محتوای خبری مجتمع بیمارستانی امیراعلم

برگزاری کارگاه تمرین آرامش در مجتمع بیمارستانی امیراعلم

کارگاه تمرین آرامش باتدریس دکتر معصومی درمجتمع بیمارستانی امیراعلم برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران مجتمع بیمارستانی امیراعلم، در این کارگاه راهکارهای تمرین آرامش و سلامت روان (خود مراقبتی) در همه‌گیری کووید 19 در شش بخش آموزش و تمرین شد.
این 6 بخش به شرح زیر است.

 بخش اول، افرادي كه با آن‌ها كار می‌کنید را بشناسيد. حال آن‌ها را بپرسيد. از آن‌ها در مورد نگرانی‌هایشان سؤال كنيد و اگر راحت بوديد در مورد نگرانی‌های خود نيز به آن‌ها بگوييد. صحبت‌های خود را به موضوع بحران و كار محدود نكنيد و در مورد موضوعهای ديگري نيز صحبت كنيد.

 بخش دوم، وقتي كار نمی‌کنید و در خانه هستيد، تا حد امكان برنامه معمول و روزمره قبلي خود را حفظ كنيد. نقش خود را به‌عنوان عضوي از خانواده ايفا كنيد، به سرگرمی‌ها و علايق خود بپردازيد، ورزش كنيد، و كارهايي را كه براي شما آرامش‌بخش است در برنامه بگذاريد.

 بخش سوم،ضمن اينكه لازم است در جريان اطلاعات و اخبار روز باشيد، مواجهه با اخبار به‌ویژه از منابع غیر موثق و در فضاي مجازي را محدود كنيد. چك كردن مكرر شبکه‌های مجازي می‌تواند استرس شما را بيشتر كرده و زمان استراحت شما را كه براي بازيابي توان و انرژي نياز داريد محدود كند.

 بخش چهارم

زندگی می‌کنم. مهم اینست که زندگی می‌کنم، درهرحال، در سلامت یا بیماري، کمبود یا در فراوانی، سختی یا  آسانی.... مهم این است که زندگی می‌کنم، تلاش می‌کنم، می‌سازم،  لبخند می‌زنم...
 اینکه هنوز امید دارم، مهم است وزندگی می‌کنم...
قبلاً هم به مشکلاتی گرفتارشده بودم ولی تمام شدند
 این شرایط هم می‌گذرد، مطمئناً" وضع اینطور نمی ماند، تاریخ نشان داده و در زندگی خود هم دیده‌ام که بعد از هر سختی آسانی هست.  چرخ زندگی را می‌چرخانم، اما ناامید نمی‌شوم...

 بخش پنجم
نگرانی‌های مبهم را برای خودمان واضح کنیم
هر کس ممکن است نگرانی‌هایی داشته باشد. بعضی نگرانی‌ها مشخص و واضح‌اند و بعضی نامشخص. ولی هردو به آدمی فشار می‌آورند، اضطراب ایجاد می‌کنند و کلافه می‌کنند. نگرانی‌های مبهم را برای خودمان واضح کنیم رنجش کمتری ایجاد می‌کنند. مثلاً" از خود بپرسیم برای چه ناراحتم؟ دقیقاً مشخص کنیم برای چه؟ وقتی موضوع ناراحتی مشخص شد نصف مشکل حل‌شده است. حالا از خودم بپرسم این شرایط را خودم ساخته‌ام یا خیر؟ چطور می‌توانم آن‌ها رفع کنم؟ چطور می‌توانم آثار و عوارض ناراحت‌کننده این شرایط را کاهش دهم؟ آیا باکسی هم مشورت کنم؟ گاهی در میان گذاشتن احساسات با اطرافیان اندکی از سنگینی بار آن‌ها کم می‌کند. بااین‌حال بعضی از قسمت‌های این عوارض ممکن است به‌راحتی قابل‌رفع نباشند

 بخش ششم

مشکلات را به فاجعه تبدیل نکنیم
زندگی پر از سختی و چالش است و ما نمی‌توانیم از مشکلات فرار کنیم ولی می‌شود چاره‌ای اندیشید که کمترین آسیب را ببینیم.
انعطاف در برابر مشکلات و در نظر گرفتن اینکه حتماً بیش از یک‌راه حل برای این موضوع وجود دارد، موقعیت مشابه قبلی را به خاطر بیاورید، چگونه آن موقعیت را پشت سر گذاشتید؟ از چه کسانی کمک گرفتید؟
در نظر داشته باشید، افکار منفی آن‌قدر سست وبی پایه‌اند که با تغییر وضعیت جسمی هم نصف آن‌ها می‌ریزند.

 

زینت  جعفرقلی
تهیه کننده:

زینت جعفرقلی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *