محتوای خبری معاونت بهداشت

در راستای برنامه تحول سلامت

آغاز مرحله سوم فاز دوم برنامه فلوشیپ مدیریت شبکه بهداشتی درمانی

نخستین روز از مرحله سوم فاز دوم برنامه فلوشیپ مدیریت شبکه بهداشتی درمانی قطب شمال مرکز، با محوریت پزشک خانواده و نظام ارجاع، اخلاق در مدیریت نظام سلامت و کارگروهی، در محل دانشکده بهداشت دانشگاه برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه، نخستین روز از مرحله سوم فاز دوم برنامه فلوشیپ مدیریت شبکه بهداشتی درمانی ویژه مدیران میانی معاونت های بهداشت دانشگاه های علوم پزشکی تهران، ایران، شهیدبهشتی، البرز، اراک، قم، قزوین و ساوه روز سه شنبه 18 اسفند ماه سال جاری با حضور دکتر محمد شریعتی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر سعید تاملی معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه، دکتر علی اکبری ساری رئیس دانشکده بهداشت دانشگاه، دکترمصدق راد و دکتر افشار اعضای هیئت علمی دانشگاه، زینب محقق دبیر برنامه فلوشیپ مدیریت شبکه بهداشتی درمانی قطب شمال مرکز، در محل دانشکده بهداشت دانشگاه برگزار شد.
توضیح اینکه؛ دوره مذکور در راستای برنامه تحول سلامت در بخش بهداشت و به منظور توانمندسازی مدیران بخش بهداشت و ارتقای دانش، نگرش و مهارت های مدیریتی ایشان برگزار می شود.
در این دوره جمعی از مدیران میانی قطب شمال مرکز برنامه فلوشیپ حضور داشته و در خصوص مباحث مدیریتی و بهداشتی، منطبق بر کوریکولوم برنامه و نیازهای منطقه ای آموزش می بینند.
از جمله سرفصل های آموزشی این دوره در مبحث مدیریت می توان به کارکردهای نظام سلامت، پزشک خانواده و نظام ارجاع، سیاستگذاری و اصلاحات در سازمان های بهداشتی، ارزشیابی اقتصادی برنامه ها و فناوری های بهداشتی، روانشناسی مدیریت، برنامه ریزی راهبردی و عملیاتی، رهبری تحول، اعتباربخشی، ممیزی مراقبت های اولیه بهداشتی، تحقیقات کاربردی و عملیاتی در سیستم های بهداشتی و مدیریت داده های سلامت اشاره کرد.
پزشک خانواده و نظام ارجاع، اخلاق در مدیریت نظام سلامت و کارگروهی از جمله محورهای آموزشی نخستین روز این نشست بود.
 در جریان این کارگاه، دکتر محمد شریعتی ضمن مروری بر سیر تاریخی برنامه پزشک خانواده در ایران، سه گذر فرهنگی، دموگرافیک و اپیدمیولوژیک، بی عدالتی در دسترسی به خدمات سلامت، بیمارستان محوری و تخصص گرایی و کم توجهی به مولفه های اجتماعی موثر بر سلامت را از جمله عوامل علمی  ضرورت اجرای برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع خواند.
معاون بهداشت دانشگاه در ادامه با تاکید بر اینکه برابری در بهره مندی از خدمات بهداشتی درمانی، حق مسلم همه افراد است، اجرای برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع را راهبرد مناسبی برای تامین عدالت در سلامت دانست.
وی رویکرد برنامه پزشک خانواده را سلامت نگر و پیشگیری کننده، جامع و جامعه نگر خواند و تصریح کرد: در واقع رویکرد این برنامه توجه به تمامی ابعاد سلامت افراد بوده و از سویی اجرای برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع، خدمات را با نیازهای مردم متناسب ساخته و بر ریشه یابی علل بیماری و تغییر رفتار افراد تمرکز دارد.
دکتر شریعتی در ادامه ضمن اشاره به اینکه  افزایش پاسخگویی نظام سلامت، ارتقای دسترسی و افزایش پوشش خدمات سلامت و کاهش هزینه های غیر ضروری در بازار سلامت، از جمله اهدافی مهمی است که با اجرای برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع محقق خواهد شد، افزود: ارتقای سطح سلامت مردم، ارتقای توان علمی و تجربی پزشکان، ارتقای سلامت عمومی و توسعه اقتصادی اجتماعی کشور از دیگر نتایج مورد انتظار از برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع است./ق

خبر: خباز
عکس: اسماعیل استاجی
 

تهیه کننده:

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *