محتوای خبری معاونت بهداشت

در راستای برنامه تحول سلامت برگزار می شود

مرحله سوم از فاز دوم برنامه فلوشیپ مدیریت شبکه بهداشتی درمانی

هفتمین روز از مرحله سوم فاز دوم برنامه فلوشیپ مدیریت شبکه بهداشتی درمانی قطب شمال مرکز، با محوریت اصلاحات در سازمان های بهداشتی، پرونده الکترونیک سلامت، مدیریت داده ها و نقد شواهد برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه، هفتمین روز از مرحله سوم فاز دوم برنامه فلوشیپ مدیریت شبکه بهداشتی درمانی ویژه مدیران میانی معاونت های بهداشت دانشگاه های علوم پزشکی تهران، ایران، شهیدبهشتی، البرز، اراک، قم، قزوین و ساوه روز سه شنبه 28 اردیبهشت ماه سال جاری با حضور دکتر محمد شریعتی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، مهندس عبداللهی، دکتر اردشیر خسروی و دکتر عباسعلی کشتکار از اعضای هیئت علمی دانشگاه و زینب محقق دبیر برنامه فلوشیپ مدیریت شبکه بهداشتی درمانی قطب شمال مرکز، در محل دانشکده بهداشت دانشگاه برگزار شد.
دوره مذکور در راستای برنامه تحول سلامت در بخش بهداشت و به منظور توانمندسازی مدیران بخش بهداشت و ارتقای دانش، نگرش و مهارت های مدیریتی ایشان برگزار می شود.
در این دوره جمعی از مدیران میانی قطب شمال مرکز برنامه فلوشیپ حضور داشته و در خصوص مباحث مدیریتی و بهداشتی، منطبق بر کوریکولوم برنامه و نیازهای منطقه ای آموزش می بینند.
از جمله سرفصل های آموزشی این دوره در مبحث مدیریت می توان به کارکردهای نظام سلامت، پزشک خانواده و نظام ارجاع، سیاستگذاری و اصلاحات در سازمان های بهداشتی، ارزشیابی اقتصادی برنامه ها و فناوری های بهداشتی، روانشناسی مدیریت، برنامه ریزی راهبردی و عملیاتی، رهبری تحول، اعتباربخشی، ممیزی مراقبت های اولیه بهداشتی، تحقیقات کاربردی و عملیاتی در سیستم های بهداشتی و مدیریت داده های سلامت اشاره کرد.
اصلاحات در سازمان های بهداشتی، پرونده الکترونیک سلامت، مدیریت داده ها و نقد شواهد برای مدیریت نظام سلامت از محورهای آموزشی روز هفتم این نشست بود.
در جریان این کارگاه، دکتر محمد شریعتی ضمن تشریح موضوع اصلاحات در سازمان های بهداشتی، با اشاره به اینکه مشکلات در یک بستر معیوب شکل گرفته و توسعه می یابد، تصریح کرد: آنچه در اصلاحات سازمان های بهداشتی اهمیت دارد این است که شبکه علیت هر مشکل را ترسیم کرده و به جای حل پروژه ای مشکلات در صدد حل ریشه ای آن ها باشیم و در واقع می بایست پس از شناسایی علت العلل مشکل در راستای حل آن اقدام کنیم.
وی با تاکید بر اینکه خروجی مناسب نظام سلامت نیازمند مدیریت کارآمد و اثربخش کنترل ناب های نظام سلامت است، پنج عامل Financing (تامین منابع مالی)، Payment system (نظام پرداخت)، Organization (سازماندهی)، Regulation (وضع مقررات) و Behavior را از مهم ترین کنترل ناب های نظام سلامت خواند و خاطرنشان کرد: با مدیریت این عوامل می توان ضمن حل ریشه ای مشکلات، اقدامات اثربخشی در راستای اصلاحات نظام سلامت انجام داد.
در ادامه این نشست دکتر اردشیر خسروی و دکتر عباسعلی کشتکار از اعضای هیئت علمی دانشگاه به ترتیب پیرامون مدیریت داده ها و نقد شواهد برای مدیریت نظام سلامت سخنرانی کردند./ق

خبر: خباز
عکس: اسماعیل استاجی

تهیه کننده:

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *