محتوای خبری معاونت بهداشت

معاونت بهداشت دانشگاه برگزار کرد

کارگاه آموزشی پیشگیری از حوادث در کودکان

کارگاه آموزشی پیشگیری از حوادث در کودکان با هدف آموزش مربیان و در راستای کاهش آسیب ها و معلولیت های ناشی از حوادث در معاونت بهداشت دانشگاه برگزار شد.

 کارگاه آموزشی پیشگیری از حوادث در کودکان با هدف آموزش مربیان و در راستای کاهش آسیب ها و معلولیت های ناشی از حوادث در کودکان، روز دوشنبه 18 آبان ماه سال جاری با حضور دکتر مهرزاد ناصری مدیر گروه سلامت خانواده و جمعیت معاونت بهداشت دانشگاه، دکتر علی نیک فرجام مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری ها، زهرا سیدآقامیری کارشناس مسئول سلامت نوجوانان، جوانان و مدارس و جمعی از  کارشناس مسئولین و کارشناسان ستادی معاونت بهداشت دانشگاه و شبکه های بهداشتی درمانی تحت پوشش در محل سالن جلسات این معاونت برگزار شد.
در آغاز این کارگاه دکتر مهرزاد ناصری با اشاره اینکه آسیب های غیرعمدی عامل 90 درصد مرگ و میر کودکان است، تاکید کرد: قطعا بی توجهی به پیشگیری از آسیب های کودکان سرمایه گذاری های به عمل آمده در واکسیناسیون، تغذیه و سلامت مادر و کودک را بی تاثیر خواهد کرد و لذا باید مهار این آسیب ها در مرکز توجه بوده تا ضمن کاهش مرگ و میر کودکان، کیفیت زندگی آن ها نیز بهبود یابد.
مدیر گروه سلامت خانواده و جمعیت معاونت بهداشت دانشگاه حوادث ترافیکی، خفگی، غرق شدگی، مسمومیت، سقوط و سوختگی را از جمله علت های اصلی آسیب های کودکان خواند و افزود: ویژگی های فیزیکی کودکان آنان را بیشتر در معرض خطر آسیب ها قرار داده و  یا باعث می شود که آسیب بیشتری به آن ها وارد شود.
وی با تاکید بر اینکه برای پیشگیری از هر آسیب باید راهکارهای مشخصی در نظر گرفته شود، مداخلات موثر در پیشگیری از آسیب های غیرعمدی کودکان و ده استراتژی موثر ماتریس هادون برای پیشگیری و مدیریت ممانعت از آسیب ها و سوانح را تشریح کرد.
در ادامه دکتر علی نیک فرجام  به تشریح توزیع جهانی علل مرگ ناشی از مصدومیت ها و مرگ ناشی از سوانح غیرعمدی در کشور  به تفکیک نوع حادثه، گروه های سنی و محل رخداد حادثه پرداخت.
سپس زهرا سیدآقامیری آسیب های کودکان و نوجوانان را معضلی جهانی و رو به رشد خواند و پیشگیری از این آسیب ها را از اولویت های بهداشتی دانست.
کارشناس مسئول سلامت نوجوانان، جوانان و مدارس معاونت بهداشت دانشگاه،  شهرنشینی، تغییرات زیست محیطی و ماشینی شدن را از جمله عوامل موثر بر بروز آسیب ها برشمرد.
از دیگر موضوعات آموزشی این کارگاه می توان از تشریح ماتریس هادون عوامل خطر آسیب ناشی از غرق شدن در کودکان توسط فاطمه شریفی کارشناس برنامه سلامت کودکان، تشریح ماتریس هادون عوامل خطر آسیب ناشی از حوادث جاده ای در کودکان و ماتریس هادون مسمومیت توسط لطیفه مفاخری کارشناس برنامه حوادث و سوانح واحد بیماریها، تشریح ماتریس هادون سقوط و ماتریس هادون عوامل خطر سوختگی در اثر آتش توسط اعظم انعامی عراقی کارشناس بهداشت مدارس نام برد.
در پایان این کارگاه آموزشی رقیه کمرلویی کارشناس نظام مراقبت مرگ کودکان، آسیب های ورزشی، معاینه ورزشی، علائم آسیب ها و مراقبت از آن ها به تفکیک تشریح کرد./ق

خبر: خباز
عکس: اسماعیل استاجی


کلمات کلیدی
تهیه کننده: