اخبار مراسم ها و همایش ها

 

 

  • تاریخ انتشار : 1400/09/17 - 15:40
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 983
  • زمان مطالعه : 8 دقیقه

دکتر قناعتی: رسالت یک دانشجو، مهمترین رسالتی است که هر کسی می تواند در طول زندگی داشته باشد

با حضور رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، مراسم گرامیداشت روز دانشجو همراه با برنامه های متنوع و جذاب دانشجویی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت دانشجویی فرهنگی: این مراسم از ساعت 14 روز سه شنبه 16 آذر 1400 با تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید توسط جواد سجادی دانشجوی دکترای بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران آغاز شد و در ابتدا دکتر حسین قناعتی رئیس دانشگاه در سخنان خود ضمن ابراز خرسندی از حضور در جمع دانشجویان، گفت: بعد از نزدیک به 2 سال کنار هم هستیم و خوشحال هستم که برای اولین بار به عنوان مسئول دانشگاه در خدمت دانشجویان عزیز هستم. هر سازمانی یک نقطه هدف اصلی دارد و نقطه هدف دانشگاه، دانشجو است.
وی افزود: برای ما مهم است دوستانی که دانشجوی ما می شوند، بتوانیم در زمان خروجشان از دانشگاه به هدف های خودمان رسیده باشیم. دانشگاه علوم پزشکی تهران به عنوان نماد عالی و برتر آموزش در کشور، با سابقه بالای 170 سال و زحماتی که کشیده شده و با تاریخ درخشانی که داشته و دارد و نیز اساتید ارزشمند و دانشجویان نخبه ای که دارد، التزامات زیادی هم دارد.
دکتر قناعتی با مهم شمردن نقش هر شخص در این جهان، گفت: هر قشری یک وظیفه ای دارد، یک معلم، یک کاسب و یک رفتگر رسالتی دارند که بسیار هم مهم است، اما به نظر من رسالت یک دانشجو، مهمترین رسالتی است که هر کس می تواند در طول زندگی داشته باشد.
وی ادامه داد: ما باید بدانیم به عنوان دانشجویی که در کشور جمهوری اسلامی ایران زندگی می کنیم، چه رسالتی و چه الگویی باید داشته باشیم؟ بنده با نگاه به تمام مکاتب این را می گویم و لزومی ندارد فقط اسلام را در نظر بگیریم، اگر تمام آدم های دنیا را بررسی کنیم، یکی از بهترین الگوهایی که می توانیم پیدا کنیم، امیرالمؤمنین علی علیه السلام است. وقتی ما به زندگی ایشان نگاه می کنیم الگوی بزرگی برای زندگی یک دانشجو است. اگر نگاه کنیم می بینیم حضرت علی (ع) یک جنگجوی بسیار قوی، مصمم، یک عابد بزرگ، فیلسوف بزرگ، یک دانشمند بزرگ، یک سخنور بزرگ، یک انسان بزرگ و یک مهربان بزرگ است. وقتی به یتیم می رسد پایش می لرزد و وقتی در جنگ است، می فرماید: من زره ام پشت ندارد و فقط به سمت جلو حرکت می کند.
رئیس دانشگاه در ادامه درخصوص نداشتن الگو و مدل در زندگی و تبعات آن، گفت: ما اگر بدون الگو حرکت کنیم دچار مشکل می شویم، بارها دوستانی را دیدم که مراحل رشد مادی و تحصیل را تا نقطه سرآغاز تغییر مسیر به سمت کار و زندگی طی کردند ولی به علت بی برنامگی و الگو، دچار تحولاتی شدند. پزشکانی که دچار مسائل مادی شدند و به بیمار به چشم کالا و منبع درآمد نگاه می کنند و یا افرادی که برای زندگی بهتر به خارج از کشور مهاجرت می کنند و بعد از گذشت چند سال پشیمان و نادم می شوند.
وی افزود: بنابراین از شما می خواهم از حالا که جوان هستید، مدل های خودتان را تعریف کنید، هدفمند زندگی کنید و مشخص کنید که بین نقطه آغاز (تولد) و پایان (مرگ) زندگی آمده ایم که چه کارهایی انجام دهیم؟ حتی در غرب هم پزشکان به سمت روح و زندگی معنوی انسان ها رفته اند، زیرا اگر انسان زندگی معنوی نداشته باشد نمی تواند به هدف والای خودش در این جهان برسد.
دکتر قناعتی با تأکید بر نگاه انسان به زندگی، گفت: نگاه انسان به زندگی بسیار نقش مهمی در سمت و سوگیری آینده دارد و نقش شما به عنوان دانشجو بسیار مهم است. وقتی سمت و سو درست باشد زندگی سیاسی، اجتماعی، زندگی شغلی، روابط با همسرتان و با دیگران همه تعریف شده است.
وی درخصوص جنبه های اجتماعی دانشگاه تصریح کرد: بسیار لازم است در کنار تحصیل، حتماً مهارت های زندگی را هم کسب کنیم. دانشگاه های مدرن امروز دنیا در حال تقویت جنبه اجتماعی خودشان هستند و در بطن مردم زندگی می کنند. آیا شما می دانید ناهنجاری های اجتماعی در کدام قسمت شهر بیشتر است؟ به عنوان یک دانشجو اگر ما بخواهیم که آن هدف خودمان را به عنوان یک پزشک یا پیراپزشک و ... تعیین کنیم، آیا می دانیم وظیفه مان نسبت به آن جامعه چیست؟ یا فقط درس می خوانیم بدون توجه به مشکلات جامعه؟ برای همین است که ما انشاءالله بنا داریم در این چهار ساله جدید با کمک مسئولان دانشگاه و همه شما دانشجویان که بنده دست کمک دراز می کنم به سمت شما، به سمتی برویم ه که دانشگاه جامعه محور داشته باشیم.
وی افزود: علم ما باید علم نافع باشد. پایان نامه ما به درد جامعه بخورد، مقاله ای که می نویسیم باری از دوش جامعه بر دارد و رفع تکلیف نباشد، اگر ما به این سمت حرکت کردیم، آن وقت نسبت به جامعه دین خودمان را ادا کردیم.
رئیس دانشگاه خطاب به دانشجویان گفت: دنبال الگو باشید، برای خودتان یک مسیر معنوی مشخص کنید اگر باور دارید، اگر انسان برنامه محور و وظیفه محور باشد، آن موقع هر کاری که می کند و پیوستش یک نگاه به آن وظیفه می کند. انشاءالله خداوند به همه ما توفیق بدهد، این اصل وظیفه محوری و برنامه محوری و نگاه معنوی را در خودمان تقویت کنیم تا لحظه ای که از دنیا می رویم، بتوانیم بگوییم که من آنچه در توانم بود توانستم به احسن وجه رشد بدهم و وظیفه خودم را نسبت به جامعه انجام بدهم و مدیون مردم نیستم.
دکتر قناعتی با تأکید بر فضایل اخلاقی در دانشگاه گفت: کمک کنید ادب، احترام و پاتروناژ در سیستم آموزشی باقی بماند. کمک کنید فضای فضایل و اخلاق، انسانیت و پاکی ها ادامه پیدا کند و کمک کنید برنامه های آموزشی روتین، با شدت و قوت به حالت اولیه برگردد. ما مجبور بودیم به خاطر کرونا آموزش ها را مجازی کنیم ولی نمی شود بعضی رشته ها را مجازی کرد.
رئیس دانشگاه درپایان گفت: راه ارتباطی ما با شما کاملاً باز است، فاصله ای بین مسئولان این دانشگاه با شما دانشجویان وجود ندارد و در اتاق من و  تمام مسئولان دانشگاه به روی شما باز است و انشاءالله دانشگاه را با کمک هم به جلو خواهیم برد.

سپس حجت الاسلام والمسلمین سیدقریشی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، سخنان خود را اینگونه آغاز کرد:
بسم الله الرحمن الرحیم
بنده هم به نوبه خودم تشریف فرمایی شما را که بعد از دو سال سکوت در سالن های دانشگاه گذشت، گرامی می دارم و امیدوارم که با رفع این نگرانی در مسئله کرونا، ما در آینده نزدیک وضع طبیعی دانشگاه را مشاهده کنیم و زندگی در دانشگاه دوباره به روال خود باز گردد.
وی افزود: بنده به مناسبت این روز می خواهم چند جمله کوتاه بگویم؛ با مسأله شانزده آذر بسیاری از دوستان آشنایی دارند، به لحاظ واقعه ای که در سال 1332 اتفاق افتاد. دانشجویان ما به دلیل کودتایی که در ایران رخ داد به خیابان ها ریختند و مرکز اعتراض هم دانشگاه تهران بود. علت این جنبش چه بود؟ دانشجو خونش به جوش آمده بود و از چنین ننگی به خودش می لرزید و می گفت: چرا کشوری با آن تمدن بزرگ روی خیانت برخی از چهره های سیاسی و روشنفکر باید اینگونه ذلیل آمریکا و انگلیس بشود.
دکتر چمران در خاطراتش می گوید: صدای گلوله نفس همه را گرفته بود، بچه ها را مثل برگ خزان بر زمین می ریختند و سه نفر از این دانشجویان به شهادت رسیدند.
حجت الاسلام سیدقریشی درباره ماه آذر گفت: این آذر، ماه عجیبی شده، 16 آذر را در اینجا گرامی می داریم، سال گذشته همین ایام آذر ترور ناجوانمردانه شهید فخری زاده اتفاق افتاد و سال 89 ترور شهید شهریاری اتفاق افتاد. یعنی باز دانشجو و استاد، گروه نخبه ما مورد کین آمریکا و انگلیس قرار گرفت.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری درباره ایستادگی ایران در برابر استکبار جهانی، تصریح کرد: چرا بعضی ها می گویند ما چرا باید با دنیا بجنگیم؟ نه اینطور نیست؛ ما اسیر و برده هایی بودیم که از دست ارباب نجات پیدا کردیم. سه قلدر در دنیا هستند و می خواهند دنیا مال آنها باشد و نفت، مغزها، ثروت ها مال آنها باشد. این را بدانید اگر این اتفاق نیفتد برای همیشه ما را ذلیل خواهند کرد.
حجت الاسلام سیدقریشی درپایان تأکید کرد: روز 16 آذر، روز دانشجوی ضد نیکسونی است. به قول دکتر شریعتی سه دانشجوی ما را جلوی آنها قربانی کردند. این جمله را به خاطر داشته باشید: فراوانی درس شما، اشتغالات فراوان کاری، شما را از مسائل اجتماعی و سیاسی ناآگاه نکند. تاریخ را بخوانید، مسائل سیاسی را از دریچه درست نگاه کنید و با مطالعه و تحقیق ببینید.
همه شما را به خداوند مهربان می سپارم. به امید پیروزی بر عجوزه های فساد.
والسلام علیکم و رحمه الله برکاته
در خلال این برنامه سه ساعته، کلیپ هایی با عنوان: شهدای مدافع سلامت، مناسبت 16 آذر و دستاوردهای دانشگاه، پخش و همچنین مسابقه های جذابی ویژه دانشجویان پسر و دختر حاضر در سالن برگزار شد.
همچنین، سخنرانی دو تن از دانشجویان خارجی دانشگاه، اجرای زنده موسیقی سنتی در دو بخش، استندآپ کمدی و اهدای جوایزی به قید قرعه به دانشجویان، از دیگر برنامه های شاد و مفرح این مراسم بود.
توضیح اینکه، این مراسم باهمکاری واحدهای مختلف دانشگاه شامل: معاونت دانشجویی فرهنگی دانشگاه، دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، بسیج دانشجویی، کانون قرآن و عترت و کانون مهدویت تدارک و اجرا شد.



  • گروه خبری : معاونت فرهنگی دانشجویی ,گروه خبری RSS,ماه نمای دانشگاه ,مراسم ها و همایش ها
  • کد خبر : 201956
کامران محمدیان
تهیه کننده:

کامران محمدیان

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *