محتوای خبری مجتمع بیمارستانی امام خمینی

نشست مسئولان ستاد معاونت درمان دانشگاه و تیم رهبری و مدیریت مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)

دکتر سعید ناطقی: نظم دهی و شفاف‌سازی، سیستم را از فساد رانت و سوءاستفاده مصون می‌دارد

با حضور معاون درمان دانشگاه و رئیس مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) گزارش مبسوطی از بازدیدهای جامع ادواری مدیریت‌های معاونت درمان از بخش‌های درمانی این مرکز به‌دقت بررسی و چالش‌های هر حوزه تشریح و چاره‌جویی شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) شنبه 11 تیرماه 1401 دکتر سید علی دهقان منشادی رئیس مجتمع و دکتر امیرحسین اورندی معاون درمان به همراه جمعی از اعضای تیم رهبری و مدیریت این مرکز میزبان دکتر سعید ناطقی معاون درمان دانشگاه، مدیران و روسای واحدهای مربوط به ادارات درمان، نظارت، اقتصاد درمان، پرستاری و حوادث و پدافند غیرعامل دانشگاه بودند.

معاون درمان دانشگاه جلسات جامع این معاونت با بیمارستان‌ها را فراتر از بازدیدهای نظارتی و بازرسی‌های کارشناسی و با رویکرد طرح مسائل و تسهیل امور دانست و گفت: اگر این مسائل حل شود نفعش متوجه مردم، دانشگاه و بیمارستان‌هاست. برای من مهم است که طرفین خود را در کاهش زمان پاسخ‌دهی به نامه‌های مربوطه مسئول بدانند و سرعت پیگیری کارهای مشترک از هر دو سو افزایش یابد.

دکتر ناطقی با اشاره به عملکرد بیمارستان‌های دانشگاه در پذیرش بیماران کد 724 گفت: با توجه به وجود دانش و تکنولوژی مدیریت درمان سکته حاد مغزی در مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)، انتظار می‌رود با مرکزیت مجتمع در کنار بیمارستان‌های شریعتی و سینا تحول چشم‌گیری در ارائه خدمات این بخش را شاهد باشیم.

وی همچنین در بحث پیوند و فراهم آوری اعضای پیوندی، کاهش آمار شناسایی نسوج و اعضای پیوندی دانشگاه را معضلی جدی خواند و یادآور شد: سیستم پرستاری باید نسبت به مرگ مغزی بخش‌های مراقبت ویژه حساس شود و هر روز موارد را کنترل کند. اختصاص یک ICU با کادر مجرب و آشنا به نحوه مراقبت از بیمار مرگ مغزی و حفظ عضو پیوندی به‌خصوص در پیوند قلب و ریه بسیار مهم است.

معاون درمان دانشگاه از حضور موثر اعضای هیئت‌علمی در حیطه درمان به‌عنوان یکی از خطوط قرمز دانشگاه یادکرد و گفت: سیاست‌گذاری و بررسی تخلفات در خصوص ساعات موظف اعضای هیئت‌علمی با معاونت درمان وزارت متبوع و دانشگاه بوده و معاونت توسعه مسئول اجرای آن است. هیئت‌علمی باید حضورش را مطابق با سیاست‌های بیمارستان تطبیق دهد و در زمانی که به خدمت او نیاز است حضور یابد. سیستم نامنظم و مبهم اولین بستر سوءاستفاده و رانت است لذا همه‌چیز باید شفاف شود.

دکتر ناطقی در خصوص توزیع نیروی انسانی موردنیاز مجتمع گفت: این موضوع منوط به نیاز مجتمع در حفظ شرایط موجود، راه‌اندازی مهدی کلینیک و توسعه بخش‌ها می باشد. ضمناً باید ساختار چینش نیروهای فعلی نیز بازنگری شود. معاونت توسعه به‌تبع جایگاه خود به منافع مالی دانشگاه و ما در حوزه درمان به حفظ جان بیماران توجه می‌کنیم ولی برای حل کمبود نیروی انسانی و توجیه نیازهای نیروی حرفه‌ای و غیرحرفه‌ای بیمارستان‌ها باید باهم به ادبیات مشترک برسیم.

وی ضمن پرداختن به تحولات ناشی از انتقال اورژانس جنرال مجتمع به مهدی کلینیک؛ در حوزه مدیریت بحران گفت: هرلحظه ممکن است در معرض حوادث گوناگونی قرار بگیریم و باید با توجه به اهمیت موضوع و حساسیت‌های آن در کشور و دانشگاه به‌دقت تمام موارد غیر ایمن شناسایی و گزارش آن به دانشگاه اعلام شود.

معاون درمان دانشگاه بر رفع مشکلات ثبتی به‌عنوان یکی از علل عدم دریافت هزینه‌های بیمارستانی تاکید کرد و گفت: با برخی مداخلات ساده بیمارستان ازنظر مالی می‌تواند متحول شود. یکی از حوزه‌های درآمدزایی بیمارستان ورود جدی به بحث گردشگری سلامت است که در حوزه درمان مزیت رقابت خوبی برای جذب بیماران خارجی کشورهای منطقه نسبت به سایر کشورها دارد و این فرصت مغتنمی برای افزایش درآمدهای بیمارستان‌ها، افزایش انگیزه کارکنان و عبور از این شرایط اقتصادی است.

وی با توجه به تاکید نظام بر بحث افزایش جمعیت، خواهان اقدامات جدی بیمارستان‌ها در این حوزه شد و گفت: زیباسازی و توسعه فضای فیزیکی تریاژ، اورژانس زایمان و LDR مطابق با استانداردهای طراحی‌های داخلی بیمارستانی و در شان مردم بر اساس یک رهنمود کارآمد در جذب مراجعین و افزایش جمعیت مهم است. خوب است که مادری که از قشر آسیب‌پذیر جامعه است حس خوبی از زایمانش در یک بیمارستان دولتی داشته باشد.

رئیس مجتمع تعاملاتی ازاین‌دست را منجر به رشد مجموعه‌های درمانی و مبنای کمک به اعتلای کیفیت خدمات به بیماران و درنهایت تربیت نسل آینده کادر درمان و توسعه تحقیقات عرصه پزشکی که از اهداف موردتوجه دانشگاه است دانست و از حساسیت مدیران ستادی دانشگاه به مسائل و چالش‌های بیمارستان‌ها ابراز خرسندی کرد و گفت: بیمارستانی که وسعتش ازنظر تعداد نیروی انسانی و خدمات قابل‌ارائه آن، یک‌سوم دانشگاه و بزرگ‌ترین مجموعه آموزشی درمانی کشور است قطعاً مشکلاتش هم بزرگ‌تر خواهد بود. برای حل مشکلات موجود باید هم‌زمان ستادی و محیطی بیندیشیم.

دکتر دهقان در ادامه افزود: باوجود تشکیل کارگروه و اصلاحات انجام‌شده در سامان‌دهی نیروهای انسانی مجتمع، این موضوع هنوز یکی از چالش‌های جدی ما است.

رئیس مجتمع بابیان این مطلب که نیمه اول سال 1400 برای همه کادر درمان به دلیل پیک‌های سهمگین کرونا و حجم مراجعه بیماران بسیار طاقت‌فرسا و سنگین بود گفت: بسیاری از امور ما تحت‌الشعاع فشار ناشی از کووید 19 قرار گرفت. همین‌که همکاران ما توانستند بالاترین سطح خدمات را برای جمع‌کردن بحران کرونا ارائه دهند ستودنی است.

وی تعیین تولیت انتقال ایمن بیماران را مهم‌ترین ضرورت تامین نیروی فوریت‌های پزشکی در توسعه واحد انتقال بیمار خواند و در پایان بیاناتش بیان ظریف مسائل مجتمع از نگاه مدیران و کارشناسان معاونت درمان دانشگاه را ارج نهاد.

دکتر اورندی در این جلسه به اقدامات معاونت درمان مجتمع در بازنگری چارت بحران و تشکیل منظم جلسات کمیته مدیریت خطر حوادث در راستای ایمن‌سازی سازه‌ها و تجهیزات قدیمی بیمارستان در هفته‌های اخیر، نظارت بر مشاوره‌ها از دو جنبه کمی و کیفی با همکاری معاونت امور دانشگاهی، تشکیل تیم انتقال بیمار، برگزاری منظم جلسات مدیریت درمان سکته حاد مغزی باهدف استخراج مشکلات فرآیندی اشاره کرد و در خصوص کد 724 افزود: یکی از دغدغه‌های اعضای کمیته استروک مجتمع شرایط انتقال نا امن بیماران کد 724 پس از تزریق RTPA در مراکز دیگر است. در چنین شرایطی بهتر است برای حفظ ایمنی این بیماران قبل از هر اقدامی، بیمار به مرکز استروک مجتمع اعزام شود.

معاون درمان مجتمع همچنین در خصوص نشست اخیر اعضای تیم پیوند قلب مجتمع برای احیای بخش نارسایی قلب و توسعه پیوند قلب مجتمع، چالش‌های حوزه آمار و مدارک پزشکی و کسورات ناشی از خطاهای ثبتی پزشکان توضیحاتی داد.

دکتر علی گنجعلیخان مدیر درمان دانشگاه هدف از رویارویی مسئولان حوزه ستادی و محیطی حوزه درمان را بارش افکار و تبادل‌نظر برای عبور سریع از مشکلات جاری بیمارستان‌ها خواند و گفت: ما اینجاییم تا به حل نیازهای منطقی بیمارستان در کمترین زمان ممکن کمک کنیم.

دکتر عزیز رسولی مدیر نظارت بر درمان معاونت درمان دانشگاه گفت: شکایات را به‌عنوان یک راهنما در نظر بگیرید که قابل‌تعمیم است. یکی از موارد مهم مشکلات ارتباطی ما با مراجعین است که در گروه‌هایی که بیشترین مواجهه با بیماران را دارند نمود بیشتری پیدا می‌کند. باید روی مهارت‌های ارتباطی‌مان کارکنیم. انتظار داریم مسئول پیگیری شکایات مراکز با رویکرد حل مسائل به نگارش پاسخ شکایات اهتمام ورزد.

سیمین رنجبران مدیر پرستاری دانشگاه ضمن قدردانی از همراهی همیشگی مجموعه مجتمع بیمارستانی امام خمینی با معاونت درمان دانشگاه به‌خصوص در بحران کووید 19 به معضل کمبود نیروی پرستاری و به‌ویژه کمک بهیار در بیمارستان‌ها اشاره و جذب و توزیع عادلانه نیروی انسانی را یکی از سیاست‌های ستاد دانشگاه عنوان کرد و در ادامه افزود: میانگین ضریب اشغال تخت مجتمع از همه بیمارستان‌های دانشگاه بالاتر است و حتماً در چیدمان نیرو موردتوجه قرار می‌گیرد. بعلاوه ضروری است در خصوص کادر پرستاری شاغل در پست‌های غیر بالینی بازنگری شود. در اعتباربخشی نسل چهارم و پنجم برخی سنجه‌ها مثل لزوم ابلاغ افراد جانشین به‌عنوان اصول اولیه مدیریتی حذف‌شده که در ارزیابی ملی لحاظ می‌شود و بیمارستان‌ها باید به آن دقت کنند.

نشست مسئولان ستاد معاونت درمان دانشگاه و تیم رهبری و مدیریت مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)
نجمه باهو
تهیه کننده:

نجمه باهو

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *