محتوای خبری مجتمع بیمارستانی امام خمینی

جلسه بررسی عملکرد کمیته مرگ‌ومیر و عوارض مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) برگزار شد

معاون درمان مجتمع بر بازبینی دقیق و اصلاح فرآیندهای درمانی و به اشتراک‌گذاری تجربیات موفق اساتید در جلسات کمیته مرگ‌ومیر تأکید کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)، جلسه بررسی عملکرد کمیته مرگ‌ومیر و عوارض سه‌شنبه 23 آذر ۱۴۰۰ با حضور دکتر امیرحسین اورندی  معاون درمان، دکتر کسری کروندیان هیئت‌علمی گروه بیهوشی و دبیر علمی کمیته، دکتر حسن اینانلو مدیر نظارت بردرمان، دکتر افضلی مقدم  رئیس بخش اورژانس مجتمع، دکتر مصطفی محمدی رئیس بخش icu جنرال و نماینده معاون امور دانشگاهی در کمیته،  پرستو آریاملو مدیر پرستاری مجتمع، فاطمه حمیدی فر مسئول و کارشناس هماهنگ‌کننده ایمنی، مهین یوسفی کارشناس بهبود کیفیت مجتمع در سالن شورای ولیعصر (عج) برگزار شد.
ابتدا یوسفی کارشناس بهبود کیفیت مجتمع گزارش تفصیلی  در خصوص عملکرد کمیته مرگ‌ومیر مجتمع از آذر 1393 تا نیمه اول سال 1400 شامل درصد اجرای مصوبات ، مقایسه درصد برگزاری کمیته، شاخص نظم کمیته ، علل عدم اجرایی نشدن مصوبات، علل در دست اقدام ماندن مصوبات و...را ارائه کرد.
وی افزود: در این مدت 78 جلسه کمیته مرگ‌ومیر درمجتمع برگزار و به‌طورکلی 624 مصوبه وجود داشته که از بین آن‌ها تعداد 474 تا از مصوبه‌ها اجرایی و 70 تا آن در دست اقدام است.
کارشناس بهبود کیفیت مجتمع با اشاره به مصوبات کمیته مرگ‌ومیر مجتمع  گفت:  درواقع کمیته‌های مرگ‌ومیر دو نوع مصوبه دارد یکی مصوباتی است برای  اصلاح  عملکرد سیستم مثل (پروتکل‌ها و دستورالعمل‌ها) و دیگری مصوبات مربوط به برخورد فردی است و درواقع  بیشتر مشکلات مربوط به سیستم و کمتر از 5 درصد از آن مربوط به افراد است.
معاون درمان مجتمع با تأکید بر حضور به‌موقع تمامی اساتید، دستیاران و پرستاران مدعو در جلسات کمیته‌های مرگ‌ومیر بیمارستانی گفت: بازبینی دقیق و اصلاح فرآیندهای درمانی، بررسی شیوه‌نامه‌های ابلاغی و به اشتراک‌گذاری تجربیات موفق اساتید در این جلسات، کلاس‌های آموزشی خوبی برای همه دستیاران و پرستاران است.
وی تصریح کرد: این جلسات برای همه ما حاوی اطلاعات، تجربیات و درس آموخته‌های مفیدی است که تیم‌های درمانی مربوطه را نسبت به موارد مشابه آینده حساس‌تر و از احتمال بروز خطاهای تکراری پیشگیری می‌کند.
دکتر اورندی با اشاره به علل عدم اجرایی نشدن  برخی از مصوبات  در سال 93 گفت: در سال 93 بسیار از پروتکل‌ها وجود نداشته که  در حال حاضر این پروتکل‌ها نوشته‌شده و باید این مصوبات دوباره بازبینی  با دقت برنامه‌ریزی و ایرادات  سیستمیک و فردی آن مشخص شود.
دکتر کروندیان دبیر علمی این کمیته با اشاره به نگاه موشکافانه اساتید به پرونده‌های مرگ‌ومیر این مرکز افزود: مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) پایان خط بیماری‌های پیچیده و پرخطری است که امکان درمانش در سایر مراکز درمانی نیست. بررسی دقیق این پرونده‌ها برای ما درسی است.
وی افزود: با توجه به آمار کلی  مرگ‌ومیر در سطح  مجتمع و انتخاب موارد خاص آن  برای کمیته‌های مرگ‌ومیر و  حذف تعداد زیادی  از این آمار  نشان‌دهنده آن است که مدیریت پزشکی بیماران  به‌خوبی صورت گرفته و کادر درمانی تمام تلاش خود را برای حفظ بیماران انجام داده‌اند و درواقع آمار مرگ‌ومیر  نسبت به حجم کار خیلی کم است.
در پایان در خصوص آیین‌نامه  کمیته مرگ‌ومیر سال 1400 و همچنین اعضای اصلی و مدعو  این کمیته صحبت  و با توجه به نظرات ارائه‌شده تصمیمات لازم گرفته شد.

شهره  بیات
تهیه کننده:

شهره بیات

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *