محتوای خبری مجتمع بیمارستانی امام خمینی

جلسه شهریور ماه کمیته کنترل عفونت مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره) برگزار شد

معاون درمان مجتمع بیمارستانی امام خمینی: نقش همکاری تیمی کادر درمانی و پشتیبانی مجتمع بر کاهش مورتالیتی این مرکز در موج پنجم کووید محسوس و شایسته قدردانی است

دکتر دهقان در جمع اعضای کمیته کنترل عفونت مجتمع بر لزوم همکاری مداوم گروه های عفونی و مراقبت های ویژه با نگاه کنترل عفونت و تجویز منطقی آنتی بیوتیک در کاهش عفونت های بیمارستانی تاکید کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره) جلسه شهریور ماه کمیته بیمارستانی کنترل عفونت سه شنبه 9 شهریور 1400 با حضور دکتر سید علی دهقان منشادی معاون درمان، دکتر محبوبه حاج عبدالباقی متخصص بیماری های عفونی، دکتر ملیحه حسن نژاد متخصص بیماری های عفونی، دکتر حسین دلیلی رئیس بخش نوزادان، دکتر معصومه دورقی استاد میکروب شناسی دانشگاه، دکتر مژگان رحیمی متخصص بیهوشی، دکتر سارا قادرخانی متخصص بیماری های عفونی و پزشک کنترل عفونت، دکترامیرعلی رمضانی دکتری میکروب شناسی آزمایشگاه، پرستو آریاملو مدیر پرستاری، دکتر اسمعیل محمدنژاد سوپروایزر کنترل عفونت و دبیر جلسه و سایر اعضا هم زمان به صورت حضوری و مجازی در سالن شورای ریاست مجتمع برگزار شد.

دکتر دهقان ضمن تشکر ویژه از تیم های درمانی و پشتیبانی مجتمع گفت: خوشبختانه با رویکرد کار تیمی و بهره گیری از امکانات موجود در این مرکز توانستیم حداکثر ظرفیت مجتمع را فعال و این موج را هم با وجود همه چالش هایی که داشت به خوبی مدیریت کنیم. باید بگویم 25 درصد بستری های کووید مجتمع از ابتدا تا کنون را در دو موج اخیر داشتیم، ولی با این حال طبق گزارش های آماری موجود مورتالیتی بیماران کووید بستری ما در این موج کاهش قابل توجهی داشته است. به همه همکاران مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره) که سبب ساز این اتفاق مهم شدند دست مریزاد می گویم. البته در این میان بحث گسترش واکسیناسیون هم به ویژه در بیماران پرخطر و سالمندان موضوع مهمی است.

معاون درمان مجتمع با اشاره به پایین آمدن سن ابتلا در سویه کووید دلتا گفت: با راه اندازی کلینیک بستری  موقت در موج پنجم  بسیاری از بیماران کووید را به این سو هدایت و درمان کردیم تا بتوانیم تعداد بستری این موج را کنترل کنیم. در عین حال در هیچ پیکی تا این حد بیماران نیازمند به خدمات ICU نداشتیم و متاسفانه هنوز آمار بیماران کووید و غیر کووید در لیست انتظار بخش مراقبت های ویژه بالاست.
وی روند مراجعات کووید به این مرکز را در چند روز اخیر کاهشی خواند و افزود: اگرچه به طور قطع نمی توان گفت با ورود و گسترش احتمالی سویه لامبدا چه اتفاقی خواهد افتاد ولی خوشبختانه واکسیناسیون کشوری با سرعتی خوبی در حال انجام است.
این استاد گروه بیماری های عفونی دانشگاه همچنین از آغاز واردات داروی آمفوتریسین B به کشور خبر داد و خاطر نشان کرد: در موج پنجم شاهد گسترش بیماری موکورمایکوزیس و کمبود کشوری داروی اصلی این بیماری بودیم که خوشبختانه با تلاش دانشگاه و وزارت بهداشت، آمفوتریسین B در حال تهیه و تامین است. از طرفی طی هم اندیشی های انجام شده با گروه های تخصصی مربوطه در مجتمع و همچنین گروه چشم پزشکی دانشگاه، سازوکارهای مناسب برای درمان متمرکز این بیماران تمهید شده و در همین راستا درمانگاه متمرکزی برای بیماران کووید و غیر کووید مبتلا به موکورمایکوزیس اختصاص یافته است. همچنین تجهیزات تخصصی مورد نیاز نیز از طریق معاونت درمان دانشگاه و هیات امنای ارزی در حال پیگیری است. فاکتورهای خطر متعددی سبب بروز و گسترش این بیماری است و با توجه به این که مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره) مرکز ارجاعی کشوری است تعداد قابل توجهی از این بیماران ارجاعی از سایر مراکز درمانی هستند. امیدواریم با همکاری تیمی مناسبی که ایجاد شده بتوانیم بیماری موکورمایکوزیس را به خوبی کنترل کنیم.
معاون درمان مجتمع حضور متخصصان عفونی را در ICU ها  ضروری خواند و افزود: همکاری مداوم گروه های عفونی و مراقبت های ویژه با نگاه کنترل عفونت و استوارد شیپ در کاهش عفونت های بیمارستانی بسیار موثر است. به رغم اینکه درگیری همکاران گروه بیماری های عفونی در پاندمی کووید بسیار زیاد است، با این همه برنامه ریزی های خوبی در این حوزه در حال انجام است. امیدواریم با کاهش بار مراجعات کووید شاهد گسترش همکاری ها در ادامه برنامه های کنترل عفونت مرکز باشیم.

دکتر حاج عبدالباقی نیز تحقیقات تیمی گسترده برای شناسایی عوامل موثر در گسترش بیماری موکورمایکوزیس در پیک پنجم کووید را بسیار مهم و و در مدیریت درمان این بیماری کمک کننده خواند. وی همچنین بر اهمیت مشاوره همکاران عفونی در نحوه تجویز آنتی بیوتیک ها تاکید کرد.

دکتر محمدنژاد در این جلسه با مروری بر مصوبات آخرین جلسه کمیته، گزارشی آماری از وضع مراجعات کووید به این مرکز ارائه کرد و توضیح داد: تعداد کل مراجعه به تریاژ تنفسی از ابتدای بحران کووید 19 تا کنون بیش از 85 هزار مورد بوده که از میان بیش از 16 هزار بیمار بستری شدند. هم زمان در تریاژ جنرال نیز پذیرای بیش از 50 هزار بیمار غیرکووید بودیم. در مقایسه آماری انجام شده از ابتدای پاندمی کرونا تا کنون بیشترین مراجعه به تریاژ تنفسی را در موج پنجم شاهد بوده ایم.

دبیر کمیته کنترل عفونت مجتمع در ادامه به بررسی میزان گزارش مواجهه شغلی در این بیمارستان پرداخت و تصریح کرد: نیدل استیک همچنان مهم ترین عامل مواجهه شغلی است و طبق آخرین مشاهدات انجام شده در این مرکز کادر پرستاری بیشترین مواجهه شغلی را داشته است. تا کنون آموزش های متعددی را در گروه رزیدنت ها با همکاری معاونت آموزشی مجتمع و اساتید گروه بیماری های عفونی، در کادر پرستاری با همکاری مدیریت پرستاری و سوپروایزرهای آموزشی و در سایر همکاران با کمک کارشناسان بهداشت حرفه ای و بهداشت محیط داشتیم و هدف همه ما این است که همکاران با خطرات مواجهه شغلی آشنا شوند و موارد احتمالی را به سرعت گزارش دهند تا بتوانیم به موقع مداخله و مشاوره لازم را برای کمک به آن ها انجام دهیم.

سوپروایزر کنترل عفونت مجتمع در پایان گزارشی از درصد عفونت های بیمارستانی اعم از کلبسیلا پنومونی، اشریشیاکولی، آسینتوباکتر، استافیلوکوک اورئوس، سودوموناس و آنتروکوک در بخش های مراقبت های ویژه ارائه کرد.

 

شهره  بیات
تهیه کننده:

شهره بیات

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *