محتوای خبری مرکز طبی کودکان

دکتر بیگلری از امکان درمان بیماری های صعب العلاج با استفاده از روش ژن درمانی در سال های آتی خبر داد

در حاشیه پنجمین سمپوزیوم ژنتیک و سلول های بنیادی با رویکرد ژن درمانی، با دکتر بیگلری، رئیس انستیتو پاستور ایران به گفتگو نشسته ایم.

دکتر بیگلری، رئیس انستیتو پاستور ایران، که اولین سخنران پنجمین سمپوزیوم ژنتیک و سلول های بنیادی با رویکرد ژن درمانی در مرکز طبی کودکان بود، در گفتگو با روابط عمومی بیمارستان مرکز طبی کودکان در خصوص اهمیت ژن درمانی  گفت: با توجه به اینکه در سال های اخیر بیماری هایی که قبلا قابل درمان نبودند با رویکردهای علوم نوین از جمله سلول های بنیادی و ژنتیک امکان درمان پیدا کردند می توان گفت تفاوت خیلی شاخصی در روشهای درمانی در علم پزشکی ایجاد شده که یکی از این تفاوت ها به ویژه در مقابله با بیماریهای صعب العلاج استفاده از ژن درمانی است. 
وی افغزود: در ژن درمانی از دی ان ای به عنوان دارو استفاده می کنیم. با توجه به اینکه در سال های اخیر در حداقل دهه گذشته تعداد بسیاری دارو به بازار عرضه شده که قبلا وجود نداشته، پیش بینی می شود در سالهای آتی تعداد این داروها و تعداد بیماریهایی که قابل درمان شوند افزایش پیدا کند. همچنین پیش بینی می شود تا ده سال آتی 50 درصد درمانها با ژن درمانی صورت گیرد. بنابراین لازم است که کشور ما برای این تغییر آمادگی داشته باشد. خوشبختانه زیرساخت های خوبی موجود است و دانشمندان جوان و خوبی در این زمینه در کشور فعال هستند. کافیست با سازماندهی و همراه کردن سلول درمانی با ژن درمانی که خوشبختانه مقدماتش در مرکز طبی کودکان آغاز شده، ساماندهی لازم صورت گیرد. 
رئیس انستیتو پاستور ایران در پایان گفت: امیدوارم بتوانیم در فاصله زمانی بسیار کوتاه به سطح مراکز مهم دنیا در امر ژن درمانی برسیم و بتوانیم کشور را از استفاده از محصولات ژن درمانی خارجی بی نیاز کنیم.
خبرنگار و عکاس: لیلا یوسفی

 

کلمات کلیدی
لیلا  یوسفی
تهیه کننده:

لیلا یوسفی