محتوای خبری مجتمع بیمارستانی امام خمینی

مراسم تکریم و معارفه معاونان درمان پیشین و جدید مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) برگزار شد

در سومین نشست روسای بخش‌ها و رئیس مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)، از زحمات دکتر فرشاد علامه معاون درمان پیشین مجتمع قدردانی و ابلاغ دکتر سید علی دهقان منشادی معاون درمان جدید مجتمع اعطا شد.

به گزارش روابط عمومی مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)، سومین نشست روسای بخش‌ها و رئیس مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)، با حضور دکتر خسرو صادق نیت رئیس مجتمع، معاونان و روسای بخش‌های مجتمع چهارشنبه 3 اردیبهشت 99 در سالن شورای ریاست برگزار شد.
در ابتدای این جلسه، دکتر سید علی دهقان منشادی معاون جدید درمان مجتمع، بابیان این‌که با انتصاب دکتر علامه به معاونت درمان دانشگاه، حلقه اتصال ایشان با این مجتمع قطع نشده است، این تداوم همکاری را ارزشمند دانست و افزود: معاونت درمان این مجتمع در ادامه مسیر خود، حتماً نیازمند حمایت بزرگان و راهنمایی اساتید است و در اینجا از همه اساتید می‌خواهم اگر نکته یا راهنمایی خاصی دارند، مانند همیشه دریغ نکنند.
وی با تشکر از ابراز اعتماد دکتر صادق نیت در اعطای مسئولیت جدید و حمایت‌های استاد عمادی در مرکز کنترل عفونت گفت: انشاء الله با کمک همه عزیزان روزهای عاری از کرونا فرابرسد.

گزارش معاون جدید درمان مجتمع
دکتر دهقان با اشاره به همدلی، همفکری و تلاش‌های اساتید مجتمع در مدیریت و کنترل بیماری کرونا، به ارائه گزارشی از عملکرد دو ماه گذشته مجتمع در این زمینه پرداخت.
تعداد مراجعین و بیماران بستری مبتلابه کرونا، موارد بستری در بخش‌های ویژه، موارد ترخیص و میزان مرگ‌ومیر ناشی از ابتلا به کرونا در مجتمع، ازجمله بخش‌های مهم این گزارش آماری بود که به آن اشاره شد.
وی روند تعداد موارد تریاژ اولیه بیماران مشکوک به کرونا را در هفته گذشته رو به کاهش اعلام کرد و افزود: هفته دوم اسفند سال گذشته، تعداد موارد مراجعه به تریاژ بیش از 700 مورد و در نقطه اوج خود قرار داشت و خوشبختانه در ماه فروردین و به‌خصوص در هفته‌های پایانی، شاهد نزول آن بودیم.
معاون درمان مجتمع، با اشاره به تعداد اعمال جراحی انجام‌شده طی دو هفته گذشته گفت: به لطف زحمات اساتید، اتاق عمل‌های مجتمع فعال شده است. به‌طوری‌که در طول دو هفته گذشته، بیش از 400 عمل جراحی انجام‌شده است.
بازگشایی مجدد بخش‌ها، تدوین راهنماهای فعالیت بخش‌ها در زمان اپیدمی کرونا، شروع به کار درمانگاه مجتمع و آزمایشگاه، تدوین و گردآوری عملکرد دوماهه واحدهای مختلف و پروتکل درمان کووید 19 از دیگر مباحثی بود که دکتر دهقان به آن اشاره کرد.
معاون درمان جدید مجتمع، با اشاره به حفاظت‌های انجام‌شده برای ورود مراجعین به مجتمع گفت: برنامه‌ریزی‌های لازم انجام‌شده است تا مراجعین به مجتمع، در لحظه ورود غربالگری شوند. اگر در میان مراجعین، مورد مشکوک وجود داشته باشد، به درمانگاه کرونا ارجاع داده می‌شود. همچنین همه درمانگاه‌ها به وسایل حفاظت فردی مجهز هستند و فاصله‌گذاری در آن‌ها رعایت شده است.

عوامل موفقیت مجتمع در کنترل بحران کرونا از زبان دکتر علامه
در ادامه، دکتر سید فرشاد علامه معاون درمان پیشین مجتمع بابیان این‌که به لطف اعتماد و راهنمایی‌های دکتر صادق نیت و دیگر اساتید، از سال 97 مسئولیت این معاونت را پذیرا شدم، گفت: از همه عزیزان و دوستان شامل فراگیران، نیروهای اداری، کادر پرستاری و پزشکی، روسای بخش‌ها و اساتیدی که در این مسیر یاری‌ام کردند، تشکر می‌کنم.  
وی با اشاره به هفته‌های اوج بحران کرونا در اسفند سال گذشته و عملکرد موفق اساتید مجتمع در تشکیل اتاق فکر برای همفکری و کنترل شرایط پیچیده و مبهم آن دوره گفت: در آن شرایط، مجتمع با سیل عظیمی از هجوم بیماران مشکوک یا مبتلابه کرونا مواجه بود و تقریباً هرروز یک بخش از بخش‌های بیمارستان، به بخش‌های بستری این بیماران افزوده می‌شد.
دکتر علامه کمک‌های خالصانه و بدون چشمداشت دستیاران گروه‌های مختلف را عامل مؤثری در کنترل بحران کرونا در این مجتمع دانست و در ادامه از حمایت روسای بیمارستان‌ها، روسای بخش‌ها، فداکاری نیروهای پرستاری و مسئولین و کارکنان واحدهای مختلف مجتمع تشکر و قدردانی کرد.
معاون درمان پیشین مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)، همدلی اعضای خانواده مجتمع و نوع مدیریت حاکم بر آن را کم‌نظیر خواند و افزود: در جلسات متعددی که در راستای کنترل و مدیریت شیوع کرونا برگزار می‌شد، اساتید گروه‌های مختلف حضور داشتند. همچنین حضور فعالانه و داوطلبانه دستیاران گروه‌های مختلف در تریاژ تنفسی از دیگر نکات مثبتی است که جای قدردانی دارد.

نقش مهم اساتید مجتمع در تربیت مدیران آینده
دکتر صادق نیت رئیس مجتمع نیز با اشاره به انگیزه بالا و توانمندی‌های دکتر علامه معاون درمان پیشین این مجتمع گفت: در طول دو سال مسئولیت دکتر علامه در معاونت درمان این مرکز، شاهد بودیم که چطور توانست مشارکت و کمک اساتید مجتمع را جلب کند و کار جمعی و منسجمی که در شان این مرکز است، در دوره تصدی ایشان رخ داد. در این میان، امیدوارم که خدمات ایشان در سمت معاون جدید درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران نه‌تنها در سطح دانشگاه بلکه در سطح کشور نیز مطرح شود.
وی همراهی و همدلی حاکم بر مجتمع را منجر به ایجاد نتایج خوب و مطلوب دانست و در ادامه با ذکر مثال‌هایی از تشویق‌ها و تقدیرهایی که بابت عملکرد موفق مجتمع از سوی مقام‌های مسئول خارج از این مرکز صورت می‌گیرد، گفت: سربلندی مجتمع در بحران‌های مختلف همچون کرونا، ناشی از همکاری و همدلی اساتید جوانی است که به پشتوانه بزرگان این مجموعه و اساتید پیشکسوت آن به‌پیش می‌روند.
دکتر صادق نیت با اشاره به جوان‌گرایی دانشگاه در اعطای مسئولیت‌های جدید گفت: وظیفه تک‌تک ما این است که تربیت نیروهای اجرایی جوان و مدیران آینده دانشگاه را به عهده بگیریم و بایستی این فرصت به جوانان دلسوز، علاقه‌مند و توانمند داده شود تا نقش مهم دانشگاه را همچون گذشته حفظ کنند و در ارتقای جایگاه آن بکوشند. در این میان، یکی از مهم‌ترین مراکزی که می‌تواند زمینه مناسب را برای تربیت مدیران و مسئولان جوان فراهم کند، مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) است.
وی ادامه داد: خوشحالم که این مجتمع با حفظ جایگاه ممتاز خود در ارائه خدمات مطلوب، نقش مهمی نیز در تربیت مدیران آینده دانشگاه ایفاء می‌کند. در همین راستا، از اساتید انتظار می‌رود تا با راهنمایی‌های خود نیروهای جوان و پرانرژی را به جایگاه‌های اجرایی جدید در دانشگاه و حتی در کشور که شایسته حضور آن‌ها است، هدایت کنند و با قرار دادن این مهم در برنامه‌ها و اهداف اصلی خود، در این زمینه الگوسازی کنند.
رئیس مجتمع با تشکر از دکتر دهقان در پذیرش مسئولیت معاونت درمان مجتمع گفت: ایشان پیش از قبول این مسئولیت نیز در میانه میدان کرونا حضور فعالی داشت و با فعالیت شبانه‌روزی خود و همکارانش در گروه عفونی که انعکاس خوبی نیز در خارج از مجتمع داشت، درزمینهٔ حفظ سلامت و ایمنی پرسنل بر اساس اصول علمی عملکرد مطلوبی ارائه کرد. بررسی وضعیت سلامت شاغلین مؤید این ادعا است و پروتکلی که مجتمع در این زمینه اجرا کرد، تأثیر سه‌گانه‌ای در حفظ سلامت پرسنل، افزایش توانمندی آنان در ارائه خدمات و خدمت‌رسانی مطلوب به بیماران داشت.

خیرین، عاملی مهم در توسعه بیمارستان‌ها
وی در بخشی دیگر از سخنان خود، یکی از محورهای اصلی توسعه بیمارستان‌ها را خیرین دانست و افزود: بسیاری از بیمارستان‌های معتبر کشورهای پیشرفته دنیا بر اساس کمک‌های خیرین، تأسیس و اداره می‌شوند و خدماتشان توسعه می‌یابد.
دکتر صادق نیت در ادامه مهدی کلینیک را مثال خوبی از پروژه‌های در دست اقدام مجتمع با کمک خیرین دانست و برای افتتاح آن در سال جاری ابراز امیدواری کرد.
وی بابیان آن‌که خوشبختانه خیرین متوجه اهمیت جایگاه مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) شده‌اند، گفت: انشاء الله شاهد آن خواهیم بود که پروژه 540 تخت خوابی انستیتوکانسر نیز که بیش از 10 سال است آغاز شده و نیمه‌تمام مانده است، به کمک خیرین در آینده‌ای نزدیک به بهره‌برداری برسد.
دکتر صادق نیت با اشاره به تأسیس انجمن حمایت از بیماران مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)، تأسیس این انجمن را در جلب کمک‌های خیرین توسط اساتید مجتمع بسیار تأثیرگذار دانست و بر ضرورت فعالیت و توجه بیشتر اساتید به این مقوله تأکید کرد.  

انجمن حمایت از بیماران مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) و نقش مهم آن
در بخشی دیگر از این جلسه، دکتر رئیس کرمی معاون امور دانشگاهی مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)، به ارائه گزارشی از فعالیت‌های خیرین در مجتمع پرداخت و نقش اساتید را در معرفی خیرین به مجتمع و هدایت کمک‌های آن‌ها به حوزه سلامت بسیار مهم دانست.
میزان مشارکت خیرین و نیک اندیشان سلامت در خرید تجهیزات پزشکی، پروژه‌های عمرانی، تقبل هزینه‌های درمانی و دارویی ازجمله مواردی بود که دکتر رئیس کرمی به بیان آن پرداخت.
وی با اشاره به جلب کمک‌های نقدی خیرین از طریق واریز به‌حساب انجمن حمایت از بیماران مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) گفت: این انجمن که با تلاش‌های فراوان اساتید از حدود سه ماه پیش تأسیس شد، در جلب کمک‌های خیرین تأثیر بسزایی داشته است. یکی از نکات مثبت تأسیس این انجمن آن است که خیرین از نزدیک شاهد آن هستند که کمک‌های آن‌ها صرف چه اقدامی می‌شود.
معاون امور دانشگاهی مجتمع، از برگزاری دومین همایش خیرین سلامت در اولین فرصت ممکن خبر داد و در ادامه با اشاره به موضوع همراه سرا، ابراز امیدواری کرد که این پروژه به‌زودی با همکاری خیرین و شهرداری به مرحله بهره‌برداری برسد.
توجه فراوان خیرین به ابعاد مختلف بحران کرونا و کمک‌های مالی آن‌ها، ازجمله توجه به حفاظت شخصی پرسنل و تأمین هزینه و تهیه اقلام لازم از دیگر موضوعاتی بود که توسط دکتر رئیس کرمی مطرح‌شده بود.  
در ادامه این جلسه، روسای بخش‌ها و اساتید، ضمن آرزوی موفقیت برای معاونان درمان جدید و پیشین مجتمع، رمز عملکرد موفقیت‌آمیز مجتمع را در بحران‌های مختلف همراهی و همدلی همه اعضای آن دانستند و بر اهمیت ثبت رویدادها و نحوه کنترل و مدیریت آن در مجتمع، برای الگوبرداری نسل آینده تأکید کردند.
اشاره به جایگاه ممتاز مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) در حوزه‌های مختلف تخصصی و ازجمله در آزمایشگاه، از دیگر موضوعاتی بود که در این جلسه مطرح شد. در همین رابطه، دست یافتن به ژنوم کامل ویروس کووید 19 با توجه به نمونه‌های دریافت شده و قابلیت تولید واکسن و درمان کرونا بر اساس این ژنوم در آینده، به‌عنوان یکی از موفقیت‌های بزرگ آزمایشگاه این مجتمع عنوان شد.
گسترش تعریف کار خیر و جلب خیرین درزمینهٔ های مختلف فراتر از کمک‌های مالی، تأمین تجهیزات و پروژه‌های عمرانی از پیشنهاد‌هایی بود که توسط اعضای جلسه مطرح شد. توجه به تربیت نیروی انسانی باکفایت نیز از محورهایی بود که بر آن تأکید شد.  
در پایان، لوح تقدیر و هدیه‌ای به‌رسم یادبود به دکتر علامه معاون پیشین مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) اعطا شد و دکتر دهقان معاون جدید درمان مجتمع، ابلاغ خود را از سوی دکتر صادق نیت دریافت کرد.





شهره  بیات
تهیه کننده:

شهره بیات

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *