محتوای خبری مجتمع بیمارستانی امام خمینی

دهمین جلسه کمیته مدیریت درمان سکته حاد مغزی مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) در سال 1401

در جلسه کمیته مدیریت درمان استروک مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) گزارش آماری بیماران سکته حاد مغزی در بهمن‌ماه 1401 ارائه و روند پیشرفت مصوبات جلسات قبل بررسی شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)، دهمین جلسه کمیته مدیریت درمان سکته حاد مغزی دوشنبه اول  اسفند 1401 با حضور دکتر امیرحسین اورندی معاون درمان، دکتر محمدحسین حریرچیان رئیس بخش استروک، دکتر مژده قبایی مسئول واحد مدیکال بخش جامع استروک، دکتر محمد افضلی مقدم رئیس بخش اورژانس،دکتر پیام صراف هیئت‌علمی گروه نورولوژی ، دکتر احسان دبیری مشاور اجرایی معاون درمان مجتمع، مهناز واردی دبیر اجرایی کمیته، نیکو رمکی کارشناس مسئول ایمنی بیمار و سایر اعضا در سالن شورای ریاست برگزار شد.
معاون درمان مجتمع از تیم استروک مجتمع در  خصوص برگزاری منظم جلسات کمیته و رصد کامل بیماران و گزارش دهی دقیق اقدامات درمانی مراقبتی صورت گرفته همچنین پیگیری مصوبات جلسه تشکر کرد.
دکتر اورندی بر تعامل و همکاری  اساتید بخش‌های نورولوژی و ICU در رابطه با  انتقال بیماران به بخش‌ها تأکید کرد و گفت: نتایج مثبتی ایجادشده که حاصل مداخلات میکروسکوپی است  وبهتر است این همکاری به‌صورت کامل  نمود پیداکرده است.
در ادامه دکتر قبایی توضیحاتی در خصوص بیماران Posterior Circulation ارائه داد و گفت: با توجه به اینکه  جدیداً انجمن‌های جهانی به این نتیجه رسیده اند که CVA های Posterior Circulation را بیشتر مدنظر قراردهند  و علامت‌هایی که حدود 15 تا 20 درصد استروک ها را تشکیل می‌دهند را موردبررسی قراردادند و به نتایجی برای تزریق RTPA  و هم ترومبکتومی رسیدند و آن این که برای تشخیص باید سی‌تی‌اسکن و یا MRI انجام شود اما با توجه به شرایط ابتدایی بیماران بهتر است سی‌تی‌اسکن برای آن‌ها انجام شود و همین‌طور که می‌دانیم انجام سی‌تی‌اسکن برای Posterior Circulation ارزش کمتری دارد  و بهتر است برای این بیماران سی‌تی‌اسکن آنژیو انجام شود  و همچنین سی تی های منبع آن‌ها را داشته باشیم تا به ما کمک کند تا  بیمارانی که اندیکاسیون دارند را پیدا کنیم و اقدامات درمانی  لازم برای آن‌ها انجام دهیم.
وی افزود: ما به ‌طورمعمول بیمارانی که زیر 4/5 ساعت هستند را سی تی آنژیو انجام می‌دهیم  اما بهتر است برای بیماران Posterior Circulation که حدود 20 درصد را تشکیل می‌دهند زمان آن را افزایش دهیم.
دکتر حریرچیان افزود: با توجه به اینکه بر اساس مصوبه  زمان سی تی آنژیو بدون کراتینه تا 6 ساعت است بهتر است در افرادی که سابقه مشخص کلیوی ندارند  این زمان را تا 24 ساعت افزایش  دهیم تا زمان طلایی را از دست ندهیم .
دکتر صراف با اشاره به تسریع  انجام مشاوره‌های قلبی  بیماران استروک در اورژانس گفت: با توجه به تراکم بالای بیماران در اورژانس  بهتر است برای  بیمارانی که اقدامات درمانی برای  آن‌ها انجام‌شده و همچنین  سرویس نورولوژی  برای آن‌ها نوشته است  که این بیمار استروک و در روند ترخیص است و برای تعیین تکلیف بیمار اکو انجام شود که برای کاهش بار اورژانس اکو قلبی این بیماران در اولویت  سرویس قلب قرار گیرد.
توضیح اینکه  در بهمن‌ماه سال جاری از مجموع 50 بیمار کد سمای زیر 24 ساعت که به این مرکز مراجعه کردند 37 بیمار زیر چهار و نیم ساعت مراجعه شد که از این تعداد 19 مورد ایسکمیک، 7 مورد هموراژیک و 11 مورد میمیک بود. از بیماران ایسکمیک 10 بیمار کاندید rTPA بودند و در دو مورد هم rTPA و هم ترومبولیتیک تزریق شد.

شهره  بیات
تهیه کننده:

شهره بیات

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *