محتوای خبری مجتمع بیمارستانی امام خمینی

گفت و گوی زنده خبری با سرپرست مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) در شبکه خبر

دکتر دهقان: هیچ چیز تمام نشده است؛ کنترل اپیدمی محدود به وزارت بهداشت نیست و نیاز به سازمان دهی عمومی و مشارکت همه مردم در واکسیناسیون و رعایت شیوه نامه ها دارد

دکتر سید علی دهقان منشادی سرپرست مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) در گفت و گوی خبری شبکه 6 سیما به عوامل موثر در احتمال وقوع پیک ششم کرونا اشاره و از تبعات ساده انگاری اجتماعی در رعایت شیوه نامه های بهداشتی پس از واکسیناسیون ابراز نگرانی کرد.

دکتر دهقان

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) دکتر سید علی دهقان منشادی سرپرست مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) 20 مهر 1400 با حضور در برنامه زنده خبری ساعت 18:30 شبکه 6 سیما در خصوص احتمال وقوع پیک ششم کرونا گفت: در حال حاضر روند کلی پیک پنجم کووید 19 در کشور نزولی است؛ ولی به دلیل اینکه صعود و نزول پیک در استان های کشور همزمان نیست در برخی استان ها ممکن است شاهد افزایش موارد ابتلا باشیم. در بیمارستان امام خمینی(ره) در مرداد ماه گذشته به طور متوسط روزانه 500 بیمار بستری کووید داشتیم که خوشبختانه این رقم با کاهش پیک به حدود 180 مورد رسیده و کاهش معناداری دارد. واقعیت این است که ما پنج موج را پشت سر گذاشته ایم و باید از تجارب آن ها درس بگیریم. به هرحال احتمال رخداد پیک ششم وجود دارد و فاکتورهای متعددی در آن نقش دارد و از این جهت خیلی قابل پیش بینی نیست. اول این که بسیار خوشحال هستم که واکسیناسیون در کشور بیش از قبل در حال انجام است و اگر با همین سرعت پیش رود چنانچه با موجی مواجه شویم شدت آن کمتر خواهد بود. نکته مهم تر این که واکسیناسیون علاوه بر کمک به کاهش میزان ابتلا و چرخه انتقال ویروس، از شدت بیماری و موارد منجر به مرگ پیشگیری می کند. بعلاوه مسیر موج های کووید تقریبا با هم تفاوتی ندارد و در همه پیک ها ما ابتدا افزایش موارد سرپایی، بعد موارد بستری، ICU و در نهایت موارد فوت را داریم. باید توجه کنیم واکسیناسیون اصلا به معنای عدم رعایت پروتکل های بهداشتی نیست و در عین حالی که واکسن می زنیم باید کماکان به فاصله گذاری اجتماعی، عدم شرکت در دورهمی های و سفرهای غیر ضروری و استفاده از ماسک پایبند باشیم. با رعایت این موارد اگر پیک ششم اتفاق افتد هم نباید به شدت پیک پنجم باشد.
دکتر دهقان در ادامه افزود: پیک چهار و پنج فشار خیلی زیادی روی کادر درمان بود. از نظر آماری 30 درصد بستری های کووید از ابتدای پاندمی تا کنون در مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) مربوط به تابستان امسال بود که نشان دهنده شدت مراجعه بیماران است و اگر کلینیک های سرپایی کووید نبود ما با چالش جدی در درمان بیماران مواجه می شدیم. کادردرمان در ماه های گذشته شرایط سختی را پشت سر گذاشتند هنوز پیک 4 تمام نشده بود که وارد پیک پنجم شدیم نگذاریم این اتفاق تکرار شود. واقعیت این است که خبر فوت یک بیمار علاوه بر این که خانواده ای را دچار بحران جدی می کند برای همه ما سخت است.
وی در پاسخ به این سوال که چرا باید واکسن بزنیم تصریح کرد: بارها در برنامه های قبلی گفته ام و لازم می دانم تاکید کنم درمان این بیماری هنوز شناخته شده نیست و باید روی پیشگیری آن کار کنیم. واکسیناسیون از اصول پیشگیری است و از میزان ابتلا، شدت و احتمال فوت بیماری می کاهد. در کنار مسئله واکسیناسیون رعایت پروتکل های اجتماعی هم بسیار اهمیت دارد و کمک می کند تا شاهد یک پیک سخت و دردناک دیگر و از دست دادن هموطنانمان نباشیم.
سرپرست مجتمع در توصیه به مردم برای انجام واکسیناسیون گفت: بحث های زیادی در فضای مجازی شکل گرفته ولی توصیه می کنم مردم بدون نگرانی از عارضه واکسن و صرف نظر از این که کدام واکسن بهتر است سریع تر واکسن بزنند و اطلاعات را از مجاری رسمی پیگیری کنند تا در کنار رعایت پروتکل ها، پیک ششم اگر اتفاق افتاد به شدت پیک چهار و پنج نباشد.
در پایان دکتر دهقان با ابراز نگرانی از تبعات ساده انگاری اجتماعی در رعایت پروتکل ها پس از واکسیناسیون افزود: کنترل اپیدمی محدود به وزارت بهداشت نیست و نیاز به سازمان دهی عمومی و کمک همه مردم دارد. الان از نظر زمانی بسیار مهم است چرا که با توجه به روند نزولی پیک پنجم اگر سرعت واکسیناسیون را بالا ببریم اثر بیشتری خواهد داشت، همچنین از این جهت که افرادی که واکسینه شده اند مثل قبل پروتکل های بهداشتی را جدی نگیرند. باید بدانیم هیچ چیز تمام نشده است و اگر از همین حالا تمهیداتی نبینیم، هشیار نباشیم و دقت نکنیم با بحران مواجه می شویم.

شهره  بیات
تهیه کننده:

شهره بیات

فیلم ها

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *