محتوای خبری مجتمع بیمارستانی امام خمینی

جوابیه مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) به یکی از روزنامه ها

روابط عمومی مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) در مورد خبر «عدم انجام عمل ضروری پیوندکبد به دلیل شائبه افغانی بودن بیمار» توضیح داد.

به گزارش روابط عمومی مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)، خانم 53 ساله‌‌ای که به دنبال مصرف داروهای ضد سل دچار نارسائی حاد کبد شده بود، در این بیمارستان بستری و تحت درمان بوده است و از روز چهارشنبه 8 دی ماه 95 کاندید پیوند کبد اعلام شد.
پس از بررسی‌های مقدماتی و انجام تمام اقدامات لازم برای آماده کردن وی برای پیوند کبد، روز یکشنبه 12 دی‌ماه (که در متن خبر به چاپ رسیده در روزنامه، به اشتباه 13 دی‌ درج شده است) عدم انطباق مشخصات مندرج در پرونده (از جمله نام، نام پدر و سن) با مدارک ارائه شده، اظهارات همراهان و نداشتن مدارک شناسایی معتبر، باعث ایجاد ابهام در تابعیت بیمار شد و علیرغم درخواست هماهنگ‌کنندگان گروه پیوند، مدارک لازم توسط همراهان بیمار ارائه نشد.
با توجه به ممنوعیت پیوند از دهنده مرگ مغزی ایرانی به اتباع غیر ایرانی بر اساس مصوبه شورای عالی پیوند در سال 94، قبل از حصول اطمینان از تابعیت بیمار، گروه پیوند مجاز به انجام این عمل نبوده و به همین علت از همراهان بیمار مدارک تابعیت ایرانی درخواست شد که به دنبال آن هیچ مدرک یا مستندی از سوی ایشان ارائه نشد و اظهارات ضد و نقیض نیز ادامه یافت تا اینکه این جریان، بدون بررسی صحت و سقم آن در یکی از روزنامه ها به انتشار رسید.
با توجه به این که، آخرین مدارک رؤیت شده توسط مسئولان بیمارستان حاکی از تابعیت بیمار در یکی از کشورهای همسایه بوده است وهمچنین با در نظر گرفتن محدودیت زمانی برای انجام پیوند، عضو اهدایی به بیمار دیگری پیوند زده شد.
لازم به توضیح است که در بسیاری از کشورهای دنیا، دریافت پیوند از دهنده مرگ مغزی مخصوص اتباع همان کشور است و تنها در صورتی که گیرنده عضو پیوندی در میان شهروندان آن کشور وجود نداشته باشد، اهداء عضو به اتباع سایر کشورها امکان پذیر است.
در مورد پیوند کبد از دهنده زنده نیز تنها خویشاوندان نزدیک می توانند اهدا کننده عضو باشند (احراز خویشاوندی باید توسط مقامات ذیصلاح صورت گیرد و مجوز پیوند توسط وزارت بهداشت صادر می شود) که در مورد این بیمار، تاکنون فرد دارای شرایط لازم معرفی نشده و علاوه بر این، در حال حاضر، شرایط عمومی وی اجازه انجام پیوند را نمی دهد ولی همچنان در لیست انتظار است و در صورت معرفی خویشاوند اهدا کننده با کسب مجوز فوق، اقدام لازم انجام خواهد شد. (پیش از این نیز، بارها در این مرکز، پیوند کبد از دهنده مرگ مغزی با تابعیت مشابه انجام شده است)
بیمارستان امام خمینی (ره) بزرگترین مرکز پیوند اعضای کشور و تنها مرکزی است که در آن پیوند تمام ارگان های حیاتی بصورت رایگان و با حمایت‌های دولتی، بر اساس قوانین و ضوابط انجام می شود. جراحان پیوند این بیمارستان، در تمام ساعات شبانه روز و 7 روز هفته در حال خدمت رسانی به بیماران نیازمند هستند.
از رسانه‌ی متعهد انتظار می‌رود در چنین مواردی پس از بررسی ادعاها و سؤال از مسئولان بیمارستان، نسبت به درج مطالب اقدام ‌کند. بدون تردید، اعتبار پزشکان دلسوز و حاذق و بیمارستان بزرگی مانند بیمارستان امام خمینی (ره) با چنین اخباری در نزد هموطنان عزیز مخدوش نخواهد شد.

تهیه کننده: