• تاریخ انتشار : 1395/08/18 - 11:26
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 491
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

کارشناس مرکز بهداشت جنوب تهران از شناسایی و درمان 94 مورد بیماری سل در منطقه تحت پوشش خبر داد

آفرین کوشاد به اجرای مراقبت‌های اولیه در خصوص ابتلا به سل در طرح تحول نظام سلامت اشاره کرد.

به گزارش روابط عمومي مرکز بهداشت جنوب تهران، ماهدخت آفرین کوشاد، کارشناس مبارزه با بیماری‌های این مرکز با اشاره به فعالیت های انجام شده در این مرکز به مناسبت 23 مهر، روز ملي مبارزه با سل گفت: تا پایان مهر سال جاری 94 مورد بيماري سل در پنج منطقه تحت پوشش مركز بهداشت جنوب تهران گزارش‌شده است که 33 مورد سل ریوی اسمیر مثبت بوده است.
وی با اشاره به اجرای مراقبت‌های اولیه در خصوص ابتلا به سل در طرح تحول نظام سلامت گفت: در طرح تحول سلامت در گروه‌های مختلف، در ویزیت اولیه بیمار، علائم شایع سل پرسیده می‌شود.
آفرین کوشاد به شعار روز جهاني سل «هم‌پیمان تا پایان سل» اشاره کرد و افزود: سل بيماري مربوط به گذشته و منحصر به تهيدستان و فقرا نيست.
وی تنها راه‌حل برای اجرای موفقیت‌آمیز برنامه‌های كنترل سل در منطقه  را جلب همكاري و مشاركت همه‌جانبه دانست و در ادامه گفت: سازمان جهانی بهداشت در سال 1991 با معرفی راهبرد DOTS، درمان کوتاه‌مدت تحت نظارت مستقیم، زمینه کنترل بیماری و دستیابی به این هدف را به‌طور نسبی فراهم آورد و مهمترین علامت این بیماری را سرفه پايدار بيش از 2 هفته كه معمولاً با خلط و گاهي خلط خوني، تب، کاهش وزن و اشتها، کاهش وزن، عرق شبانه، خستگی و ضعف بدن، تنگي نفس و درد قفسه سينه همراه است، بیان کرد.
کارشناس هماهنگ‌کننده سل این مرکز به راه انتقال بیماری سل ریوی شامل عطسه، سرفه، خنده و صحبت کردن فرد بیمار اشاره کرد.
وی در ادامه گفت: طبق آمار اعلام‌شده از اداره سل وزارت بهداشت در 2 سال گذشته برخی مردم به علت ناآگاهی به‌طور متوسط 3 میلیون تومان برای تشخیص این بیماری هزینه کردند. درصورتی‌که درمان این بیماری در مراکز و پایگاه‌های مرکز بهداشت جنوب تهران به‌صورت رایگان درمان می‌شود.
کوشاد همچنین مهم‌ترین راه پيشگيري درمان بيماران مسلول را ارتقا، سطح بهداشت در جامعه و محيط زندگي افراد، آموزش بهداشت، وجود تهويه و نور كافي در اتاق بيمار، تغذيه مناسب و ارتقا، سطح اقتصادي جامعه و پيشگيري با دارو براي كودكان در تماس با بيمار سل ريوي مسري و نيز واكسيناسيون BCG دانست.
کارشناس هماهنگ‌کننده سل در پایان گفت: به مناسبت روز ملی مبارزه با سل، مرکز بهداشت جنوب تهران فعالیت‌های گسترده‌ای را ازجمله طراحی و توزیع رسانه‌های آموزشی، ادغام پایگاه‌های سل در مرکز میثم، ادغام برنامه dots در پایگاه‌های سلامت و آموزش برای گروه‌های مختلف توسط مراقبین سلامت انجام داده است.
خبرنگار: نگار دیوبندی

  • گروه خبری : مرکز بهداشت جنوب تهران
  • کد خبر : 63953
نگار  دیوبندی
تهیه کننده:

نگار دیوبندی