محتوای خبری معاونت بهداشت

در راستای برنامه تحول سلامت در بخش بهداشت برگزار شد

کارگاه منطقه ای کارشناسان سلامت روان مراکز سلامت جامعه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تهران

روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران: معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه با تاکید بر ضرورت تامین سلامت همه جانبه جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی مردم، حضور کارشناس سلامت روان در مراکز سلامت جامعه شهری و روستایی را گام مهمی در بهره مندی مردم از مراقبت های فعال و کارای سلامت روانی خواند.

گالری عکس
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه، کارگاه منطقه ای کارشناسان سلامت روان مراکز سلامت جامعه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تهران، روز شنبه پنجم دی ماه سال جاری با حضور دکتر سعید تاملی معاون فنی معاونت بهداشت  دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر کاظم رهنما معاون اجرایی، دکتر فرحناز رجایی کارشناس مسئول برنامه سلامت روان، سمیه یزدانی کارشناس مسئول برنامه ادغام اعتیاد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و جمعی از فارغ التحصیلان کارشناسی و کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی و سایر گرایش های مرتبط در محل سالن کنفرانس این معاونت برگزار شد.
در آغاز این کارگاه، دکتر تاملی ضمن خیرمقدم به شرکت کنندگان، با اشاره به لزوم تامین سلامت همه جانبه جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی مردم تصریح کرد: در راستای برنامه تحول بهداشت و به منظور بهره مندی مردم منطقه تحت پوشش دانشگاه از مراقبت های فعال و کارای سلامت روانی و اجرای برنامه های بسته خدمت، نیروی های کارشناس سلامت روان در کلیه مراکز سلامت جامعه شهری و روستایی تحت پوشش دانشگاه حضور خواهند داشت.
معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه ادامه داد: در جریان این کارگاه 6 روزه، کلیه متقاضیان همکاری، که همگی دارای لیسانس یا فوق لیسانس در رشته روانشناسی بالینی یا سایر گرایش های مرتبط هستند، آموزش های لازم در خصوص برنامه های موجود در بسته خدمت و ساختار شبکه را دریافت و پس از قبولی در آزمون علمی و مصاحبه، از طریق شرکت های تامین نیروی انسانی به صورت قراردادی در مراکز سلامت جامعه شهری و روستایی تحت پوشش آغاز به همکاری می کنند.
وی شناسایی مشکلات جمعیت تحت پوشش از نظر وجود عوامل و مشکلات اثرگذار بر سلامت افراد، انجام برنامه های موجود در بسته خدمت مورد تعهد برنامه، آموزش های خودمراقبتی در حوزه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد، آموزش مهارت های فرزندپروری و مهارت های زندگی را از جمله شرح وظایف کارشناس سلامت روان در تیم سلامت خواند.
سپس دکتر رهنما ساعت کاری مراکز سلامت جامعه و شیوه پرداخت را متذکر شد و افزود: ساعت کاری کلیه مراکز از 8 الی 16 بوده و نظام پرداخت به ارائه دهندگان خدمت به صورت ترکیبی از پرداخت ثابت و سرانه مبتنی بر عملکرد خواهد بود.
در ادامه نخستین روز کارگاه، دکتر رجایی ضمن تشریح چارچوب برنامه های سلامت روان، هدف کلی برنامه های سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد را ارتقای سطح سلامت روانی و اجتماعی جامعه و کاهش بار ناشی از این اختلالات خواند.
وی با اشاره به اینکه پیشگیری از بروز اختلالات روانپزشکی، مصرف مواد و مشکلات اجتماعی از جمله اهداف اختصاصی این برنامه است، خاطرنشان کرد: انتظار میرود با انجام مداخلات لازم و  آموزش های خودمراقبتی و مهارت های زندگی به گروه های هدف ضمن پیشگیری و کاهش شیوع اختلالات فوق، مرگ و ناتوانی ناشی از این اختلالات و آسیب های ناشی از مصرف مواد نیز کاهش یابد.
کارشناس مسئول سلامت روان دانشگاه، مداخلات مورد انتظار از کارشناس سلامت روان را شامل مداخلات مختصر در اختلال افسردگی، مداخلات مختصر در اضطراب و مداخلات مختصر در بحث اعتیاد خواند.
دکتر رجائی در ادامه گروه های هدف برنامه سلامت روان و گردش ارائه خدمات سلامت اجتماعی در مرکز سلامت جامعه را تشریح کرد.
آشنایی با کلیات برنامه اختلالات مصرف مواد و پیشگیری از مصرف مواد با تمرکز بر گروه های سنی از دیگر موضوعات آموزشی روز اول کارگاه بود که توسط سمیه یزدانی آموزش داده شد.
گفتنی است روز دوم کارگاه، یکشنبه ششم دی ماه سال جاری با محوریت آموزش مهارت های زندگی، خودآگاهی، برقراری ارتباط موثر، جرات مندی، حل مسئله، مدیریت خشم و آشنایی با انواع مواد؛ عوارض و رفتارهای پرخطر مرتبط با آن برگزار می شود./ق

خبر: خباز
عکس: اسماعیل استاجی

 

کلمات کلیدی
تهیه کننده:

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *