محتوای خبری مجتمع بیمارستانی امام خمینی

سومین جلسه تیم رهبری و مدیریت مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) در سال 1402

دکتر سید حسن اینانلو: سیاست مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) در مدیریت بخش‌های ویژه، متمرکز بر حفظ و تقویت آن است

در نشست اعضای تیم رهبری و مدیریت مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) گزارشی از وضع موجود ICU ها و نیز دستورالعمل مدیریت بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستانی بررسی شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)، سومین نشست اعضای تیم رهبری و مدیریت این مرکز در سال جدید، دو‌شنبه 4 اردیبهشت 1402 با حضور دکتر سید حسن اینانلو رئیس مجتمع، معاونان پشتیبانی، درمان و امور دانشگاهی، روسای بیمارستان‌ها و سایر اعضا در سالن شورای ریاست برگزار شد.

دکتر اینانلو ضمن تبریک عید سعید فطر و آرزوی قبولی طاعات و عبادات در بحث راهبردهای مدیریتی بخش‌های مراقبت ویژه تصریح کرد: سیاست مجتمع در مدیریت بخش‌های ICU ، حفظ و تقویت آن است. با توجه به کمبود کشوری تخت‌های ویژه، بر خود می‌دانیم تا جایی که می‌شود و البته با حمایت‌های مسئولان مربوطه در تامین نیروی انسانی لازم اعم از پزشک و پرستار، تخت‌های ویژه موجود را حفظ و حتی با توجه به ظرفیت خوب کلان بیمارستان هوشمند حضرت مهدی (عج) آن را توسعه دهیم.

رئیس مجتمع بابیان این نکته که در شرایط بحرانی کمبود نیروی متخصص نمود بیشتری می‌یابد، افزود: در دوران پاندمی کووید 19 بسیاری از بیمارستان‌های کشور با این چالش مواجه بودند و باید برای کمک به مدیریت درمان کرونا، با توجه به شرایط تصمیم‌گیری می‌کردند.

دکتر اورندی با اشاره به تغییرات کاربری بخش‌های بالینی مجتمع برای مدیریت بحران کرونا و خدمت‌دهی بهتر به بیماران گفت: ما در همه‌گیری کووید 19 جدا از کمبودهای کشوری تخت ICU باوجود نبود فضای فیزیکی مناسب بنا به الزاماتی که بحران برای ما ایجاد می‌کرد؛ نیاز مبرمی به افزایش تخت مراقبت‌های ویژه داشتیم. به همین دلیل ضرورت داشت فوری برخی بخش‌ها را به ICU تبدیل کنیم و این اتفاق در آن شرایط سخت، برای نجات جان بیماران کرونا رقم می‌خورد. افزایش تخت‌های ویژه در کرونا، با توجه به حجم مراجعین شاید کافی نبود ولی در مدیریت درمان بیماران به‌شدت موثر بود. همکاری گروه‌ها در این مسیر ارزشمند و کمک‌کننده بود. امروز هم برای راه‌اندازی بخش‌های ویژه کلان بیمارستان هوشمند حضرت مهدی (عج) به لحاظ پتانسیل نیروی انسانی متخصص آمادگی لازم را داریم. ولی ادامه امور و گسترش آن قطعا نیازمند تامین نیروی انسانی موردنیاز است.

معاون درمان مجتمع در ادامه افزود: در جایگاه معاون درمان مجتمع با اولویت درمان بیماران باید منافع و نیازهای آموزشی و درمانی همه گروه‌ها را ببینم. طبق استانداردهای ملی مدیریت ICU چهار گروه برای مدیریت این حوزه تعیین‌شده‌اند و ما هم ملزم به رعایت آن هستیم.

دکتر سورکی به رویکرد تیم رهبری و مدیریت مجتمع در تحقق اهداف آموزشی، درمانی و پژوهشی پرداخت و گفت: نگاه ما این است تا با شنیدن نقطه نظرات اساتید گروه‌ها در مدیریت حوزه‌های مختلف تصمیماتی اتخاذ کنیم که ضمن ارائه بهترین خدمات به مردم، منافع بیمارستان و همکارانمان در آن در نظر گرفته شود و از منظر اقتصاد درمان، هزینه‌های کمتری را متوجه بیمارستان کند.

دکتر صالحی در این جلسه با تاکید بر اهمیت حفظ تخت‌های ویژه گفت: باید تلاش کنیم، تصمیم سازی‌ها در پیشبرد ماموریت های آموزشی، درمانی و پژوهشی بیمارستان، همسو با سیاست‌های توسعه ارتباطات بین گروهی باشد.

دکتر ابطحی با ارائه گزارشی از وضع موجود ICU های کشور به تبیین دستورالعمل وزارتی مدیریت بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستانی و همچنین کوریکولوم آموزشی گروه بیماری‌های ریه پرداخت و گفت: در حال حاضر حدود 7 تا 8 هزار تخت فعال ICU در کشور داریم و در این‌که گروه بیهوشی یکی از اجزای اصلی جریان مراقبت‌های بحرانی (Critical Care) شکی نیست؛ طبق دستورالعمل کشوری گروه‌های تخصصی 4 گروه مراقبت‌های ویژه (Intensive Care)، بیماری‌های ریه، بیهوشی و داخلی در مدیریت بخش‌های ویژه تعیین‌شده‌اند.

رئیس بخش ICU توراکس در ادامه یادآور شد: الگوی ساختمان این بخش بر اساس بخش مراقبت‌های ویژه یکی از بیمارستان‌های شیکاگو طراحی و ساخته‌شده است با این نفاوت عمده که بیماران نیازمند به ICU در آمریکا به بدحالی و پیچیدگی بیماران مراجعه‌کننده به مجتمع نیستند و فشار زیادی متوجه متخصصین مربوطه نیست.

دکتر ابطحی با اشاره به هزینه‌های بالای تخت‌های ICU گفت: ما در نظام سلامت کشور خدمات مراقبت‌های ویژه را در بخش‌های دولتی و در حالی به بیماران ارائه می‌دهیم که هیچ جای دنیا با توجه به اهمیت موضوع اقتصاد درمان این خدمت در بخش دولتی ارائه نمی‌شود؛ بنابراین با توجه به محدودیت‌های منابع مالی و انسانی باید در اولویت‌بندی علمی بیماران برای استفاده صحیح و موثر از خدمات ICU بسیار دقت شود.

دکتر ابطحی وفاق و همکاری بین گروهی را نافع گسترش ICU های کشور دانست و گفت: با رویکرد ملی و دانشگاهی باید این در مسیر رشد و تعالی در این حوزه هر یک به سهم خود کمک کنیم.

دکتر رحیمی با توضیح در خصوص گستره دانش و مهارت‌های گروه بیماری‌های ریه افزود: اگرچه نمی‌توان مسائل مالی را نادیده گرفت ولی دغدغه اصلی ما درمان بیماران و آموزش فراگیران است. سعی‌مان بر این است تا باری از دوش بیمارستان برداریم و در کنار سایر گروه‌ها برای کمک به بهبود مدیریت ICU تمام توان خود را به کار می‌بریم.

دکتر سید حسن اینانلو رئیس مجتمع، دکتر محمدعلی سورکی معاون پشتیبانی، دکتر امیرحسین اورندی معاون درمان، دکتر محمدرضا صالحی معاون امور دانشگاهی، دکتر علیرضا کاظمینی رئیس بیمارستان امام خمینی (ره)، دکتر سید روح‌الله میری رئیس انستیتو کانسر، دکتر زهرا پناهی رئیس بیمارستان ولی‌عصر (عج)، دکتر سید علی مؤمنی مدیر پژوهش و فناوری و امیر رجبی رئیس دفتر ریاست و مسئول بهبود کیفیت از اعضای تیم رهبری و دکتر محمد ابطحی رئیس بخش ICU توراکس و دکتر بشارت رحیمی رئیس بخش ریه به‌عنوان مهمانان ویژه این نشست حضور داشتند.

نجمه باهو
تهیه کننده:

نجمه باهو

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *