محتوای خبری مجتمع بیمارستانی امام خمینی

جلسه اضطراری کمیته کنترل عفونت مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)

با آغاز شیوع آنفولانزا در کشور، اعضای کمیته کنترل عفونت مجتمع بیمارستانی امام خمینی در نشستی اضطراری برای مدیریت درمان این بیماری تبادل‌نظر کردند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) جلسه اضطراری کمیته کنترل عفونت مجتمع با موضوع آنفولانزا، دوشنبه 2 آبان 1401 با حضور دکتر امیرحسین اورندی معاون درمان، دکتر محمدرضا صالحی معاون امور دانشگاهی، دکتر آرش سیفی رئیس بخش عفونی و مسئول کنترل عفونت، دکتر حسین دلیلی رئیس بخش نوزادان و NICU، دکتر مژگان رحیمی دبیر کمیته CPR، پرستو آریاملو مدیر پرستاری، احد اکرمی سرپرست مدیریت خدمات پشتیبانی، دکتر اسمعیل محمد نژاد دبیر کمیته کنترل عفونت و سایر اعضا در سالن شورای ریاست برگزار شد.

دکتر اورندی ثبت درخواست‌های مربوط به آزمایش PCR کووید و آنفولانزا در HIS را ضروری خواند و گفت: اگر ثبت آزمایش‌ها به‌درستی انجام نشود مطالبه‌ای هم برای جبران هزینه‌های آن نمی‌توان داشت و بیمارستان متضرر می‌شود.

معاون درمان مجتمع همچنین با اشاره به اهمیت جداسازی بیماران مبتلا به آنفولانزا در بخش‌ها گفت: با توجه به محدودیت تخت‌های بستری این موضوع نیاز به مدیریت جدی دارد تا ضمن رعایت الزامات ایمنی بیمار در بخش‌ها با کمبود تخت مواجه نشویم. همچنین نیاز است برای تسریع فرآیند پاسخ‌دهی تست‌های PCR کووید و آنفولانزا با همفکری معاونت پشتیبانی برای افزایش ساعات کاری آزمایشگاه ژنتیک برنامه‌ریزی کنیم. این موضوع برای مدیریت درمان بیماری آنفولانزا در روزها و ماه‌های آتی که ممکن است شاهد اوج‌گیری بیماری باشیم کمک مهمی است.

دکتر سیفی با اشاره به شیوع آنفولانزا گفت: این موضوعی است که همه‌ساله با آغاز فصل سرما باید برایش تصمیم‌گیری کنیم ولی در دو سال اخیر به دلیل بحران کرونا کمی کمرنگ شده بود. از ابتدای مهر امسال به‌طورجدی به‌ویژه شاهد گسترش آنفولانزای نوع A در بین مراجعین مجتمع هستیم. طبیعتاً موضوع واکسیناسیون کادر درمان، ایزولاسیون بیماران بستری مبتلابه آنفولانزا و استعلاجی همکاران در صورت درگیری به این ویروس از موضوعات ا صلی این نشست است. همکاران باید بدانند اگر دستورالعمل جدیدی در خصوص آنفولانزا ابلاغ نشده به این معنی است که دستورالعمل‌های قبلی به قوت خود پابرجاست و همه ملزم به رعایت آن هستند.

وی در ادامه افزود: با توجه به نظر اعضای کمیته استعلاجی آنفولانزا در صورت بروز علائم بیماری تا سه روز بوده و در صورت مصرف داروی اسلتامیویر (تامی فلو) با ادامه علائم چنانچه تست PCR مثبت شود تا پنج روز قابل تمدید است و در سایر موارد با نظر پزشک عفونی مجتمع تصمیم‌گیری می‌شود. همچنین در مورد ایزولاسیون بیماران بستری مبتلا به آنفولانزا در موارد قطعی، بیمار باید حتماً در بخش ایزوله شود و در موارد مشکوک به آنفولانزا، ضمن استفاده از ماسک و فاصله‌گذاری ایمن تا مشخص شدن نتیجه PCR صبر کرده ، به‌محض مثبت شدن تست، باید بیمار را ایزوله کرد. برخلاف کووید 19 با توجه به‌دقت بالای تست PCR در آنفولانزا منفی بودن نتیجه یعنی بیمار قطعاً به ویروس آنفولانزا مبتلا نیست. با توجه به اینکه سرایت پذیری آنفلوانزا نسبت به کووید کمتر می باشد می توان با استراتژی های ذکر شده تا زمان آماده شدن جواب PCR صبر نمود.

دکتر صالحی با توصیه بر مشارکت همکاران کادر درمان در واکسیناسیون آنفولانزا بر لزوم ایزوله بیماران بستری مبتلا به آنفولانزا در بخش‌های بالینی باهدف پیشگیری از گسترش این ویروس تاکید کرد و گفت: همکاران باید نمونه بیماران مشکوک به آنفولانزا را تا قبل از ساعت 12 به آزمایشگاه ژنتیک ارسال کنند تا تعیین تکلیف بیماران سرعت گیرد.

محمدنژاد در این جلسه با ارائه گزارشی از روند رو به کاهش نتایج مثبت تست‌های PCR کووید 19 و نتایج صعودی نمونه‌های مثبت PCR آنفولانزا در ماه‌های مرداد، شهریور و مهر 1401 اعلام کرد: متاسفانه طبق مطالعات انجام‌شده با افزایش ابتلا به آنفولانزا در روزهای اخیر مواجهیم و باید برای مدیریت پیشگیری و درمان آن در مجتمع برنامه‌ریزی کنیم.

نجمه باهو
تهیه کننده:

نجمه باهو

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *