محتوای خبری شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر

کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر به تشریح چاقی پرداخت

کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر با توجه به‌قرار داشتن در کمپین آموزش همگانی تغذیه سالم با اولویت پیشگیری از چاقی، چاقی را به انباشته شدن غیرعادی چربی در بدن تعریف کرد.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر سارا فهیمی، کارشناس تغذیه شبکه گفت: زمانی که کالری دریافتی بیشتر از کالری مصرفی باشد، به چربی تبدیل‌شده و در بدن ذخیره می‌شود. بنابراین چــاقی شکلی از سوءتغذیه نــاشی از پرخـــوری است که نه‌تنها نشانه سلامتی نیست بلکـه نشان‌دهنده تغـذیه نامناسب است.در کشور ما اضافه‌وزن و چاقی بسیار شایع است بطوریکه  در حدود ۶۰ درصد  از افراد  ۱۸ سال و بالاتر مبتلابه اضافه‌وزن و چاقی هستند. اضافه‌وزن و چاقی در کودکان و نوجوانان نیز روند رو به افزایشی را طی می‌کند.
وی در مورد معیار تشخیص چاقی گفت: هر فرد با توجه به سن، جنس و قدی که دارد وزن ایده آل خاص خود را دارا است اگر وزن فرد مناسب سن و قدش نباشد و درواقع بیشتر از استانداردها باشد این فرد مبتلابه اضافه‌وزن یا چاقی است. با محاسبه نمایه توده بدنی و مقایسه آن با مقادیر استاندارد می‌توان به اضافه‌وزن و چاقی پی برد.
فهیمی پرخوری و زیاده‌روی در مصرف غذا را به‌عنوان مهم‌ترین علت و عادات غذایی نامناسب مانند مصرف بی‌رویه غذاهای چرب و سرخ‌شده، مصرف غذاهای آماده، انواع سس‌های چرب، نوشابه‌های گازدار،شربت‌ها و آبمیوه های صنعتی، مواد قندی، شیرینی، شکلات؛ زندگی بی‌تحرک ازجمله عوامل محیطی در بروز چاقی بیان و در ادامه عوامل ژنتیکی مانند بیماری‌هایی مانند کم‌کاری تیروئید، اختلال در هورمون‌های جنسی؛ مصرف طولانی‌مدت برخی داروها مانند داروهای ضدبارداری یا کور تون، داروهای ضدافسردگی و ضد اضطراب؛ علل عصبی و افزایش وزن بیش‌ازحد در دوران بارداری عنوان کرد.
این کارشناس تغذیه برای پیشگیری از اضافه‌وزن و چاقی توصیه کرد: سعی کنید وعده های اصلی غذا (صبحانه، ناهار و شام) را حذف نکنید تا ناچار به ریزه خواری نشوید؛ استفاده از میوه‌ها و سبزی‌های تازه به‌عنوان میان وعده‌ها؛ اجتناب از مصرف انواع نوشابه‌های گازدار، آب‌میوه‌های صنعتی، غذاهای چرب سرخ‌شده، شیرین و شور و تنقلات کم‌ارزش؛ پرهیز از مصرف روغن جامد و نیمه جامد؛ خوردن غذا آهسته و با آرامش، در حالت نشسته، در ظرف کوچک‌تر و سفرش غذای نیم پرس در رستوران؛ ترک سفره پس از اتمام غذا،  محدود کردن مصرف فست فودها، مصرف به‌اندازه غذا را هم در نظر داشته باشید.
 فهیمی در پایان‌بر مصرف شیر و لبنیات کم‌چرب و یا بدون چربی (در مورد کودکان مصرف شیر و لبنیات بدون چربی توصیه نمی‌شود) و عدم خوردن همزمان غذا در هنگام تماشای تلویزیون و خوردن غذاهای حاوی فیبر تأکید کرد.
خبر: خورسندفرد

 

 

 

کلمات کلیدی
زینب  ایمانی
تهیه کننده:

زینب ایمانی