محتوای خبری شبکه بهداشت و درمان ری

غربالگری نوزادان، بهترین هدیه والدین به فرزندانشان

با غربالگری 3 تا 5 روز نوزادان، بیماری های متابولیک ارثی و غدد شناسایی می شود.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری، با غربالگری 3 تا 5 روز نوزادان، بیماری های از قبیل کم کاری مادرزادی تیروئید، فاویسم و طیف گسترده ای از بیماریهای متابولیک ارثی ماند فنیل کتونوری، گالاکتوزمی و ... در نوزادان شناسایی و با درمان بهنگام آن از بروز اختلال و بیماری پیشگیری می شود.

اکرم یوسفیان مراقب سلامت مرکز خدمات جامع سلامت شهید نیک نژاد گفت: بهترین زمان برای مراجعه غربالگری نوزادان روز 3 تا 5 تولد می باشد.

وی ادامه داد: والدین بهتر است ابتدا به همراه فرزند خود برای انجام مراقبت های اولیه نوزادی به نزدیک ترین مرکز خدمات جامع سلامت، پایگاه بهداشت و در روستاها به خانه بهداشت مراجعه تا ضمن معاینات اولیه، پرونده الکترونیک سلامت در سامانه سیب تشکیل شده و سپس با ارجاع برای نمونه گیری به مرکز خدمات جامع سلامت مراجعه کنند.

 یوسفیان گفت: توصیه می شود قبل از نمونه گیری شیردهی کامل نوزاد انجام، کارت واکسن، کد ملی والدین و کد شناسایی نوزاد ثبت شده در سامانه سیب ( در صورت ثبت در سامانه ) را به همراه داشته باشند. آزمایش غربالگری نوزادان در زمان بسیار کوتاه و با چند قطره خون از کف پای نوزاد تهیه شده و نیاز به مراقبت خاصی پس از نمونه گیری نیست.
معصومه جنتی مسئول واحد بیماری های غیرواگیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری در خصوص غربالگری بدو تولد نوزادان گفت: هم اکنون در 20 مرکز خدمات جامع سلامت شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری، همه روزه به جز ایام تعطیل، غربالگری نوزادان توسط مراقبین سلامت برای تمامی جمعیت تحت پوشش ایرانی و غیر ایرانی انجام می شود.
وی ادامه داد: نمونه گیری از نوزاد با گذشت 72 ساعت از زمان تولد قابل انجام بوده و بهتر است والدین تا 5 روزگی فرزندشان برای این کار مراجعه کنند. همچنین در صورت مشکوک بودن آزمایش غربالگری نتیجه اولیه در اولین فرصت به صورت تلفنی طی دو تا سه روز به والدین نوزاد اطلاع داده شده، براساس نوع بیماری برای انجام آزمایش تائید تشخیص و ارجاع به متخصص به مرکز خدمات جامع سلامت دعوت می شوند. در سایر موارد پاسخ آزمایش های اولیه حدود 7 تا 10 روز کاری زمان می برد.

جنتی گفت: در برخی نوزادان مانند نوزادان نارس، سابقه بستری در بیمارستان، نمونه مشکوک در آزمایش اولیه و ... که مراقب سلامت هنگام پرسشگری از والدین نوزاد، به اطلاع آنها می رساند، نیاز به تکرار آزمایش است که والدین باید این نکته را حتما در نظر داشته باشند.

کارشناس مسئول واحد بیماری های غیرواگیر گفت: تشخیص زودهنگام بیماری هایی از قبیل کم کاری مادرزادی تیروئید، فاویسم و طیف گسترده ای از بیماریهای متابولیک ارثی ماند فنیل کتونوری، گالاکتوزمی و ... در نوزادان از بروز اختلال در رشد، تکامل و عقب ماندگی های ذهنی جلوگیری کرده و درمان های ساده، آسان و ارزان و موثری در نوزادی را در اختیار خانواده قرار می دهد.

 
 
حسین حاجی رضایی
تهیه کننده:

حسین حاجی رضایی

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *