محتوای خبری شبکه بهداشت و درمان ری

کارشناس شبکه بهداشت شهرستان ری: شپش یک بیماری واگیر است و خانواده‌ها نباید از آن خجالت بکشند

دکتر توکلی شپش سر را یک بیماری واگیر دانست و از خانواده‌ها خواست در صورت ابتلا به این بیماری به نزدیک‌ترین مرکز بهداشتی درمانی مراجعه کنند.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری، دکتر زهره توکلی کارشناس مسئول واحد پیشگیری و مبارزه با بیماری با اعلام این مطلب که شپش مانند بسیاری از بیماری‌های دیگر است گفت: متأسفانه تصور اکثر مردم بر این است که ابتلا به شپش به معنای عدم رعایت صحیح اصول بهداشتی است درحالی‌که گاهی فرد به دلیل هم‌جواری با بیماران، مبتلابه پدیکلوز شده است. شپش یک بیماری جهانی است و در همه مناطق دیده می‌شود.
توکلی ادامه داد: خانواده‌ها نباید از این موضوع خجالت بکشند و در صورت ابتلا بهترین کار مراجعه به نزدیک‌ترین مرکز بهداشتی درمانی است.
کارشناس مسئول پیشگیری و مبارزه با بیماری‌ها در مورد راه‌های سرایت بیماری گفت: هم‌جواری با فرد مبتلا، استفاده از وسایل مشترک مانند شانه و روسری و مقنعه و بالش مهم‌ترین راه سرایت بیماری است. باید به مردم به‌خصوص کودکان بیاموزیم که از وسایل شخصی استفاده کنند.
در پایان دکتر توکلی در مورد درمان بیماری پدیکلوز توضیح داد: درمان بیماری به‌سادگی و طی یک هفته انجام می‌شود؛ زیرا بعد از درمان اول ممکن است شپش‌هایی که هنوز در تخم هستند بعد از چند روز خارج شوند؛ بنابراین درمان باید به مدت یک هفته ادامه یابد. البته ممکن است بعد از درمان کودک بازهم خارش سر داشته باشد اما مهم نیست و شاید این خارش به دلیل داروهای استفاده‌شده باشد. حتی گاهی ممکن است تخم‌های خالی شپش در سر بماند که این هم مهم نیست چراکه شپش از تخم خارج‌شده و از بین رفته و فقط تخم آن باقی‌مانده است؛ بنابراین اگر درمان درست انجام شود، جای نگرانی وجود ندارد. نکته مهم این است که همه افراد خانواده باید برای درمان مراجعه کنند تا در صورت سرایت به افراد سالم، بیماری به‌طور کامل در خانواده درمان شود./ق
خبرنگار: سعیده شریفی
سعیده  شریفی
تهیه کننده:

سعیده شریفی