محتوای خبری مجتمع بیمارستانی امام خمینی

جلسه کمیته بررسی علل مخاطرات مادران باردار مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)

دکتر امیرحسین اورندی: ثبت اطلاعات بیماران ارجاعی در سامانه MCMC برای مدیریت بهتر درمان الزامی است

در جلسه کمیته مورتالیتی مادر باردار مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) بر لزوم پذیرش بیماران ارجاعی سایر مراکز با هماهنگی ستاد هدایت و تکمیل فرم‌های مربوطه در سامانه MCMC تاکید شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) جلسه کمیته بیمارستانی تحلیل ریشه‌ای (RCA) مورتالیتی مادر باردار مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) یک‌شنبه 20 شهریور 1401 با حضور دکتر امیرحسین اورندی معاون درمان، دکتر محمدرضا صالحی معاون امور دانشگاهی، دکتر فهیمه قطبی زاده رئیس کمیته، دکتر علی جعفریان رئیس بخش پیوند کبد، دکتر عباس علی بخشی رئیس بیمارستان ولی عصر(عج)، ددکتر کسری کروندیان دبیر علمی کمیته مرگ‌ومیر و عوارض، دکتر مریم دلدار رئیس بخش زنان، اساتید گروه‌های زنان، گوارش و کبد، عفونی، بیهوشی و سایر اعضا باهدف تکمیل بررسی‌های جلسه 23 مرداد مربوط به پرونده مادر بارداری که به علت نارسایی کبدی حاد (Failure Acute Liver) پس از ختم بارداری از سوی درمانگران بیمارستان مبدا در شرایط انتوبه از قزوین با هماهنگی وزارت متبوع و ستاد هدایت دانشگاه به این مرکز ارجاع و تحت پیوند کبد قرارگرفته بود، در سالن شورای ریاست تشکیل شد.

دکتر اورندی با توجه به عملکرد حیاتی ارگان کبد، راه‌حل نهایی درمان در بیماران با عارضه نارسایی کبدی را پیوند کبد خواند و افزود: در این بیمار که مادر باردار هم بود با توجه به وخامت اوضاع، تصمیم‌گیری به‌مراتب پیچیده‌تر بود. همکاران ما تمام تلاش خود را برای ایجاد شانس دوباره زندگی به بیمار جوان به کار بستند ولی متأسفانه نتیجه نداد.

معاون درمان مجتمع در ادامه تاکید کرد: پذیرش بیماران ارجاعی از سایر مراکز تنها با هماهنگی ستاد هدایت دانشگاه و منوط به تکمیل فرم‌های سامانه MCMC است.

دکتر قطبی زاده با اشاره به شرایط بالینی بیمار قبل و حین ورود به مجتمع گفت: این بیمار پس از ختم بارداری به علت تشخیص نارسایی کبد در مرکز قزوین با کاهش سطح هوشیاری شدید به مجتمع ارجاع داده شد و پس از ورود بلافاصله انتوبه شد. طبق اظهارات برادر بیمار، بیمار داروی خاصی برای لاغری مصرف می‌کرده و احتمالاً به همین علت در دوران بارداری دچار کاهش وزن شدیدی (16 کیلو) شده است که متاسفانه اطلاعات دقیقی از زمان مصرف و نوع دارو در دست نیست.

دکتر جعفریان با تبیین علل ریسک بالای عمل پیوند در بیمار یادشده گفت: این بیمار با شرایطی که پشت سر گذاشته بود، به‌نوعی که در بدو پذیرش نقریبا اغلب ارگان‌های بدن او دچار آسیب جدی بود، شانس بسیار کمی برای زنده ماندن داشت، ولی بنا به جوانی بیمار و اهمیت حفظ جان مادر باردار، رویکرد تیم درمانگر در تصمیم‌گیری برای جراحی پیوند کبد این بود تا شانس تازه‌ای برای زنده‌بودن به او بدهند که متأسفانه با تمام تلاش‌های انجام‌شده این هدف محقق نشد.

دکتر سهرابی در خصوص فاکتورهای تصمیم‌گیری گروه عفونی در ارائه تاییدیه برای پیوند کبد توضیح داد: با توجه به اهمیت مدیریت زمان در بیماران نیازمند پیوند کبد و ریسک بالای مورتالیتی آن، تلاش گروه عفونی ضمن بررسی ابتلای بیمار به انواع عفونت‌های بیمارستانی، ویروس کووید 19 و در صورت نیاز تجویز آنتی‌بیوتیک‌های ضروری، به حداقل رساندن موانع برای کمک به حفظ حیات بیمار است.

دکتر صالحی نیز در این جلسه بر ثبت دقیق مستندات مربوط به پذیرش بیماران ارجاعی تاکید کرد.

دکتر کروندیان پذیرش تلفنی بیماران ارجاعی به‌ویژه در بیماران پرخطر و مادران باردار را چالشی جدی خواند و افزود: تصمیم‌گیری در خصوص نوع و نحوه درمان بیمار با پزشک معالج و بر اساس دانش و تخصص اوست و نمی‌توان کاری را در این حوزه به او تحمیل کرد. در مورد این بیمار، مجتمع آخرین حلقه زنجیر خدمات درمانی بود و با توجه به این‌که حلقه‌های گمشده زیادی از ابتدای درمان بیمار در بیمارستان مبدأ وجود دارد نمی‌توانیم علل مورتالیتی را به‌درستی بررسی کنیم.

پرستو آریاملو نیز از عدم ثبت اطلاعات بیماران ارجاعی در سامانه MCMC به‌عنوان معضلی اساسی در پذیرش این بیماران یادکرد و گفت: حال این بیمار از ابتدای ورود واقعاً خوب نبود و متأسفانه به دلیل این‌که تمامی پیگیری‌ها تلفنی انجام‌شده بود، شرح مستندی از شرایط بیمار پیش از ورود به مجتمع نداریم.

 

 

 

 

 

کلمات کلیدی
نجمه باهو
تهیه کننده:

نجمه باهو

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *