محتوای خبری معاونت بهداشت

در راستای برنامه تحول سلامت در بخش بهداشت برگزار می شود

مرحله سوم از فاز دوم برنامه فلوشیپ مدیریت شبکه بهداشتی درمانی قطب شمال مرکز

هفته پنجم از مرحله سوم فاز دوم برنامه فلوشیپ مدیریت شبکه بهداشتی درمانی با حضور مدیران میانی معاونت های بهداشت دانشگاه های علوم پزشکی تهران، ایران، شهیدبهشتی، البرز، اراک، قم، قزوین و ساوه برگزار می شود.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه، نخستین روز از هفته پنجم فاز دوم برنامه فلوشیپ مدیریت شبکه بهداشتی درمانی روز دوشنبه دهم خردادماه سال جاری با حضور دکتر محمد شریعتی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر علیرضا مغیثی معاون فنی دفتر مدیریت بیماری های غیرواگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دکتر احد بنار کارشناس وزارت متبوع و زینب محقق دبیر برنامه فلوشیپ مدیریت شبکه بهداشتی درمانی قطب شمال مرکز، در محل دانشکده بهداشت دانشگاه برگزار شد.
دوره آموزشی مذکور سومین مرحله از فاز دوم برنامه فلوشیپ مدیریت شبکه بهداشتی درمانی است، که در راستای برنامه تحول سلامت در بخش بهداشت و به منظور توانمندسازی مدیران و ارتقای دانش، نگرش و مهارت های مدیریتی ایشان برگزار می شود.
در این مرحله جمعی از مدیران قطب شمال مرکز برنامه شامل مدیران میانی معاونت های بهداشت دانشگاه های علوم پزشکی تهران، ایران، شهیدبهشتی، البرز، اراک، قم، قزوین و ساوه حضور داشته و در خصوص مباحث مدیریتی و بهداشتی، منطبق بر کوریکولوم و نیازهای منطقه ای آموزش می بینند.
از جمله محورهای آموزشی پنجمین هفته برنامه می توان به مدیریت پروژه با استفاده از روش PERT، مدیریت سوانح و حوادث، برنامه ریزی عملیاتی، مدیریت سلامت در بلایا و فوریت ها، اصول و مبانی اقتصاد سلامت، بازاریابی اجتماعی، حسابداری تعهدی و حمایت طلبی و شبکه سازی اشاره کرد.
در جریان دوازدهمین روز از دوره آموزشی مذکور، دکتر شریعتی مدیریت پروژه با استفاده از روش PERT را نوعی برنامه ریزی شبکه ای خواند که تصمیم سازی را تسهیل و زمان لازم جهت انجام کامل یک طرح را به طور دقیق بیان می کند.
وی با اشاره به اینکه روش مذکور تصویری جامع و دقیق از وضع کلی و تمامی مراحل لازم برای اجرای یک برنامه و روابط فعالیت ها با یکدیگر را ارائه می کند، افزود: با توجه به اینکه در روش PERT، فعالیت های پیش نیاز و به عبارتی تقدم و تاخر فعالیت ها در یک برنامه مشخص می شود، لذا  امکان پیشبرد همزمان چندین فعالیت در مواردی که این فعالیت ها وابسته به فعالیت پیش نیاز نمی باشند امکان پذیر بوده و این خود در تسریع پروژه حائز اهمیت است.
دکتر شریعتی در ادامه، مشخص کردن مسیرهای بحرانی ومسیرهای شناور در جریان پروژه و تخمین زمان موردنیاز برای تکمیل هر وظیفه  و حداقل زمان مورد نیاز برای تکمیل کل پروژه را از دیگر مزایای روش PERT دانست.
معاون بهداشت دانشگاه با تاکید بر اینکه اساس  شبکه را رویدادها و فعالیت ها تشکیل می دهند، تصریح کرد: تعریف هدف، تهیه فهرستی منطقی از فعالیت ها، تعیین تقدم و تاخر رویدادها و فعالیت ها و شناخت دقیق روابط بین فعالیت ها مراحل تنظیم شبکه بوده است.
وی در خصوص ارزیابی در روش PERT افزود: اساس ارزیابی در این روش بر زمان سنجی و اینکه آیا فعالیت مورد نظر مطابق زمان برآورد شده انجام گرفته یا خیر، استوار می باشد.
دکتر شریعتی در پایان روش کار با نرم افزار PERT و برآورد زمان در این روش را تشریح کرد.
در ادامه دکتر مغیثی و دکتر بنار مدیریت سوانح و حوادث و برنامه ریزی عملیاتی را آموزش دادند./ق

خبر: خباز
عکس: اسماعیل استاجی

تهیه کننده: