اخبار مراسم ها و همایش ها

 

 

  • تاریخ انتشار : 1395/12/17 - 12:53
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 3157
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

با حضور رییس دانشگاه همایش پیامدهای تک‌فرزندی بر سلامت خانواده برگزار شد

به همت معاونت بهداشت دانشگاه و با حمایت دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت و همکاری استانداری تهران همایش یک روزه پیامدهای تک‌فرزندی بر سلامت خانواده برگزار شد.

گالري عکس
در این همایش که صبح روز سه شنبه 17 اسفند 95 در سالن اجتماعات دانشگاه برگزار شد، دکتر جعفریان رییس دانشگاه، با تاکید بر اهمیت موضوع همایش و با اشاره به گستردگی ابعاد سلامت خانواده گفت: وظیفه دانشگاهیان این است که با نگاه علمی رویدادها را ارزیابی و تحلیل کنند و در مسائل اجتماعی نیز مصالح جامعه را در نظر بگیرند.
وی افزود: در کشور ما در هر مقطعی دیدگاهی نسبت به رشد جمعیت حاکم بوده که هرکدام توجیه خاص خود را دارد بنابراین باید ارزیابی کنیم در هر مقطع زمانی چه روش و الگویی درست و قابل‌اجراست.
رییس دانشگاه با اشاره به مسئله ترس چند فرزندی در بعضی خانواده‌ها گفت: این همایش می‌تواند راهکاری برای از بین بردن ترس از چند فرزندی ارائه دهد چراکه عده‌ای نه تنها مایل به آن نیستند بلکه نگران بیشتر از یک فرزند هستند.
دکتر جعفریان با اشاره به آیه « ولا تقْتلوا أوْلادکمْ خشْیة إمْلاق نحْن نرْزقهمْ وإیّاکمْ»«از بیم تنگدستی فرزندان خود را مکشید» گفت: این آیه قرانی نشان می‌دهد این مسئله امروز ما نیست بلکه همیشه این نگرانی وجود داشته است البته با برنامه‌ریزی درست و در نظر گرفتن ابعاد سلامت مادر و خانواده می‌توان به ارزیابی دقیق این مسئله پرداخت.
سپس دکتر شریعتی معاون بهداشت دانشگاه، با اشاره به نتایج مطالعه‌ای که به‌تازگی در معاونت بهداشت دانشگاه در پاسخ به پرسش «تأخیر در فرزندآوری، چرا؟» صورت گرفته گفت: جامعه ما پس از ازدواج دیرهنگام با معضل تأخیر در فرزندی آوری مواجه شده است که مشکلات متعددی را برای خانواده‌ها و جامعه ایجاد می‌کند.
وی افزود: اگر زوجی تأخیر در فرزندآوری داشته باشد فرصت کافی برای افزایش تعداد فرزندان خود ندارند و ممکن است شانس باروری و درمان را از دست بدهند. همچنین عوارض مادرانی که در سن بالا باردار می‌شوند نیز بیشتر است.
دکتر شریعتی با اشاره به روش انجام این مطالعه گفت: 530 نفر از زوج‌هایی که در 1 تا 2 سال پیش در منطقه تحت پوشش دانشگاه ازدواج کردند به‌صورت نمونه‌گیری سهمیه‌ای تصادفی مورد مطالعه قرار گرفتند و از طریق مرکز پایش و ارزشیابی مراقبت‌های سلامت معاونت بهداشت که به‌تازگی ایجادشده با آنان تماس برقرار شد و  تیم آموزش دیده‌ای متشکل از مصاحبه گران کارشناس مامایی، سؤالات بازی را مطرح کردند.
معاون بهداشت دانشگاه، بابیان اینکه 85 درصد افرادی که در فاصله زمانی یک تا دو سال ازدواج کردند هنوز باردار نشدند و حدود 15 درصد آنان باردار شدند افزود: از بین افرادی که باردار شده بودند  فقط 43.5 درصد برای مراقبت بارداری به پایگاه‌های سلامت مراجعه کرده بودند درحالی‌که هدف ما پوشش 100 درصدی افراد است.
دکتر شریعتی با اشاره به دلایل باردار نشدن افراد این مطالعه گفت: 24 درصد زوج‌ها  زود بودن فرزندآوری برایشان، 12.6 درصد نداشتن درآمد کافی، 6 درصد از هم جداشدن، 5.8 درصد مشکل مسکن، 5.7 درصد نداشتن وقت بچه‌داری، 4.9 درصد همسر دانشجو داشتن، 2.3 درصد از دست دادن شغل براثر بارداری، 2.1 درصد راحت زندگی کردن، 1.7 نداشتن شغل ثابت، 1.5 درصد مشکل ناباروری، 1.3 درصد نداشتن حوصله بچه و بچه‌داری، 1.1 به شناخت کافی نرسیدن زوجین و... را از جمله دلایل خود برای بچه‌دار نشدن بیان کردند.
معاون بهداشت دانشگاه، در پایان سخنان خود از هریک از شرکت‌کنندگان این همایش خواست با توجه به دلایل مطرح‌شده از سوی خانواده‌ها راهکاری متناسب برای مداخله و حذف بعضی عوامل ارائه دهند و گفت: دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور مسئولیت سلامت جامعه را برعهده دارند و باید با نگاه علمی این موضوعات را موردبررسی قرار دهند.
در ادامه دکتر مطلق مدیر کل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس، با اشاره به سیاست‌های مقام معظم رهبری در جمعیت گفت:  نرخ باروری در حال حاضر حدود 1.9 است که براساس آنچه از سوی جمعیت شناسان اعلام‌شده باید به 2.1 برسد که اگر کمتر از این باشد آن جامعه دچار تهدید سلامت می‌شود.
وی نرخ باروری کشورمان را در سال 1390 براساس گزارش مرکز آمار 1.8 اعلام کرد و گفت: این روند کمتر از حد جایگزینی است و برای 20 تا 30 سال آینده با تهدید مواجه خواهیم شد به راین اساس مقام معظم رهبری در اردیبهشت سال 93، 14 سیاست کلی را ابلاغ کردند که 5 مورد آن مربوط به حوزه سلامت است که باید با برنامه‌ریزی درست به اهداف آن دست پیدا کنیم.
در ادامه همایش دکتر منتظري، استاد پ‍ژوهش گروه پژ‍وهشي سلامت روان مرکز تحقيقات سنجش سلامت، پژ‍وهشکده علوم بهداشتي جهاد دانشگاهي و دکتر نوذر نخعي استاد پزشکي اجتماعي و عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشکي کرمان به ترتيب گزارش بررسی تمایل به فرزندآوری و عوامل مرتبط با آن و پیامدهای تک فرزندی بر سلامت خانواده را ارایه کردند و پانل راهکارهای پیشنهادی به منظور کاهش نرخ یک فرزندی برگزار شد.
در حاشیه همایش هم استندآپ کمدی باموضوع پیامدهای تک فرزندی توسط علی مسعودي (مشهدی) طنزپرداز برنامه خندوانه به اجرا درآمد. مسابقه پيامکي با طرح 4 سوال برگزار و براساس قرعه به 12 تن کارت هديه جايزه شد.
دسترسي به اسلايدهاي سخنراني آقاي دکتر شريعتي  

خبرنگار: سمیرا کرمی
عکس: جمشید ربیعی

  • گروه خبری : گروه های مطالب,گروه خبری RSS,مراسم ها و همایش ها
  • کد خبر : 66829
سمیرا  کرمی
تهیه کننده:

سمیرا کرمی