محتوای خبری معاونت بهداشت

برگزاری دومین جلسه شورای مدیران معاونت بهداشت دانشگاه در سال جاری

دومین جلسه شورای مدیران معاونت بهداشت دانشگاه در سال جاری، با محوریت گزارش پیشرفت برنامه های تحول سلامت در حوزه بهداشت برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه، با حضور دکتر محمد شریعتی معاون بهداشت، دکتر سعید تاملی و دکتر کاظم رهنما به ترتیب معاونین فنی و اجرایی معاونت بهداشت، روسای شبکه های بهداشت و درمان تحت پوشش، مدیران گروه ها و کارشناسان مسئول واحدهای ستادی معاونت بهداشت، دومین جلسه مدیران گروه های ستادی معاونت بهداشت درسال جاری، روز سه شنبه 31 فروردین ماه، با محوریت گزارش پیشرفت برنامه تحول سلامت در حوزه بهداشت، در محل سالن کنفرانس این معاونت برگزار شد.
در این جلسه دکتر شریعتی ضمن تشکر از مدیران و کارشناسان حوزه بهداشت در پیشبرد برنامه های تحول و تحقق اهداف، تبدیل و راه اندازی مراکز سلامت جامعه و پایگاه های سلامت را منتج به ارتقای دسترسی مردم منطقه تحت پوشش و بهره مندی ایشان از خدمات نوین سلامت خواند و استقرار نرم افزار سیب و ثبت الکترونیک داده ها را دستاورد مهمی در راستای ارائه خدمات متناسب با نیاز افراد، راستی آزمایی خدمات ثبت شده و ارزیابی کیفیت خدمات دانست.
سپس دکتر تاملی با اشاره به برنامه ها و پروژه های تحول بهداشت، توالی بازدیدهای گروهی و اختصاصی از واحدهای محیطی ارائه خدمت را یادآور شد.
در ادامه این نشست مسئولین برنامه های تحول ضمن ارائه گزارش پیشرفت برنامه ها، اقدامات پیشرو را نیز برشمردند.
در جریان این جلسه، دکتر جمشید معتمد مدیر گروه مدیریت شبکه، ضمن ارائه گزارشی از پیشرفت "برنامه خدمات نوین سلامت به روستائیان، شهرهای زیر 20 هزار نفر و عشایر"، به تعداد بیماران مبتلا به فشارخون و بیماران دیابتی شناسایی و مراقبت شده اشاره و در ادامه میزان پیشبرد "برنامه خدمات نوین سلامت به حاشیه نشینان و شهرهای 20 تا 50 هزار نفر" و "برنامه خدمات نوین سلامت به جمعیت شهرهای بالای 50 هزار نفر و کلانشهرها" را تشریح کرد.
دکتر معتمد از 335 واحد مصوب در حوزه تحت پوشش معاونت بهداشت دانشگاه خبر داد و افزود: از بین 46 خانه بهداشت مصوب، تمام این تعداد راه اندازی شده و خدمات به صورت فعال به گروه های هدف ارائه می شود، وی همچنین از راه اندازی و ارائه خدمت فعال در 14 مرکز سلامت جامعه روستایی، 55 مرکز سلامت جامعه شهری و 193 پایگاه سلامت خبر داد و خاطرنشان کرد: بزودی مناقصه برونسپاری مراکز سلامت جامعه روستایی، شهری و پایگاه های سلامت مصوب راه اندازی نشده برگزار خواهد شد که البته تعداد واحدهای باقی مانده کم است.
در ادامه نجمه امینی کارشناس مسئول آموزش و ارتقای سلامت جامعه، اقدامات انجام شده در راستای پیشبرد "برنامه ملی ترویج و توسعه خودمراقبتی" را تشریح و تصریح کرد: در این راستا 2000 جلد کتاب خودمراقبتی در ناخوشی های جزئی و 5000 جلد کتاب خودمراقبتی ویژه سفیران دانش آموز تهیه و در مدارس توزیع شد.
وی همچنین برگزاری کارگاه های آموزش بسته خدمت خودمراقبتی در شبکه ها، ایجاد کانال تلگرامی و راه اندازی نرم افزار سفیران سلامت تهران با هدف آموزش و معرفی خدمات نوین سلامت، پشتیبانی علمی و فنی تولید رسانه های مورد نیاز در سطح شبکه ها، پیگیری آموزش آنلاین پزشکان و مراقبین سلامت را از جمله اقدامات انجام شده خواند.
تشریح دستاوردهای "برنامه تقویت و نهادینه سازی همکاری های بین بخشی" از دیگر محورهای این نشست بود، دکتر علیرضا امینی منش کارشناس مسئول دبیرخانه مولفه های اجتماعی موثر بر سلامت ضمن ارائه گزارشی از پیشرفت برنامه، راه اندازی دبیرخانه سلامت در اداره آموزش و پرورش و بهزیستی را از جمله این دستاوردها خواند و افزود: به منظور شناسایی علل افت تحصیلی دانش اموزان مقطع ابتدایی و مقابله با عوامل مسبب آن تفاهم نامه ای نیز با آموزش و پرورش منعقد شده است.
 سپس دکتر علیرضا صدرایی مدیر گروه سلامت محیط و کار، در ارائه گزارشی از پیشرفت "برنامه بهداشت عمومی (آب سالم، غذای ایمن و رژیم غذایی سالم، هوای پاک)"، از تهیه نقشه GIS در سطح شهر تهران و انجام طرح همگانی نمونه برداری میکروبی و شیمیایی آب بر اساس الگوی محله محور، تهیه نقشه گلباد به صورت فصلی، تهیه نقشه های گیتاشناسی استان تهران و شناسایی منابع ثابت و متغیر آلوده کننده هوا خبر داد و در خصوص برنامه غذای ایمن به تیم های بازرسی 1490 و رتبه بندی بهداشتی رستوران ها اشاره کرد.
در ادامه دکتر ولدخانی کارشناس مسئول سلامت دهان و دندان، در خصوص عملکرد و دستاوردهای "برنامه سلامت دهان و دندان" در طرح تحول، تصریح کرد: به دنبال ابلاغ طرح تحول سلامت دهان و دندان از وزارت متبوع، دانشگاه علوم پزشکی تهران، وارنیش فلوراید دانش آموزان مقطع اول ابتدایی را در فروردین و اردیبهشت ماه سال گذشته انجام داد و توانست در حوزه تحت پوشش به پوشش صد در صدی وارنیش فلوراید دانش آموزان پایه اول ابتدایی دست یابد.
وی ادامه داد: همچنین وارنیش فلوراید مرحله اول کلیه پایه های ابتدایی نیز در مهر ماه سال 94 با پوشش 95درصد، برای گروه هدف تحت پوشش انجام شد.
دکتر ولدخانی، تشکیل شناسنامه الکترونیک دهان و دندان برای دانش آموزان مقطع ابتدایی مدارس تحت پوشش را نیز در راستای برنامه های تحول سلامت دهان و دندان خواند و افزود: در بحث شناسنامه سلامت دهان و دندان هم حدودا از 237 هزار دانش آموز، 213 هزار نفر معاینه و در حال حاضر اطلاعات مربوط به سلامت دهان و دندان ایشان در نرم افزار ثبت شده است.
کارشناس مسئول سلامت دهان و دندان معاونت بهداشت دانشگاه در ادامه از نوسازی و تجهیز واحدهای دهان و دندان مراکز سلامت جامعه در راستای طرح تحول خبر داد و خاطرنشان کرد: در حال حاضر 60 مرکز ارائه دهنده خدمات دهان و دندان در جنوب تهران و شهرستان های ری و اسلامشهر داریم که به لحاظ تجهیزات دندانپزشکی نوسازی و تکمیل شده اند و ارائه خدمات سطح دوم شامل ترمیم،پالپوتومی،کشیدن، جرم گیری و فیشورسیلانت در این  60 مرکز با تعرفه بیمه های پایه دندانپزشکی انجام می شود و البته 9 مرکز نیز دارای شیفت عصر فعال هستند.
وی همچنین وجود 16 مرکز روستایی در جنوب تهران، شهرری و اسلامشهر را از دیگر دستاوردهای طرح تحول سلامت دهان و دندان خواند و افزود: در این مراکز ارائه خدمات با دفترچه بیمه های پایه برای ساکنین روستا کاملا رایگان بوده ولی از سایر افراد 30 درصد تعرفه دریافت می شود.
سپس دکتر فرید ابوالحسنی مدیر گروه مدیریت بیماری های غیرواگیر، از ارتقای رویکرد مراقبت از بیماران به صورت کاملا علمی و سیستماتیک خبر داد و تاکید کرد: در راستای اجرای "برنامه ملی پیشگیری و کنترل بیماری های غیرواگیر و عوامل خطر" راهنمای بالینی  دیابت نوع دو، فشار و چربی خون بروزرسانی شده و تهیه بوکلت مکمل و لیست داروهای مورد استفاده در پیشگیری و درمان این بیماری ها با توجه به قیمت، تعهدپذیری بیمه و میزان فرانشیز را از دیگر این اقدامات خواند.
گزارش اقدامات انجام شده در راستای"برنامه جمعیت، ارتقای سلامت باروری و فرزندآوری" از دیگر محورهای این جلسه بود، دکتر مهرزاد ناصری مدیر گروه سلامت خانواده و جمعیت، برگزاری نمایشگاه پویایی، بالندگی و جوانی جمعیت، تهیه و توزیع محتواهای آموزشی برای گروه هدف واجد شرایط فرزندآوری، آموزش های درون و برون بخشی در راستای افزایش بارداری های برنامه ریزی شده را از جمله این اقدامات خواند، دکتر ناصری در ادامه  فعالیت های انجام شده در راستای ارتقای رضایت مندی از زندگی زناشویی در چارچوب سلامت باروری و جنسی، کاهش شیوع ناباروری های اکتسابی و کاهش عوارض ناشی از بارداری، سقط و زایمان را تشریح کرد.
در ادامه شکوفا باقری نیا کارشناس مسئول بهبود تغذیه جامعه، در تشریح اقدامات انجام شده در راستای "برنامه بهبود و اصلاح الگوی تغذیه جامعه" از جذب نیروی کارشناس تغذیه در مراکز سلامت جامعه، انجام برنامه های تحقیقاتی برای بررسی وضعیت موجود و طراحی مداخلات و تصیوب چندین پروژه در کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان تهران خبر داد.
سپس دکتر شهرام خرازیها مدیر گروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد، با اشاره به انتخاب معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران به عنوان قطب آموزشی برای تربیت کارشناسان سلامت روان مراکز سلامت جامعه تحت پوشش سه دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران و شهید بهشتی افزود: در این راستا کارگاه های آموزشی شش روزه ای برای روانشناسان بالینی داوطلب همکاری برگزار شد که در نهایت پس از آزمون و مصاحبه، واجدین شرایط عمومی و تخصصی با عنوان کارشناسان سلامت روان در مراکز تحت پوشش مستقر شدند.
سپس دکتر علی نیک فرجام مدیر گروه مدیریت بیماری های واگیر، ضمن ارائه گزارشی از "برنامه پیشگیری و کنترل بیماری های واگیر" از تدوین بسته خدمتی سطح اول در بیماری های واگیر، آموزش مراقبین سلامت و آزمون مهارت سنجی ایشان خبر داد و در ادامه اقدامات انجام شده در راستای پیشگیری و درمان هاری ،تاسیس و جابجایی دو مرکز در حوزه بهداشت جنوب و اسلامشهر و همچنین بازسازی کامل مرکز مشاوره بیماری های رفتاری امام خمینی (ره) را تشریح کرد.
وی در ادامه اقدامات انجام شده و پیش رو در راستای"برنامه کاهش رفتارهای پرخطر و HIV" را تبیین و همچنین از تشکیل تیم هایی جهت عملیاتی کردن نرم افزار سیب در مورد فرآیندهای خدمتی بیماری های واگیر خبر داد.
در پایان این نشست دکتر شیرین نصیرزاد مدیر گروه کاهش خطر بلایا، انجام ارزیابی میزان آمادگی خانوارها و ارزیابی خطر و ایمنی در برابر بلایا در سال گذشته را از جمله اقدامات صورت گرفته در راستای"برنامه سلامت در بلایای طبیعی و انسان ساخت" خواند و همچنین از اجرای برنامه EOP (تدوین و و اجرای برنامه آمادگی در برابر بلایا)، برنامه DSS، برنامه SNS (کاهش آسیب پذیری فیزیکی در برابر بلایا) در این راستا خبر داد.
در پایان لازم به ذکر است موارد ذکر شده در خبر، تنها بخشی از گزارشات ارائه شده در این جلسه بوده و گزارشات کامل تری که دربرگیرنده کلیه اقدامات انجام شده و پیشرو باشد، متعاقبا و  به تفکیک برنامه ها و پروژه های تحول ازطریق وب سایت دانشگاه ارائه خواهد شد./ق

خبر: خباز
عکس: اسماعیل استاجی




 

تهیه کننده:

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *