محتوای خبری مجتمع بیمارستانی امام خمینی

برگزاری جلسه کمیته بررسی علل مرگ‌ومیر مادران باردار در مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)

جلسه کمیته مورتالیتی مادر باردار مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) باهدف کاهش مرگ‌ومیر و افزایش ایمنی بیماران برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)، جلسه کمیته بیمارستانی تحلیل ریشه‌ای (RCA) مورتالیتی مادر باردار مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) دو‌شنبه 8 اسفند 1401 با حضور دکتر امیرحسین اورندی  معاون درمان، دکتر فهیمه قطبی زاده رئیس کمیته، دکتر کسری کروندیان دبیر علمی کمیته مرگ‌ومیر و عوارض، دکتر مریم دلدار رئیس بخش زنان، دکتر حسین دلیلی رئیس بخش نوزادان و NICU، پرستو آریاملو مدیر پرستاری، مژگان اکبری مسئول گروه زنان و مامایی دانشگاه، نیکو رمکی مسئول ایمنی بیمار و سایر اعضا باهدف بررسی علمی ابعاد گوناگون پرونده  دو بیمار مورد مطالعه  در سالن شورای ریاست برگزار شد.
در این نشست که با تشریح پرونده دو بیمار از بدو ورود به مجتمع و اقدامات درمانی صورت گرفته آغاز شد، دکتر اورندی ضمن بررسی موضوعات مطروحه گفت: با توجه به شواهد پرونده ها همه اقدامات درمانی و مناسب برای بیمار از همان بدو ورود به مجتمع انجام‌شده است و کادر درمانی تمام تلاش خود را برای حفظ جان بیمار انجام داده است اما متاسفانه در بیماران آیزن منگر مورتالیتی بالا است.
دکتر کروندیان بر این نکته تاکید کرد که در جلسات مورتالیتی علت مرگ بیمار براساس قوانین علمی به درستی باید مطرح و بررسی شود.
دکتر قطبی زاده ضمن تبیین شرح‌حال بالینی بیمار هنگام پذیرش و اقدامات درمانی صورت گرفته بر تداوم روند درمان فرد زیر نظر پزشک تاکید کرد.
رئیس کمیته با اشاره به کاهش آمار مرگ و میر مادران باردار در سال 1401 گفت: خوشبختانه امسال با توجه به افزایش آگاهی، اطلاع رسانی و آموزش های لازم آمار مرگ و میر مادران باردار در دانشگاه 50 درصد نسبت به سال های قبل از کووید کاهش پیدا کرده و امیدواریم این روند همچنان ادامه پیدا کند و به صفر برسد.
دکتر کاظمی با اشاره به بیماران PH (فشار خون بالای شریان ریوی) گفت: PH بیماری مزمن ریوی است که بر اثر آن رگ های خونی موجود در ریه باریک تر می شوند و فشار خون در این رگ ها افزایش می یابد در بیماران PH که PAP آنها بالای 70 است مورتالیتی در این بیماران بالا است.
در ادامه دکترمحمدی با اشاره به مبحث شیردهی در بیماران آیزن منگر گفت: شیردهی در بیماران آیزن منگر هیچگونه ضرری ندارد اما در تجویز دارو به بیمار باید دقت نظر شود تا مشکل خاصی برای بیمار ایجاد نشود به غیر از بیماران پست پارتوم کاردیومیوپاتی ها که بهتر است شیر دهی انجام نشود در بقیه بیماران قلبی شیر دهی منعی وجود ندارد.
همچنین در این جلسه اساتید گروه‌های مختلف به بیان دیدگاه‌ها و نقطه نظرات خود در خصوص موضوعات مطروحه پرداختند.

شهره  بیات
تهیه کننده:

شهره بیات

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *