محتوای خبری معاونت بهداشت

با همکاری مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت، و معاونت بهداشت دانشگاه

کارگاه کشوری برنامه ریزی مبتنی بر تحلیل درختی مسئله برگزار شد

کارگاه کشوری برنامه ریزی مبتنی بر تحلیل درختی مسئله، در راستای ارتقای برنامه عملیاتی بیماری های زئونوز و باحضور کارشناسان بیماری های زئونوز دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور در معاونت بهداشت دانشگاه برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه، کارگاه کشوری برنامه ریزی مبتنی بر تحلیل درختی مسئله، روزهای سه شنبه و چهارشنبه 11 و 12 اسفندماه سال جاری با حضور دکتر محمد شریعتی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر محمدرضا شیرزادی رئیس اداره زئونوزهای مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت متبوع، دکتر علیرضا شغلی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی زنجان، دکتر علی نیک فرجام مدیر گروه مدیریت بیماری های واگیر دانشگاه علوم پزشکی تهران و کارشناسان بیماری های زئونوز دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور در محل سالن کنفرانس معاونت بهداشت دانشگاه برگزار شد.
کارگاه آموزشی مذکور در راستای ارتقای برنامه عملیاتی بیماری های زئونوز و با محوریت آموزش مراحل، استانداردها و رویکردهای برنامه ریزی عملیاتی برگزار شد.
در آغاز این کارگاه دکتر علیرضا شغلی، مراحل تدوین یک برنامه عملیاتی مبتنی بر حل مسئله و تدوین برنامه پایش و ارزشیابی را از جمله انتظارات و اهداف رفتاری این دوره آموزشی خواند و با تاکید بر این که "این ما هستیم که باید کارها را مدیرت کنیم و نه اینکه کارها ما را مدیریت کنند"، تصریح کرد: با تدوین برنامه عملیاتی و نقشه راه است که می توانیم فعالیت های اثربخش و کارا را در جهت رسیدن به اهداف مطلوب تعیین کرده و در حداقل زمان و با حداقل هزینه ممکن به مقصد و هدف نهایی مان در مدیریت بیماری های زئونوز برسیم.
وی با اشاره به این که برنامه ریزی یک سلسله عملیات منظم، سیستماتیک و مرتبط با یکدیگر بوده که به منظور دستیابی به یک سری اهداف معین و مشخص، برای یک مدت معین انجام می شود، افزود: در واقع برنامه ریزی،  پیش بینی اهداف و جایگاه آینده، طرح نقشه راه و چگونگی دستیابی به اهداف بوده و هدف، استراتژی، فعالیت، ارزشیابی و بهره وری را از اجزای لاینفک تمامی برنامه ها خواند.
دکتر شغلی در تبیین ویژگی های یک برنامه خوب افزود: لازم است که یک برنامه روشن و قابل فهم بوده و بتوان به آسانی آن را اجرا کرد و همچنین جامع بوده، تعادل و انعطاف پذیری از دیگر ویژگی های مهم یک برنامه خوب است که باید در تدوین برنامه به آن توجه کرد.
تشریح رویکردهای مختلف برنامه ریزی با توجه به سطوح سازمانی، تحلیل درختی مسئله (PTA)، پایش و ارزشیابی برنامه های سلامت (M&E) از دیگر موضوعات آموزشی کارگاه کشوری برنامه ریزی مبتنی بر تحلیل درختی مسئله بود./ق

خبر: خباز
عکس: اسماعیل استاجی



تهیه کننده:

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *