محتوای خبری مجتمع بیمارستانی امام خمینی

جلسه آذرماه کمیته کنترل عفونت مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) برگزار شد

با حضور رئیس مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) و سایر اعضای کمیته کنترل عفونت این مرکز گزارش آماری مراجعات کووید، عفونت بیمارستانی و میکرو ارگانیسم ها درمجتمع و همچنین وضعیت واکسیناسیون دوز بوستر کرونا و آنفلوانزای کادر درمان در این مرکز بررسی شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)، جلسه آذرماه کمیته کنترل عفونت مجتمع سه‌شنبه 9 آذر 1400 با حضور دکتر سید علی دهقان منشادی رئیس مجتمع، مهندس محمد علی سورکی معاون پشتیبانی، دکتر امیرحسین اورندی معاون درمان، دکتر سید حسن اینانلو مدیر واحد نظارت بر درمان، دکتر محبوبه حاج عبد الباقی هیئت‌علمی گروه عفونی، آرش سیفی مسئول کنترل عفونت، دکترامیرعلی رمضانی رابط آزمایشگاه‌های مجتمع، دکتر محسن میدانی عضو هیئت علمی گروه عفونی، دکتر سارا قادر خانی عضو هیئت علمی گروه عفونی، دکتر نظامی داروساز بالینی مجتمع، پرستو آریاملو مدیر پرستاری، فاطمه حمیدی فر مسئول واحد هماهنگ کننده ایمنی بیمار،  دکتر اسمعیل محمدنژاد سوپروایزر کنترل عفونت و دبیر جلسه و سایر اعضا در سالن شورای ریاست مجتمع برگزار شد.
دکتر دهقان رئیس مجتمع با اشاره به وضعیت پایدار کرونا درمجتمع گفت: خوشبختانه در حال حاضر مجتمع در وضعیت پایدار کرونایی است و تقریباً مثل زمان پیک اول و دوم هستیم و امیدواریم که با سرعت گرفتن واکسیناسیون در کشور و عدم انتشار سویه جدید کرونا موسوم به اومیکرون فعلاً پیک جدید کووید نداشته باشیم ولی در صورت مواجهه تمام برنامه‌ریزی‌ها و آمادگی‌های لازم در جلسات تیم رهبری و مدیریت و همچنین در معاونت درمان مجتمع صورت گرفته است تا مشکلی در این خصوص نداشته باشیم.
رئیس مجتمع ضمن تشکر ویژه از تیم‌های درمانی، پشتیبانی و اداری مجتمع در بحران کرونا گفت: از همه واحدهایی که در این مدت زحمات بسیار زیادی را کشیدند تشکر کنم و امیدوارم که بتوانیم با همین توان این مسیر را ادامه دهیم.
وی با اشاره به فشار کاری زیاد در بخش عفونی در پاندمی کرونا گفت: با توجه به اینکه در این مدت بخش عفونی زحمت و فشار زیادی را متحمل شدند، بخش عفونی زنان به اکسترا های گروه عفونی اختصاص پیدا کند تا مقداری از پراکندگی بیماران عفونی کاسته و فشار کاری آن‌ها کم شود.
 رئیس مجتمع با اشاره به آغاز اجرای قانون نسخه‌نویسی الکترونیک از اول دی‌ماه سال جاری در تمام کشور، اظهار کرد: با توجه به تأکید رئیس محترم جمهور و محدودیت زمانی که وجود دارد باید با تمام توان برای اجرای طرح نسخه‌نویسی الکترونیک در زمان تعیین‌شده تمهیدات و برنامه‌ریزی‌های لازم صورت گیرد و همچنین امیدواریم در این مدت پیک جدیدی هم اتفاق نیفتد تا این دو مسئله باهم هم‌زمانی پیدا نکند.
دکتر دهقان با اشاره به ضروری دانستن بررسی کنترل عفونت درمجتمع به‌ویژه در اورژانس گفت: گزارش‌های کنترل عفونت بسیار خوب و از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است که با توجه به بازخوردهای ارسالی به معاونت درمان دانشگاه می‌شود امتیاز مثبتی برای مجتمع گرفته شود.
وی افزود: خوشبختانه با حضور مهندس سورکی در معاونت پشتیبانی مجتمع و با توجه به اینکه ایشان علاوه بر مبحث پشتیبانی به درمان هم نگاه ویژه‌ای دارند و حتی در این مدت کم منشأ تحول بسیاری درمجتمع بودند و بسیاری از کارها را پیگیری کردند و خوشحال هستیم که این مسئولیت سخت را در این دوران بسیار سخت قبول کردند.
سرپرست مجتمع در پایان سخنان خود گفت: با کمک خیرین یک دستگاه PCR پیشرفته به آزمایشگاه مجتمع اضافه‌شده است که از اهداف ما در این دوره این است که بتوانیم تمامی تجهیزات آزمایشگاهی مجتمع با کمک خیرین و حمایت دانشگاه خریداری کنیم.
در ادامه دکترامیرعلی رمضانی رابط آزمایشگاه‌های مجتمع گزارشی از بررسی شایع‌ترین میکروارگانیسم‌های جداسازی شده اعم از کلبسیلا پنومونی، اشریشیاکولی، آسینتوباکتر، استافیلوکوک اورئوس، سودوموناس و آنتروکوک در بخش‌ها و مراقبت‌های ویژه در طی 6 ماه نخست سال جاری در آزمایشگاه میکروب‌شناسی را ارائه کرد.
سپس دکتر محمد نژاد در این جلسه گزارشی آماری از وضع مراجعات کووید به مجتمع از اول پاندمی کرونا و همچنین الگوی مراجعه بیماران به تریاژ جنرال و تنفسی و الگوی بیماران مبتلابه کرونا بستری در بخش مراقبت‌های ویژه و اینتوبه در یک ماه اخیر را ارائه کرد.
دبیر کمیته کنترل عفونت مجتمع در ادامه گزارشی از وضعیت واکسیناسیون دوز بوستر کرونا و آنفلوانزای کادر درمان درمجتمع ارائه کرد.
سپس دکتر آرش سیفی مسئول کنترل عفونت مجتمع با اشاره به اهمیت بهداشت دست در مبحث کنترل عفونت تصریح کرد: رعایت پروتکل‌های بهداشت دست در بیمارستان‌ها ضروری است و هرگونه کوتاهی در رابطه با بحث کنترل عفونت قابل‌قبول نیست و با توجه به اینکه همکاران ما زحمات زیادی می‌کشند تا جان بیماری را نجات دهند ممکن است با یک عفونت بیمارستانی این زحمات به هدر رود پس بهتر است همچون گذشته مبحث عفونت‌های بیمارستانی را جدی بگیریم و آموزش‌ها، نظارت‌های مستمری بر نحوه اجرای دستورالعمل‌ها صورت گیرد.
در ادامه مسئول کمیته کنترل عفونت مجتمع به ارائه پایش بهداشت دست در 5 مرحله بر اساس جدول گانت که شامل (فراهم آوری ملزومات و تجهیزات بهداشتی، آموزش، بررسی وضعیت بهداشتی در بخش‌ها، اطلاع‌رسانی از طریق پوستر، بنر و همچنین ایجاد جو ایمن حمایتی از طرف مسئولان مرکز) پرداخت.

شهره  بیات
تهیه کننده:

شهره بیات

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *