محتوای خبری شبکه بهداشت و درمان ری

پیام سرپرست شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری به مناسبت هفته سلامت روان

دکتر مصططفی امینی، خود مراقبتی در سلامت روان منجر به افزایش سواد سلامت روان می شود و روانشناسان مستقر در مراکز خدمات جامع سلامت نقش مهمی در افزایش سواد سلامت روان، ارتقاء و افزایش آگاهی و تغییر و اصلاح نگرش مردم نسبت به مسائل بهداشت روان ایفا می کنند.

دکتر مصطفی امینی

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری، پیام دکتر مصطفی امینی سرپرست شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری به مناسبت هفته سلامت روان به شرح ذیل است:
۱۰ اکتبر با اعلام فدراسیون جهانی بهداشت روان، به عنوان روز جهانی "بهداشت روان" نامگذاری شده است؛ در ایران  (18لغایت24 مهر) به نام هفته سلامت روان نام‌گذاری شده است و عمده‌ترین هدف در این هفته است .
شعار امسال روز جهانی سلامت روان"سلامت روان مسئولیت فردی و اجتماعی همه ماست"  

نتایج پیمایش ملی سلامت روان کشور نشان می دهد که کمتر از یک سوم افرادی که مبتلا به اختلالات روان پزشکی هستند، خدمات کافی دریافت می ­کنند و در بسیاری از موارد، افراد گمان می کنندکه مشکلات آنها خود بخود و بدون مداخلات بهداشتی و درمانی، برطرف می ­شود. سازمان جهانی بهداشت، رویکرد ترکیبی بهینه در حوزه خدمات سلامت روان را در قالب هرمی توصیف می کند که قاعده آن را خودمراقبتی تشکیل می دهد، به این معنا که کم هزینه ترین و فراگیرترین نوع خدمات را خدماتی معرفی می کند که در چارچوب آن، به افراد آموزش داده می­شود که اجزای سلامت خود را بشناسند، بتوانند آن را پایش کنند و در صورت نیاز به خدمات بهداشتی و درمانی به مراکز ارائه دهنده خدمت مراجعه نمایند. به طور کل خود مراقبتی در تمام ابعاد سلامت (جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی ) منجر به افزایش سواد سلامت می شود.

براساس آمار‌ گروهی از مردم از نوعی اختلال روانپزشکی رنج می‌برند و نیازمند دریافت خدمات سلامت روان هستند. اگر به این مساله توجه کنیم که میزان مراجعه آنها به روانشناس و روانپزشک پایین است، موضوع اختلالات روانی می تواند به موضوعی پیچیده و مزمن تبدیل ‌شود. چون این عدم مراجعه ریشه در پایین بودن سطح سواد سلامت روان دارد.

خود مراقبتی در سلامت روان منجر به افزایش سواد سلامت روان می شود، بدین معنی که خود آگاهی و باورهای افراد در مورد اختلالات روانپزشکی افزایش می یابد و به شناسایی، مدیریت یا پیشگیری از این اختلالات کمک می کند. افزایش سواد سلامت روان منجر می شود توانایی شناخت اختلالات روانپزشکی را داشته باشیم، بدانیم چگونه اطلاعات حوزه سلامت روان راجستجو کنیم، فاکتورهای خطر سلامت روان و علل اختلالات روانپزشکی را بشناسیم، نسبت به کمک های حرفه ای آگاهی داشته باشیم  و نگرش شناسایی، مراجعه بموقع و درمان را پیدا کنیم. خودمراقبتی میتواند در حفظ سلامت روان نقش برجسته ای داشته باشد و در صورت ابتلا به بیماری روانی به درمان و بهبودی شخص کمک کند. تحقیقات نشان میدهد که سطح بالای سلامت روان با افزایش یادگیری، خلاقیت و بهره وری، رفتارهای اجتماعی بیشتر و روابط اجتماعی مثبت و با بهبود سلامت جسمانی و امید به زندگی مرتبط است.

روانشناسان مستقر در تمامی مراکز خدمات جامع سلامت نقش مهمی در افزایش سواد سلامت روان، ارتقاء و افزایش آگاهی و تغییر و اصلاح نگرش مردم نسبت به مسائل بهداشت روان ایفا می کنند.

اینجانب ضمن گرامی دشت و ارج نهادن به زحمات تمامی روانشناسان شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری،‌ این هفته را به این همکاران محترم که با گوشی شنوا و کلامی آگاه آرامش بخش زندگی مردم هستند تبریک می گویم.

 

 
کلمات کلیدی
حسین حاجی رضایی
تهیه کننده:

حسین حاجی رضایی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *