بین بیشتر افراد وجود دارد، این است که به دلیل دیرهضم بودن حبوبات و عادت نداشتن افراد به مصرف حبوبات، با مصرف حبوبات دچار نفخ، سنگینی دستگاه گوارش و احتمالاً دل‌درد می‌شوند، درحالی‌که می‌توان با راهکارهایی این مشکل را به‌آسانی رفع کرده و از خواص تغذیه‌ای حبوبات بهره برد.
این کارشناس در پایان اذعان داشت: اگر مقدار حبوبات مصرفی شما در ابتدا خیلی کم باشد، ایجاد نفخ و ناراحتی نکرده، دستگاه گوارش به مصرف حبوبات عادت می‌ کند و بعد از مدتی قادر به هضم آنها خواهید بود.
خبر: خورسندفرد

 

 

زینب  ایمانی
تهیه کننده:

زینب ایمانی