محتوای خبری مرکز طبی کودکان

مرکز طبی کودکان، وبینار مراقبت تسکینی در بخش مراقبت ویژه کودکان را برای اولین بار در کشور برگزار کرد

مرکز طبی کودکان با همکاری دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی تهران اولین وبینار کشوری را با عنوان «وبینار مقدماتی مراقبت تسکینی در بخش مراقبت ویژه کودکان» با هدف ارتقای مراقبت تسکینی در بخش های ویژه کودکان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران بیمارستان مرکز طبی کودکان، اولین وبینار مقدماتی مراقبت تسکینی در بخش مراقبت ویژه کودکان با هدف افزایش آگاهی و دانش پرستاران و پزشکان بخش مراقبت ویژه کودکان و در راستای پروژه ارتقای مراقبت تسکینی در بخش­ های مراقبت ویژه کودکان (PICU)، مرکز طبی کودکان، روز یکشنبه ۱۶ آذر ۹۹ برگزار شد.
این وبینار با برنامه ریزی و دبیری علمی دکتر مرضیه حسن پور، دکترای تخصصی پرستاری و عضو هیئت علمی دانشگاه و با همکاری لیلا هاشمی سوپروایزر آموزشی مرکز طبی کودکان، فهیمه ثابتی، دانشجوی دکترای تخصصی پرستاری دانشگاه به عنوان دبیران اجرایی برنامه برای گروه هدف پرستاری و پزشکی با کسب امتیاز آموزش مداوم به صورت کشوری اجرا شد و با استقبال ویژه پرستاران و پزشکان به خصوص متخصصین پرستاری و پزشکی کودکان شاغل در بخش‌های ویژه از سرتاسرکشور رو به رو شد.
سخنران اول وبینار دکتر مامک طهماسبی فلوشیپ طب تسکینی و عضو هیئت علمی دانشگاه، به بیان کلیات مربوط به مراقبت تسکینی کودکان پرداخت. وی با اشاره به تعریف مراقبت تسکینی و ارتقای کیفیت زندگی کودک و خانواده به عنوان هدف نهایی این رویکرد مراقبتی و نیز تفاوت مراقبت تسکینی در کودکان و بزرگسالان، خاطر نشان کرد که برقراری یک ارتباط صحیح با کودک مهارتی است که پزشکان و پرستارانی که با کودکان کار می‌کنند باید به آن مسلط باشند.
سخنران دوم دکتر آناهیتا مجمع فلوشیپ مراقبت­ های ویژه کودکان مرکز طبی کودکان با بیان اهمیت ارتباط و مراقبت خانواده محور در مراقبت تسکینی کودکان، از اهمیت حضور والدین در مراحل انتهایی حیات در کنار کودک سخن گفت و به ضرورت اجرای آن اشاره کرد. همچنین بر اهمیت مشارکت والدین در تصمیم گیری‌ها براساس فرهنگ هر جامعه و ایجاد اعتماد بین تیم درمان و خانواده و احترام به شخصیت کودک در مراقبت تسکینی کودکان اشاره کرد.
در ادامه دکتر بهداد قریب فلوشیپ مراقبت‌های ویژه کودکان و عضو هیئت علمی دانشگاه در سخنرانی خود بر اهمیت مراقبت تسکینی به عنوان بخش مغفول طب کودکان تاکید و چند مورد بالینی در شرایط نیازمند مراقبت تسکینی در کودکان معرفی کرد. وی همچنین بر اهمیت رعایت مسایل اخلاقی، تسکین و درمان درد و علایم در کودکان نیازمند طب تسکینی، اهمیت حمایت خانواده و ارائه اطلاعات درست به آنها برای تصمیم گیری صحیح  تاکید کرد.
دکتر حسن پور با تشریح عوامل خطر و شرایط خاص بیماران بستری در بخش‌های مراقبت ویژه، از اهمیت ارتقای مراقبت تسکینی در بخش‌های مراقبت ویژه کودکان سخن گفت. وی از اجرای پروژه اقدام پژوهی در بخش مراقبت ویژه کودکان در راستای اجرایی شدن این نوع مراقبت کل نگر اشاره کرد خبر داد و از مشارکت مسئولین   بیمارستان تشکر کرد.
دکتر حسن پور در بخش پایانی سخنان خود به بیان تجربیات خود از شرکت در کارگاه مراقبت تسکینی کودکان دانشکده پزشکی هاروارد، بازدید از مراکز و برنامه‌های مراقبت تسکینی بیمارستان‌های کودکان بوستون آمریکا، و سایر بیمارستان‌های کودکان در اروپا و استرالیا پرداخت و آموزش مراقبت تسکینی در سطح اولیه را در برنامه‌های آموزشی برای دانشجویان دانشکده­ های پرستاری و پزشکی و آموزش ضمن خدمت متخصصان پرستاری و پزشکی بالینی در سطوح آموزشی متوسطه تا پیشرفته در رابطه با مراقبت تسکینی کودکان را لازم دانست.
این وبینار با جمع بندی دبیر علمی، پاسخ به سوالات شرکت کنندگان، تقدیر از شرکت کنندگان، سخنرانان و دبیران اجرایی برنامه پایان یافت.

لیلا  یوسفی
تهیه کننده:

لیلا یوسفی

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *