محتوای خبری مرکز طبی کودکان

  • تاریخ انتشار : 1394/12/09 - 09:02
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 2268
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه

اولین سمینار درمان با سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی در بیماری های کلیه و مجاری ادرار برگزار شد

اولین سمینار درمان با سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی در بیماری های کلیه و مجاری ادرار روز پنجشنبه 6 اسفند در بیمارستان مرکز طبی کودکان برگزار شد.

گالری عکس

به گزارش روابط عمومی مرکز طبی کودکان اولین سمینار درمان با سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی در بیماری های کلیه و مجاری ادرار روز پنجشنبه 6 اسفند در بیمارستان مرکز طبی کودکان برگزار شد. این سمینار با همکاری معاونت علمی ریاست جمهوری، ستاد توسعه علوم وفناوری های سلول های بنیادی، دانشگاه های علوم پزشکی تهران، شهید پزشکی مازندران و مرکز تحقیقات ارولوژی اطفال، مرکز تحقیقات نفرولوژی، مرکز تحقیقات بیماری های کلیوی و مجاری ادراری، پژوهشگاه رویان و دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد.
این جلسه با حضور دکتر وطنی معاون توسعه فناوری و دکتر حمیدیه رییس ستاد توسعه پژوهش و فناوری های سلول های بنیادی دکتر بدو ریاست بیمارستان و دکتر کجبافزاده رییس بخش ارولوژی و معاون آموزشی دکتر اشرفی و با حضور اساتید اعصاب و ارولوژی تشکیل شد.
در این سمینار سیاست های کشوری در حوزه ی سلول درمانی مورد بحث و گفت وگو قرار گرفت. محورهای سمینار شامل سلول های بنیادی و پیوند کلیه، نارسایی حاد و مزمن کلیه، پزشکی بازساختی یوروژنیتال و مبانی اخلاقی در سلول درمانی و پزشکی بازساختی بود.
در این سمینار دکتر ارگانی در خصوص اهمیت سلول درمانی در پیوند کلیه گفت: دستیابی به بقای بلند مدت آلوگرافت کلیه با سلول درمانی، اجتناب از عوارض داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی مانند عفونت، بیماری های قلبی عروقی، عوارض متابولیک و سرطان با جایگزین کردن سلول های تعلیل کننده ی سیستم ایمنی و گران و غیرقابل تحمل بودن درمان سرکوب کننده سیستم ایمنی برای اکثریت جمعیت در کشورهای کم درآمد و متوسط از جمله موارد مطرح شده در این سمینار است.
دکتر مقدسعلی گفت: استراتژی گروه رویان در زمینه ی کارآزمایی بالینی در بیماری های کلیه و مجاری ادراری شامل توسعه و تولید سلول های بنیادی کلیوی و تمایز سلول های بنیادی پرتوان به سلول های کلیوی، ایجاد مدل های حیوانی نارسایی کلیوی حاد و مزمن و پیوند سلول های بنیادی برای اثرات درمانی، پیوند ایمونولوژی و راه حل های ارائه شده برای مطالعات بالینی با استفاده از مدل های حیوانی پیوند، درک مکانیسم های درگیر در پاتوژنز کلیه پلی کیستیک جهت کمک به فرایند درمان بیمار و سلول درمانی در نارسایی کلیه و بیماری های دستگاه ادراری می باشد.
دکتر نجفی در خصوص نقش سلول های بنیادی در دیالیز خونی اظهار داشت: توسعه سلول درمانی توبول کلیوی جهت جایگزینی پیوند از دست رفته، سوخت و ساز بدن، وعملکرد غدد درون ریز کلیه، ممکن است نقش قابل توجهی دردرمان نارسایی کلیوی داشته باشد.
دکتر اعلاتاب در خصوص نقش سلول های بنیادی در دیالیز صفاقی بیان کرد: اگر چه نتایج مطالعات متعدد بالینی نشان دهنده ی ظرفیت سلول های بنیادی، یعنی سلول های بنیادی مزانشیمی، در درمان کلیه آسیب دیده می باشد، اما به منظور در نظر گرفتن این سلول به عنوان یک راهبرد عملی درمانی برای درمان بیماری مزمن کلیه موانع باید بر طرف شود. نتایج به دست آمده از آزمایشات در حال انجام در این زمینه جهت ارزیابی اثربخشی و ایمنی این سلول ها در اختلالات مزمن کلیه موثر خواهد بود.
دکترگنجی در خصوص سلول درمانی در تولرانس پیوند کلیه ابراز کرد: یکی از مکانیسم اصلی تحمل پیوند کلیه پروتکل های مبتنی برتابش کل بدن، تابش تیموس، تزریق مغز استخوان فرد دهنده استخوان و یک دوره کوتاه مهارکننده کلسینورین است. امروز، آینده ایمونوتراپی مبتنی بر سلول روشن به نظر می رسد در حال حاضر، سوال مهم این است که چگونه آزمایش های بالینی درمان با سلول در زمینه پیوند عضو مورد اجرا قرار بگیرد.

در ادامه دکتر کجباف زاده در رابطه با تاریخچه ی مهندسی بافت واهمیت پزشکی بازساختی و مهندسی بافت در کلیه و مجاری ادراری و بررسی مقالات اخیر در زمینه ی مهندسی بافت سخنرانی کرد.
وی در این خصوص به تاریخچه مهندسی بافت در ایران (زکریای رازی) و مدل های زیست شناختی طبیعی با امکان ایجاد خود به خودی بافت های آسیب دیده اشاره کرد و در ادامه به بحث در مورد مدل های حیوانی متعدد از جمله سیستو پلاستی به کمک بافت آسلولار پریکارد, آپاندیس و کیسه صفرا و همچنین بازسازی بافت اسفنکتر آنال در مدل خرگوش و آسلولاریزاسیون بافت های متعدد از جمله کبد, قلب و, ریه و کلیه به صورت آزمایشگاهی و کشت مجدد سلول در محیط آزمایشگاه ئ بعد از پیوند, پرداخت.
دکتر پاشا در خصوص درمان با سلول بنیادی در بیماری های کلیه، حال و آینده گفت: كليه اولين ارگانى بود كه قسمت عمده اى از عملكردش بوسيله يك دستگاه مصنوعى كه بعنوان عضو عمل مى كرد جايگزين شد. سپس پيوند ارگان توانست يك درمان انتخابى براى نارسايى كليه باشد كه البته خود با مشكلات زياد از جمله عدم تطابق تعداد دهندگان با داوطلبان پيوند همراه بوده و هست. ساير انتخابهاى درمانى كه بصورت تحقيقاتى در مراحل رشد هستند شامل ساخت ارگان جديد(كليه) و يا بازسازى اين ارگان چه بصورت آزمايشگاهى و چه بصورت insitu بوده است كه در اين روشها سلول درمانى و استفاده از سلولهاى بنيادى نقش عمده اى دارد. تحقيقات بسيارى در سطح جهان در سلول درمانى كليه و يا تحريك بازسازى با اين سلولها انجام شده است كه مى تواند اميدوارى بسيارى در درمان بيماران كليوى در آينده باشد.
دکتر خرمی در باره پیوند کلیه مهندسی شده اشاره کرد: بعد از آسلولاریزاسیون موفق بافت کلیه موش به صورت کامل و انجام آزمایشات مربوطه و تایید آسلولار شدن کامل بافت در عین حفظ اسکافولد خارج سلولی, بافت کلیه دو طرف توسط یک مسیر مشترک به ایلیاک پیوند شده و بدون هیچ گونه نشت خون پس از باز کردن کلامپ, کلیه پر از خون شد. در این زمبنه ویدیو کاملی از مراحل پیوند ارایه شد.
دکتر مخلوق در خصوص سلول درمانی در کلیه های پلی کیستیک خاطر نشان کرد:پیوند اتولوگ داخل وریدی سلول های بنیادی امن و قابل تحمل می باشد. اگرچه سلول های بنیادی مشتق از مغز استخوان می تواند منجر به کاهش پیشرفت بیماری مزمن کلیه در بیماران مبتلا به کلیه پلی کیستیک شود، مطالعات بیشتر با تعداد بیماران بیشتر جهت تایید این سلول ها مورد نیاز می باشد
ثابت کیش در مورد ایجاد اسکار کلیه در مدل حیوانی و سلول درمانی اظهار کرد: درمان پزشکی مناسب نقش حیاتی در حفظ کلیه در کودکان مبتلا به پیلونفریت ایفا می کند. در صورتی که کودکان به درستی درمان نشود عفونت می تواند به نارسایی کلیوی منجر شود. پتانسیل درمانی مهندسی بافت و سلول های بنیادی در مطالعات اخیر مورد توجه بوده است. در مطالعه حاضر نقش سلول های بنیادی در کاهش زخم کلیه در مدل حیوانی حاد پیلونفریت مورد بررسی قرار گرفت که با نتایج قابل اطمینانی همراه بود.
دکتر ثابت کیش در مورد ایجاد مدل حیوانی دیالیز و دیالیز کولونی با دو محلول دیالیز صفاقی مختلف گفت: در مطالعه حاضر ایجاد مدل دیالیز کولون و بررسی اثر دو نوع محلول دیالیز صفاقی در کاهش خطر ابتلا به عفونت، فتق شکم، نشت اطراف کاتتر، و اسکلروز صفاقی مورد بررسی قرار گرفت که با نتایج قابل اطمینانی همراه بود.
دکتر عباسی در موردسلول درمانی در بیماری های مزمن کلیه ابراز داشت: تاثیرات سلول درمانی در بیماری های مزمن کلیوی شامل جلوگیری از هابپرکالمی و متعاقبا آپوپتوز پودوسیت،کاهش گلومرواسکلروز و استرس اکسیداتیو در مدل حیوانی دیابت نفروپاتی،کاهش آسیب کلیوی در مدل خوکچه مبتلا به فشار خون،کاهش پروتین ادراری،کاهش فیبروز می باشد.


دکتر صدیقی در مورد نقش سلول درمانی در بیماری های ارثی کلیه گفت: ممکن است با تغییر ویژگی های سلول ها با دستکاری ژنتیکی یا با انکوبه کردن آنها با داربست سلولی, فاکتورهای رشد، یا مواد دیگرعملکرد آن ها را بهبود بخشید و به بیماران ارثی مبتلا به بیماری های کلیه و مجاری ادراری کمک کرد.
دکتر حمیدیه دبیر محترم ستاد توسعه علوم وفناوری های سلول های بنیادی در مراسم اختتامیه این سمینار از دست اندرکاران برگزاری قدردانی و اظهار امیدواری کرد: سمینار های بعدی با کمیت و کیفیت بالاتری برگزار شود و تمام همکاران محترم ارولوژی، نفرولوژی، علوم پایه و تخصص های مرتبط برای تدوین روش های درمانی استاندارد همکاری کنند.

 

  • گروه خبری : مرکز طبی کودکان
  • کد خبر : 58431
کلمات کلیدی
تهیه کننده:

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *