محتوای خبری مجتمع بیمارستانی امام خمینی

اولین جلسه روسای بخش‌های مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) در سال 1402

دکتر سید حسن اینانلو: تحقق اهداف مهم آموزشی و درمانی مجموعه درمانی با این وسعت، نیازمند خرد و همت جمعی است

در جلسه اردیبهشت‌ماه روسای بخش‌های مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) مسائل مربوط به بخش اورژانس و برنامه‌های آتی انتقال بخش‌های بالینی به بیمارستان حضرت مهدی (عج) بررسی و از دکتر شهاب رفیعیان رئیس اتاق عمل‌های بیمارستان ولیعصر (عج) به دلیل موفقیت و مدال‌آوری ایشان در رقابت‌های کشوری رشته شنا تجلیل شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)، اولین نشست ماهانه روسای بخش‌های این مرکز در سال جاری، چهارشنبه 6 اردیبهشت 1402 با حضور دکتر سید حسن اینانلو رئیس مجتمع، معاونان پشتیبانی، درمان و امور دانشگاهی و روسای بخش‌های بالینی در سالن شورای ریاست برگزار شد.

رئیس مجتمع با اشاره به تلاش‌های شبانه‌روزی همکاران حوزه‌های مختلف مجتمع در راه‌اندازی تعدادی از بخش‌های درمانی، اتاق‌های عمل و اورژانس بیمارستان حضرت مهدی (عج) گفت: تاکنون حدود 400 عمل جراحی در ساختمان جدید با موفقیت به انجام رسیده است و طبق نقشه جامعی که با هم‌اندیشی اساتید محترم بخش‌ها طراحی شده است روند انتقال سایر بخش‌های بالینی در هفته های آتی انجام خواهد شد.

دکتر اینانلو در ادامه افزود: مشکل عمده ما در اورژانس تامین نیروی انسانی به‌ویژه کادر پرستاری برای این سطح از ارائه خدمات است. خوشبختانه در سطح دانشگاه مانعی برای جذب و استخدام نیروی پرستار نیست و همه رده‌های مدیریت دانشگاه همکاری لازم را با مجموعه مدیریتی مجتمع دارند ولی متاسفانه با محدودیت داوطلب در این حوزه مواجهیم.

رئیس مجتمع بر لزوم اصلاح فرآیندهای اورژانس در سیستم جدید تاکید و تصریح کرد: هم به لحاظ ساختار و هم به لحاظ نیروی پرستار، نه خواهان محدود کردن پذیرش بیماران الکتیو بخش‌های بالینی هستیم و نه می‌توانیم در اورژانس جدید مانند گذشته بازهم شاهد تخت‌های اکسترا باشیم. بعلاوه این موضوع بر درآمد بیمارستان و به‌تبع آن پرداخت‌های پرسنلی تاثیر خواهد گذاشت که به‌هیچ‌وجه مطلوب نیست. راهکارهای مختلفی پیش‌ازاین هم در اورژانس قبلی برای ساماندهی گردش تخت و کاهش مدت اقامت بیماران اورژانس، ازجمله ارسال پیامک به اساتید بخش‌های مربوطه و ... ارائه و اجرا شد که باید ادامه یافته و تقویت شود. باید معیارهایمان را در تعیین تکلیف و ترخیص بیماران بازنگری و اصلاح کنیم. دقت کنیم هیچ بیمار الکتیوی را تنها به علت کمبود تخت بستری به اورژانس هدایت نکنیم. ماهیت بخش اورژانس، ارائه خدمات فوری به بیماران اورژانسی است. بستری بیماران End Stage در بخش اورژانس نه‌تنها کمکی به این بیماران نمی‌کند بلکه امکان خدمت‌دهی به سایر بیماران اورژانس را مختل می‌سازد. اساتید بخش‌ها و به‌ویژه جوان‌ترها باید بر ترخیص به‌موقع بیماران اهتمام بیشتری بورزند و هر پیشنهاد سازنده‌ای در کمک به تسریع ترخیص بیماران اورژانس دارند را مطرح کنند. بدیهی است که مسائل بیمارستان تنها با خرد و همت جمعی حل می‌شود.

دکتر سید فرشاد علامه معاون آموزشی دانشگاه و رئیس بخش گوارش با اشاره به گسترگی بخش‌ها و حجم بالای بیماران مجتمع گفت: مدیریت کردن مجموعه با این وسعت کار دشواری است و انتقال و گسترش بخش‌ها به ساختمان جدید کار را سخت‌تر هم می‌کند. از سویی دیگر شیوه و سلیقه افراد در مدیریت درمان بیماری‌ها متفاوت است و بر زمان تعیین تکلیف بیماران در اورژانس اثر می‌گذارد. حتی اگر ورودی بیماران ثابت مانده باشد با افزایش ظرفیت اورژانس به خاطر کمبود پرستار، پشتیبانی مناسب ممکن نیست. همچنین از ایجاد تخت اکسترا هم باید اجتناب شود.

دکتر اورندی معاون درمان مجتمع در این جلسه به مهم‌ترین چالش‌های انتقال اورژانس به بیمارستان حضرت مهدی (عج) پرداخت و گفت: اگر بخواهیم توسعه ظرفیت اورژانس جدید کمک به بهبود فرآیندهای بخش اورژانس بکند نیاز به همکاری گروه‌های مختلف است.

وی دقت نظر اساتید در شناسایی و بیان مشکلات موجود و راهکارهای پیشنهادی برای رفع آن‌ها را قوت قلبی برای تیم رهبری و مدیریت مجتمع عنوان کرد و افزود: الگویی که در مدیریت درمان موکورمایکوزیس داشتیم را برای ساماندهی نظام ارجاع کشور در وزارت بهداشت مطرح کردیم و سعی‌مان را برای بهبود نظام ارجاع به کار می‌گیریم.

دکتر اورندی با اعلام این خبر که از ابتدای خردادماه سال جاری استفاده از کاغذ در درمانگاه‌ها به‌طور کامل متوقف‌شده و تمامی پرونده‌ها در این بخش الکترونیک خواهد شد، در خصوص نرم‌افزار بایو آرک توضیح داد: این نرم‌افزار تحت وب هست و قابلیت دیکتافون هم دارد. سایر زیرساخت‌های موردنیاز آن با توجه به نیاز تامین خواهد شد. لازم است روسای بخش‌ها نمایندگان خود را برای تعیین آیتم‌های موردنیاز بیماران و فرمت‌های مدنظر هر گروه به این معاونت معرفی کنند. همچنین گروه‌ها باید ظرفیت‌هایی برای نوبت‌دهی الکترونیک (غیرحضوری) درمانگاه خود را هر چه سریع‌تر به ما اعلام کنند. بازنگری و اصلاح اسامی درمانگاه‌ها به‌گونه‌ای که جستجوی آن برای مراجعین سهل شود یکی دیگر از مواردی است که پیگیر آن هستیم. وظیفه ما نظم دهی به امور درمان است. باید نظمی برقرار شود تا افراد خود را ملزم به رعایت آن بدانند. گاهی مجبوریم به علت ازدحام و نیاز بیماران بدحال به گرفتن خدمات اورژانس تصمیماتی اتخاذ کنیم که ترجیحمان نیست ولی ناگزیر به اجرای آنیم. نیاز به درک متقابل داریم؛ که اگر همکاری گروهی نباشد مشکلات ادامه خواهد داشت. ما هم رزیدنت بودیم و مشکلات را به‌خوبی می‌دانیم و هدفمان کمک به اعتلای آموزش آن‌هاست.

دکتر محمدرضا صالحی معاون امور دانشگاهی ضمن صحبت در خصوص وضع اورژانس پس از انتقال به بیمارستان حضرت مهدی (عج) بر نظارت و بازنگری روسای بخش‌ها در کشیک دستیاران و رزیدنت‌های سال بالا در اورژانس تاکید کرد و افزود: ما این مورد را نظارت و نتایج را به اساتید اعلام می‌کنیم. امیدواریم همه همکاران در هفته‌های پیش رو نگاه دقیق‌تری بر رفع مشکلات اورژانس داشته باشند.

دکتر محمدرضا عباسی رئیس بخش نفرولوژی خواستار رفع چالش‌های نسخه‌نویسی الکترونیک از سوی مسئولان بالادستی حوزه سلامت شد و گفت: این مرکز بزرگ‌ترین بیمارستان کشور و پاسخگوی درمان بیماران زیادی است؛ ما نیز باید مشکلات بیماران و بیمارستان را به گوش مسئولان برسانیم.

وی در ادامه به محدودیت‌های پارکینگ مجتمع اشاره کرد و افزود: با توجه به‌ضرورت رفت‌وآمدهای اعضای هیئت‌علمی بین بیمارستان و سازمان‌های ذی‌ربط، برای رفع دغدغه اساتید، فضاهای پارک خودرو، نیازمند نظارت، برنامه‌ریزی و ساماندهی دقیق‌تری است.

دکتر عباسی همچنین از تاثیر نابسامانی ارجاع بیماران و چالش‌های پزشکی قانونی در تصمیم‌گیری‌های پزشکان بر عدم تعیین تکلیف و ترخیص به‌موقع بیماران اورژانس توضیحاتی داد.

دکتر خسرو صادق نیت رئیس بخش اختلالات خواب مجتمع با توضیح در مورد طرح‌ها و برنامه‌های پیش‌بینی‌شده در انتقال بخش‌های بالینی به بیمارستان حضرت مهدی گفت: باید تلاش کنیم بیمارستان حضرت مهدی (عج) گشایش و مرهمی بر زخم‌های قدیمی مجتمع بیمارستانی امام خمینی و مایه خوشحالی و انبساط خاطر همه شود. مهم‌ترین معضل ما در بخش اورژانس که از قبل هم وجود داشت بحث تخلیه بیمار بود وظیفه پشتیبانی از آن به عهده بیمارستان حضرت مهدی است. کاهش مشکلات اورژانس مجتمع منوط به توسعه هم‌زمان بخش‌ها است. از همین حالا باید برای راه‌اندازی ساختمان 540 و توسعه انستیتو کانسر برنامه‌ریزی کنیم. موضوعات باید با آینده‌نگری بیشتری دنبال شود تا توسعه‌ها به نفع مجموعه باشد و نه به ضرر آن؛ مشکل تامین نیروی پزشک و پرستار باید در سطح کلان پیگیری و حل شود. با توجه به جایگاه مهم مجتمع بیمارستانی امام خمینی در کمک به سیاست‌گذاری‌های نظام سلامت کشور باید نیازها و نکات مهم از همین‌جا به گوش مسئولان مربوطه برسد.

دکتر محمدرضا خاتمی رئیس بخش پیوند کلیه با نگاهی به جلسات قبل گفت: برخی از هشدارها در خصوص عوارض کمبود نیرو و تجهیزات در ساختمان جدید پیش‌ازاین هم مطرح‌شده بود. در بحث نیروی انسانی علاوه بر کمبود پرستار باید به موضوع کمبود پزشک هم بپردازیم. خیلی از بیماران نیاز به خدمات اورژانسی ندارند. غربالگری (Screening) بیماران توسط پزشک پیش از بستری در اورژانس در کاهش بار اورژانس مؤثر است. همچنین تعدادی دیگر از بیماران اورژانس هم چند تخصصی بوده و باید توسط اساتید گروه‌های مختلف بررسی و تعیین تکلیف شوند که برای تسریع آن باید برنامه مناسبی طراحی شود. مسدود کردن پذیرش الکتیو یک راه‌حل دائمی نمی‌تواند باشد چراکه به آموزش آسیب می‌زند. در سطح کلان هم همه دانشگاه‌های علوم پزشکی سطح تهران نسبت به بیماران اورژانسی مسئول هستند.

دکتر سید حسن امامی رضوی رئیس بخش جراحی عمومی ساختمان ولیعصر (عج) توسعه هم‌زمان ظرفیت اورژانس و واحدهای پشتیبانی آن را یک ضرورت دانست و گفت: ظرفیت بستری بیمار باید نسبت به تخت‌های اورژانس در تعادل باشد و یا از یک بخش بستری موقت استفاده کرد. طبیعتاً با افزایش ظرفیت اورژانس بیماران بیشتری خواهیم داشت و از طرفی اگر بخواهیم پذیرش الکتیو را برای پشتیبانی از اورژانس محدود کنیم، آموزش فراگیران آسیب می‌بیند. می‌توان برای نیل به راهکارهای علمی و اجرایی مناسب در این بخش از تجربه و دانش همکاران برجسته دانشگاه بهره جست. در بحث چگونگی جذب داوطلب پرستاری، مدل برخی دانشگاه‌ها در ایجاد امکانات مسکن برای پرستاران داوطلب شهرستانی نیز می‌تواند اثرگذار باشد.

دکتر مسعود اسلامی رئیس بخش داخلی قلب رویکرد افزایش درآمد در بیمارستان حضرت مهدی (عج) را مهم‌ترین عامل موفقیت مدیریت آن خواند و گفت: تامین نیروی انسانی لازم مستلزم ایجاد انگیزه‌های مالی مناسب برای آن‌هاست.

دکتر نسیم خواجوی راد رئیس بخش داخلی جنرال هم با تبیین مهم‌ترین مشکلات گروه داخلی در بخش اورژانس گفت: آنچه پس از انتقال بخش اورژانس به ساختمان جدید به‌کرات شاهدش هستیم، افزایش بی‌رویه بیماران بسیار بدحال از کل کشور چه از شهرستان‌ها و چه سایر بیمارستان‌های تهران است که باید در سطوح بالاتر چاره‌جویی شود. معضل بیماران بی‌خانمانی که از طریق اورژانس تهران (EMS) به این مرکز می‌آیند و گاهی حتی ماه‌ها بدون نیاز به خدمات درمانی تخت‌های بستری را اشغال می‌کنند و راهکار قانونی مناسبی برای آن نیست را هم باید به این مشکلات اضافه کرد.

دکتر سید خلیل پسته‌ای رئیس بخش بیهوشی گفت: تعریف و اصلاح فرآیند پیچیده‌ترین کار و احداث بنای جدید ساده‌ترین کار در مدیریت است.

دکتر محمد ابطحی رئیس بخش ICU توراکس نیز در بحث انتقال بخش‌ها به بیمارستان حضرت مهدی (عج) گفت: باید از تجربه‌های جهانی در این خصوص استفاده کنیم و بهترین شیوه‌ها را انتخاب کنیم.

در پایان این جلسه از دکتر شهاب رفیعیان رئیس اتاق عمل‌های بیمارستان ولیعصر (عج) به دلیل موفقیت و مدال‌آوری ایشان در رقابت‌های کشوری رشته شنا تجلیل شد.

 

 

نجمه باهو
تهیه کننده:

نجمه باهو

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *