محتوای خبری مرکز طبی کودکان

جلسه برنامه ریزی پنجمین همایش بین المللی یوسرن با حضور معاون بین الملل دانشگاه در مرکز طبی کودکان برگزار شد

پنجمین همایش بین المللی شبکه جهانی آموزش و پژوهش های علمی (یوسرن) با همراهی ۱۲ دانشگاه و مرکز علمی در تهران، شیراز و اصفهان برگزار خواهد شد.

به گزارش روابط عمومی بیمارستان مرکز طبی کودکان، جلسه همفکری برای برگزاری پنجمین همایش بین المللی شبکه جهانی آموزش و پژوهش های علمی (یوسرن) روز سه شنبه ۱۵ بهمن ماه ۱۳۹۸ در مرکز طبی کودکان برگزار شد. 
در این جلسه معاونان و نمایندگانی از دانشگاه ها و مراکز علمی مختلف کشور از جمله بخش همکاری های بین المللی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، معاونت بین الملل دانشگاه تهران، معاونت بین الملل دانشکده پزشکی تهران، معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، معاونت بین الملل دانشگاه علوم پزشکی شیراز، معاونت بین الملل دانشگاه علم و صنعت، معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی ایران، مدیریت همکاری های علمی و بین المللی دانشگاه امیرکبیر، پژوهشگاه شیمی، دانشگاه تهران، دانشگاه هنر، دانشگاه علامه طباطبایی و کمیسیون ملی یونسکو-ایران حضور داشتند، که ضمن ابراز خرسندی از برگزاری همایش، حمایت خود را برای برگزاری برنامه اعلام کردند.
همچنین، معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز به صورت مجازی همراهی کامل خود را از این همایش اعلام کرد.
در ابتدای این نشست، دکتر نیما رضائی، موسس و رئیس شبکه جهانی یوسرن، گزارشی از فعالیت های علمی و بین المللی یوسرن و همچنین برنامه های سال جاری شبکه ارائه کرد.
به گفته دکتر رضایی، شبکه یوسرن از ابتدای سال ۲۰۱۶ میلادی تاسیس شده و تا کنون بیش از ۳۷۰ نفر از دانشمندان یک درصد برتر رشته های مختلف و ۱۵ نفر از برندگان نوبل و ابل عضو هیئت بورد مشاورین آن شده اند. همچنین، طی ۴ سال گذشته بیش از ده هزار نفر عضو دانشگاهی شامل دانشجویان و اساتید از بیش از ۹۰ کشور دنیا عضو شبکه شده اند.
وی افزود که طی ۴ سال گذشته، عملکرد یوسرن فراتر از حد انتظار بوده و فعالیت های ارزنده ای شامل برگزاری بیش از ۵۰۰ رویداد علمی، تشکیل ۸۵ گروه آموزشی و پژوهشی، عقد ۶۹ تفاهم نامه بین المللی، تاسیس ۵۱ دفتر داخلی و خارجی و چاپ بیش از ۶۲۰ مقاله علمی را در کارنامه خود دارد.
همچنین، وی نوید برگزاری ۲ مدرسه بین المللی در بهار آینده در کشورهای اوکراین و سوئیس را داد که دانشجویانی از ایران و سایر کشورها در این مدرسه ها شرکت خواهند کرد.
وی اهدای گرنت های علمی توسط اعضای بورد مشاورین و تعیین سفیران جوان یوسرن را به عنوان سایر فعالیت های شکل گرفته در دو سال اخیر معرفی کرد.
دکتر رضایی، به معرفی همایش بین المللی و جایزه یوسرن به عنوان بزرگترین فعالیت بین المللی شبکه پرداخت که از سال ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۹ به میزبانی کشورهای ایران، اوکراین، ایتالیا و مجارستان برگزار شده است.
دکتر رضایی حضور بیش از ۱۵ دانشمند یک درصد برتر و یک برنده جایزه نوبل در کنگره ۲۰۱۶ همراه با محتوای غنی و پیوسته از رشته های مختلف، برگزاری همزمان سخنرانی های علمی در چهار دانشگاه بزرگ خارکیف اوکراین در سال ۲۰۱۷ که مثال خوبی از همکاری های بین دانشگاهی است، برگزاری مدرسه نقص ایمنی با حضور ۱۴ دانشمند برتر این رشته در حاشیه کنگره یوسرن در ایتالیا و حضور بیش از ۵۰ سخنران مدعو از ۲۹ کشور دنیا در کنگره ۲۰۱۹ مجارستان را به عنوان نکات مثبت هر دوره کنگره برشمرد.
وی در ادامه خاطر نشان کرد که در سال ۲۰۲۰ ایران برای دومین بار میزبان برگزاری این همایش خواهد بود، که در صورت ایجاد همکاری های بین دانشگاهی در برگزاری آن، می توان برگ زرینی را به فعالیت های علمی کشور اضافه کرد.
در ادامه، هر یک از نمایندگان به شرح نظرات و نوع همکاری خود پرداختند.
دکتر عرفانی، معاون بین الملل دانشگاه علوم پزشکی شیراز تاسیس دفتر شبکه یوسرن در شیراز و فعالیت های انجام شده این شبکه را بسیار مایه فخر و مباهات دانست و چنین ابراز کرد که در حاشیه پس از همایش یوسرن، دانشگاه علوم پزشکی شیراز میزبان جمعی از سخنرانان و دانشجویان خواهد بود که ایشان میتوانند بخشی از سخنرانی های خود را در شهر شیراز برگزار کنند.
وي افزود كه اين امر فرصت خوبی برای استفاده علاقه مندان سایر شهرهای ایران نیز خواهد بود.
دکتر بنی هاشمی، به نمایندگی از دانشگاه علامه طباطبایی چنین ابراز داشت که سطح بالای فعالیت ها و عضویت تعداد زياد دانشجویان و اساتید در یوسرن بسیار ستودنی است و تمایل دانشگاه طباطبایی را برای معرفی سخنران داخلی از افراد یک درصد برتر و استفاده از امکانات فیزیکی و معنوی دانشگاه بخصوص در بخش علوم شناختی را اعلام کرد.
دکتر گل رو، مدیر همکاری های علمی و بین المللی دانشگاه امیرکبیر از همکاری با یوسرن و تاسیس دفتر یوسرن در این دانشگاه ابراز خرسندی کرد. همچنین ضمن معرفی فرصت های دانشگاه امیرکبیر نظیر مراکز رشد، اعلام كرد که میتوان در همایش یوسرن بر آن ها تکیه کرد.
وی به نمایندگی از دانشگاه خود، آمادگی برای حمایت حضور دو سخنران بین المللی و یک سخنران ایرانی مقیم خارج از کشور را اعلام كرد.
دکتر ضیاشهابی به نمایندگی از دانشگاه هنر، همراهی علم و هنر و خلق آثار هنری در اثنای فعالیت های علمی یوسرن را شایان توجه دانست و علاقمندی دانشگاه را برای ایده پردازی همراهی فعالیت های هنر با علم و حمایت علمی-معنوی را اعلام کرد.
وی افزود فرصت های متعددی برای همکاری هنر با فعالیت های علمی یوسرن وجود دارد و تمایل خود را برای همکاری های مختلف اعلام کرد.
دکتر عزیزی و دکتر طاهری به نمایندگی از پژوهشگاه شیمی امکانات و فضای فیزیکی جدید پژوهشگاه را از نقاط قوت پژوهشگاه معرفی کردند که در برگزاری همایش یوسرن می توان بر آن ها تکیه کرد.
علاوه بر این، در خصوص حضور سخنرانان نیز حمایت خود را اعلام کردند.
دکتر خجسته به نمایندگی از معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، از تاسیس دفتر یوسرن در دانشگاه ابراز خرسندی کرد و همکاری یوسرن با دانشگاه را نقطه قوتی برای این دانشگاه دانست.
وی چنین گفت که دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی آمادگی هر نوع همکاری در این همایش را خواهد داشت.
دکتر شاه حسینی معاون بین الملل دانشگاه علم و صنعت، چنین گفت که همکاری بین دانشگاه های صنعتی، علوم پزشکی و سایر علوم بسیار ارزشمند است و برگزاری بین دانشگاهی کنگره را در کشور بی همتا دانست.
دکتر متولیان، معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی ایران، از همکاری قدیمی دانشگاه علوم پزشکی ایران و تهران یاد کرد و همچنین برای برگزاری همایش و حضور سخنرانان اعلام آمادگی کرد.
فخری به نمایندگی از کمیسیون ملی یونسکو، پیشنهادهای خوبی در خصوص استفاده از فرصت های پیش رو در یونسکو برای برگزاری همایش يوسرن مطرح کرد، که از جمله آنها میتوان دعوت از برنده جشنواره علمی ابن سینای یونسکو، همکاری با شهرهای اصفهان به عنوان شهر خلاق یونسکو و شیراز به عنوان شهر تاریخی یونسکو، و فرصت های همراهی هنرهای مختلف در نخستین جشنواره علم و هنر را نام برد.
دکتر موسوی به نمایندگی از مدیریت همکاری های بین الملل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، ضمن تشکر از تشکیل جلسه، برای حضور سخنرانان بین المللی و امور اجرایی آن ها از قبیل امور مرتبط با وزارت امور خارجه و تمهيدات گرفتن روادید ايشان اعلام آمادگی کرد.
دکتر زبردست به نمایندگی از معاونت بین الملل دانشگاه تهران، چنین بیان کرد که تعداد قابل توجهی از اعضای هیئت علمی دانشگاه تهران از دانشمندان یک درصد برتر هستند که میتوان به عنوان سخنران از آنها دعوت به عمل آورد. همچنین، برای همکاری دانشگاه تهران در برگزاری همایش یوسرن اعلام آمادگی کرد.
دکتر رامین کردی، معاون بین الملل دانشگاه علوم پزشکی تهران، از فعالیت های شبکه یوسرن تقدیر کرد و سطح و نوع فعالیت ها و البته تشکیل چنین شبکه ای را بسیار راهگشا برای ارتقای سطح علمی کشور دانست. همچنین با تکیه بر حمایت های قبلی دانشگاه از فعالیت های این شبکه، چنین ابراز داشت که کماکان حمایت های مادی و معنوی دانشگاه از شبکه یوسرن ادامه خواهد داشت.
در پایان، دکتر رضایی اعلام کرد که دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برای میزبانی از ۲۰ سخنران و ۲۰ شرکت کننده جوان پس از همایش یوسرن در سال ۲۰۲۰ اعلام آمادگی کرده و بخشی از سخنرانی های این دانشمندان در این شهر برگزار خواهد شد.
وی ضمن تشکر از حضور اساتید، حضور معاونان دانشگاههای مختلف از وزارت بهداشت و وزارت علوم را ارزشمند دانست و از همراهی و نظرات مطرح شده قدردانی کرد.
پنجمین همایش بین المللی شبکه جهانی آموزش و پژوهش های علمی یوسرن در آبان ماه سال آینده، از تاریخ ۷ تا ۱۰ نوامبر ۲۰۲۰ به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی تهران و همراهی سایر دانشگاه های مستقر در شهر تهران برگزار خواهد شد و برنامه های علمی از تاریخ ۱۱ تا ۱۴ نوامبر به میزبانی دانشگاههای علوم پزشکی شیراز و اصفهان ادامه خواهد یافت.
خبرنگار و عکاس: لیلا یوسفی

 

لیلا  یوسفی
تهیه کننده:

لیلا یوسفی