محتوای خبری معاونت آموزشی

با رعایت پروتکل های بهداشتی

چهل و هفتمین آزمون دستیاری تخصصی پزشکی برگزار شد

پس از چند مرحله تعویق در برگزاری آزمون، چهل و هفتمین دوره پذیرش دستیاری تخصصی پزشکی روز پنجشنبه 16 مرداد ۹۹ با حضور 597 داوطلب، در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.

در این آزمون، به منظور حفظ سلامتی کلیه داوطلبان، تمامی پروتکل های بهداشتی اعلام شده از سوی وزارت بهداشت ، همچون رعایت فاصله یک متری داوطلبان، ضد عفونی شدن صندلی ها، باز گذاشتن تمامی پنجره های سالن برای جریان مناسب هوا و در اختیار قرار دادن پک های بهداشتی به داوطلبان رعایت شد.

افراد ملزم به تکمیل فرم خود اظهاری کرونا بودند و بر همین اساس تنها چهار دانشجو با اعلام شرایط مشکوک به کرونا در سالن جداگانه ای که برای این منظور تدارک دیده شده بود، مستقر شدند.

زندگی با کرونا را بیاموزیم

دکتر امیر علی سهراب پور، معاون آموزشی دانشگاه، پس از بازدید از سالن های برگزاری آزمون دستیاری، از تلاش های همکاران برای آماده سازی این فضا در شرایط دشوار قدردانی کرد و گفت: به یاری خدا امروز ازمون ورودی دستیاری را برگزار می کنیم و مجموعه عظیمی تلاش کردند تا در این شرایط  دشوار بتوانیم آزمون را به خوبی برگزار کنیم.

وی صمیمانه از داوطلبین به دلیل گرمای هوا در برخی از سالن ها عذرخواهی کرد و گفت: متاسفانه ظرفیت محدودیت کابل های برق قدری برای تامین سرمایش ما را با چالش مواجه کرد اما خوشبختانه تهویه سالن خوب است، پنجره های سالن کاملا باز است و هوا در آن جریان دارد.

معاون آموزشی دانشگاه،  بر رعایت پروتکل های اعلام شده از سوی وزارت بهداشت تاکید کرد و افزود: سعی کردیم در تمامی سالن ها فاصله یکمتری را رعایت کنیم و هر کجا که شرایط اجازه داد، فاصله را از یک متر نیز بیشتر کردیم.

دکتر سهراب پور، از صبوری و کمک داوطلبین قدردانی کرد و گفت: مهم این است که زندگی در شرایط کرونا را بیاموزیم و آزمون ها را لغو نکنیم چرا که نمی توانیم برنامه های اصلی کشور را تعطیل کنیم و برنامه های آموزشی نیز باید ادامه پیدا کند.

وی با بیان اینکه "امیدواریم از این آزمون، سربلند خارج شویم" تصریح کرد: در هفته های آینده نیز چند آزمون دیگر خواهیم داشت که قطعا تجربه هر روز ما دست مایه ای برای آزمون های بعدی خواهد بود.

معاون آموزشی دانشگاه تجربه هر روز را برای پیشرفت در گام های بعدی موثر دانست و تاکید کرد:  امیدوارم بتوانیم برای آزمون های بعدی شرایط بهتری را برقرار نماییم چرا که زندگی در شرایط کرونا همچنان باقی است و باید بتوانیم در این شرایط اشکالاتمان را کمتر کنیم.

سلامت داوطلبین، اولویت نخست وزارت بهداشت

دکتر حمید اکبری، قائم مقام معاون آموزشی وزارت بهداشت، ضمن بازدید از سالن های مختلف برگزاری آزمون گفت: حفظ سلامت داوطلبین و رعایت پروتکل های بهداشتی، از مهم ترین اولویت های وزارت بهداشت است؛ چه در آزمون دستیاری که امروز برگزار می شود و چه آزمون ارشد که هفته آینده برگزار خواهد شد.

وی افزود: با اطلاعاتی که تا این لحظه نیز از نقاط مختلف کشور در اختیار داریم، خوشبختانه دانشگاه ها سعی کردند، پروتکل ها را تا حد امکان رعایت کنند و با توجه به شرایط  دشوار کنونی، طبیعتا با محدودیت هایی مواجهیم. در دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز تلاش بسیاری صورت گرفته و همکاران در معاونت آموزشی دانشگاه سعی کردند شرایط را به نحو مطلوب فراهم کنند. امیدوارم از تجارب امروز هم برای آزمون های بعدی استفاده شود و بتوانیم سطح آزمون های بعدی را ارتقا دهیم.

دکتر اکبری، لغو آزمون های آتی را به صلاح ندانست و تاکید کرد: معمولا تصمیمات برای برگزاری آزمون را ستاد ملی مدیریت کرونا اتخاذ می کند و امیدوارم که شرایط کشور به نحوی پیش رود که این ستاد با برگزاری آزمون های بعدی نیز موافقت کند. چرا که جوانان کشور برای این آزمون ها برنامه ریزی کردند و خانواده ها فشار و استرس زیادی را متحمل شده اند و به نظر می رسد که می خواهند هر چه زودتر این آزمون ها برگزار شود.

لغو آزمون ها؛ استرس بر خانواده ها

مادر یکی از داوطلبین، راهنمایی های خوب در بدو ورود و درج تمامی نکات لازم به صورت مکتوب را مثبت ارزیابی کرد و گفت: از لحاظ پروتکل های بهداشتی نیز تدابیر لازم دیده شده و مردم نیز بعد از گذشت چند ماه از انتشار این ویروس، خودشان به خوبی نکات بهداشتی لازم را رعایت می کنند. واقعیت این است که آزمون از 2 اسفند چندیدن بار به تعویق افتاد و این موضوع  بار استرسی زیادی بر داوطلبین و خانواده های آنها وارد کرد. اصلا دوست نداشتیم که این آزمون مجددا به تعویق بیافتد.

سلطانی، یکی دیگر از مادران نیز گفت:قطعا برگزار کنندگان آزمون زحمت خود را کشیده اند و بخشی از آن نیز سهم خود ماست که باید نکات بهداشتی را رعایت کنیم. دختر من مشغول گذراندن طرح است و از خراسان شمالی برای حضور در این آزمون هماهنگ کرده است و اصلا موافق تعویق و یا لغو این آزمون نبودیم.

پدر یکی از داوطلبان المپیادی نیز اظهار داشت: قطعا خود جامعه پزشکی به بهترین شکل می داند که چگونه موازین بهداشتی را رعایت کند، از این رو موافق برگزاری آزمون ها هستیم. امروز تعداد محدودی  داوطلب در این آزمون شرکت می کنند و این نشان می دهد که  پروتکل ها رعایت شده و برای اینکه همه دانشجویان در یک مرکز تجمع نکنند، جمعیت کمتری را پذیرش کرده اند. امیدواریم که خداوند کمک کند تا همگی موفق شوند و من خوشحالم از اینکه فرزندانم مشکلات جامعه را درک می کنند و امیدوارم بتوانند همسو با جامعه حرکت کنند.

اشکالات را رفع کنید؛ آزمون ها را لغو نکنید

آیدا فرجی، از داوطلبین آزمون دستیاری، تاخیر در برگزاری آزمون های کشور را موجب ایجاد استرس در داوطلبین و خانواده های آنها دانست و ضمن ابراز رضایت از رعایت پروتکل های بهداشتی، گفت: خوشبختانه فاصله اجتماعی در صف ها رعایت شد و تجمعی برای ورود به فضای آزمون وجود نداشت.

ملیکا قربانزاده، داوطلب شرکت در آزمون دستیاری پزشکی، تاخیر در برگزاری آزمون ها را موجب تحمیل فشار و استرس روانی بالایی خواند، اما سلامت خود و خانواده را بر مسائل تحصیلی مقدم تر دانست و گفت: پروتکل های بهداشتی به خوبی رعایت شده و خط کشی ها و فاصله گذاری ها در فواصل مناسبی صورت گرفته است اما متاسفانه تهویه سالن شهدا، متناسب با این جمعیت نیست. اگر این اشکال نیر رفع شود شاید فضای بهتری برای برگزاری آزمون فراهم شود.

یکی دیگر از داوطلبین، اواسط مرداد در روزهای گرم سال را زمان مناسبی برای برگزاری آزمون ندانست و تصریح کرد: شاید اگر این آزمون در شهریور برگزار می شد، تحمل گرمای هوا راحت تر بود.

داوطلب دیگری، به شرایط ویژه آزمون دستیاری اشاره کرد و آن را متفاوت از سایر آزمون ها دانست و گفت: بسیاری از شرکت کنندگان در این آزمون تا شب قبل از برگزاری در بخش های خود شیفت داده اند و همگی به نوعی از درصد ریسک بالایی برخوردار هستند، از این جهت باید فاصله صندلی ها بیشتر و تهویه مناسب تری برای هوا در نظر گرفته می شد.

سپیده راستگو، از داوطلبین آزمون دستیاری، حضور در سالن عزلت با فضایی بسته و بدون پنجره را فضای مناسبی برای برگزاری آزمون ندانست و گفت: من از مخالفین به تعویق افتادن آزمون هستم اما با برگزاری آن به این شیوه نیز موافق نیستم.

نیلوفر مولایی، یکی دیگر از داوطلبین، از حضور ناقلین بی علامت در سالن ابراز نگرانی کرد و گفت: امیدوارم از این آزمون تعداد مبتلای زیادی خارج نشود.

الوندی، داوطلب آزمون دستیاری، تاخیر در برگزاری آزمون را به صلاح ندانست و از سوی دیگر از کم بودن فاصله صندلی ها و روشن بودن کولر سالن ابراز نگرانی کرد.

من لم یشکر المخلوق

در پایان آزمون، دکتر سهراب پور معاون آموزشی دانشگاه و آزاده اشتیاقی، مسئول اجرایی آزمون، به دریافت بازخورد از شرکت‌کنندگان پرداختند.

یکی از شرکت کنندگان ضمن تشکر از عوامل اجرایی و برخورد توام با احترام آنها، به بیان تجربه آزمون سال گذشته در دانشگاه دیگری پرداخت و گفت: شرایط برگزاری آزمون در دانشگاه علوم پزشکی تهران بسیار مناسب بود و امیدوارم مسئولین در سال های آینده نیز مجددا دانشگاه علوم پزشکی تهران را به عنوان متولی برگزاری آزمون قرار دهند.

دستیار دیگری که در ابتدای آزمون از شرایط برگزاری ناراضی بود، اعلام کرد: شرایط اولیه آزمون با توجه به استرس شرکت کنندگان باعث ایجاد نارضایتی شد اما در پایان از مسئولین و عوامل اجرایی قدردانی می کنم که با سعه صدر و همکاری لازم محیط مناسبی را برای برگزاری آزمون فراهم کردند.

لازم به ذکر است، چهل و هفتمین دوره آزمون پذیرش دستیاری تخصصی پزشکی با رقابت ۱۴ هزار و ۶۷۸ نفر در ۲۷ حوزه مراکز استان و ۴ مرکز در شهر تهران روز پنجشنبه ۱۶ مرداد ۹۹ برگزار شد.

نسیم  قرائیان
تهیه کننده:

نسیم قرائیان

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *