محتوای خبری معاونت بین الملل

نخستین جلسه شورای فرهنگی پردیس بین‌الملل دانشگاه برگزار شد

نخستین جلسه شورای فرهنگی پردیس بین‌الملل دانشگاه با حضور حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر عیسی زاده، مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه و دکتر کردی و دکتر حلبچی به ترتیب معاونان بین‌الملل و دانشجویی دانشگاه برگزار شد.

گالری عکس

به گزارش روابط عمومی معاونت بین‌الملل، در این نشست که سه‌شنبه 9 مرداد برپا شد، دکتر نیکنام، مدیر شعب بین‌الملل دانشگاه، حجت‌الاسلام‌والمسلمین غفاری، معاون نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری، دکتر پور غریب، مدیر تربیت‌بدنی دانشگاه، دکتر متوسلی، معاون دانشجویی و فرهنگی پردیس بین‌الملل، حجت‌الاسلام‌والمسلمین موسوی، رابط بین‌الملل نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری و فصیحی، رئیس اداره فعالیت‌های فرهنگی معاونت اجتماعی و فرهنگی دانشگاه نیز حضور داشتند.
دکتر کردی، معاون بین‌الملل دانشگاه در آغاز این نشست با اشاره به اهمیت مباحث فرهنگی و پیچیدگی‌های آن، نقش دانشگاه علوم پزشکی تهران به عنوان یکی از برترین دانشگاه‌های کشور را در تبیین فرهنگ ایرانی و اسلامی به ویژه در منطقه بسیار پر رنگ توصیف کرد.
وی افزود: هم‌اکنون این مجموعه پذیرنده دانشجویان بین‌المللی از سراسر جهان است که پس از بازگشت می‌توانند نیروهایی تأثیرگذار در کشورهای خود باشند بنابراین هرگونه لغزش در انتقال مباحث فرهنگی ارزش‌ها را به ضد ارزش تبدیل می‌کند.
معاون بین‌الملل دانشگاه تصریح کرد: در همین راستا تشکیل شورای فرهنگی پردیس بین‌الملل با رویکرد تصمیم‌گیری‌های کلان این حوزه در دستور کار قرار گرفت ضمن اینکه به منظور همفکری و  تسریع در اجرای تصمیمات اخذ شده تشکیل کمیته اجرایی این شورا نیز مدنظر قرار دارد.
دکتر کردی افزود: امروز با دعوت از تمام ارکان فرهنگی دانشگاه تلاش می‌کنیم به جمع‌بندی در خصوص این شورا و کمیته اجرایی آن، اعضا و اهداف و وظایفش دست یابیم.
سپس حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر عیسی زاده، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه اولویت‌ها و تفکر فرهنگی شکل گرفته در حوزه بین‌الملل دانشگاه را بسیار مثبت ارزیابی کرد و گفت: براساس ضرورت‌های این عرصه در گام نخست واحد بین‌الملل در نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری شکل گرفت و به این مجموعه مأموریت داده شد تا نسبت به ایجاد واحد بین‌الملل در دفاتر دارای دانشجوی خارجی اقدام کنند.
وی بر ضرورت تشکیل شورای فرهنگی پردیس بین‌الملل و کمیته اجرایی آن تأکید کرد و گفت: اگر هریک از ارکان فعال این حوزه در دانشگاه اجرای بخشی از فعالیت‌های فرهنگی را برعهده گیرند و سیاست‌گذاری واحدی انجام نشود، منجر به اقداماتی غیرهمسو خواهد شد که دستاوردی ندارد.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر عیسی زاده هدف اصلی از کنار هم قرار گرفتن نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری، معاونت‌های دانشجویی، اجتماعی و فرهنگی و بین‌الملل دانشگاه در این مسیر را همفکری و هم‌افزایی عنوان کرد و بیان داشت: امیدوارم با تشکیل شورای فرهنگی پردیس بین‌الملل بتوانیم در پیشبرد برنامه‌های فرهنگی بین‌الملل دانشگاه گام‌های مؤثری برداریم.
مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری یادآور شد: تجربه سال‌های اخیر حاکی از ظرفیت‌های بسیار بالای دانشجویان بین‌الملل دانشگاه است که این مهم وظیفه ما را در آموزش و تربیت این سرمایه‌ها که بهترین مبلغان و سفیران فرهنگی کشور هستند، سنگین‌تر کرده است.
دکتر حلبچی، معاون دانشجویی دانشگاه نیز بر ایجاد شرایط برای تعامل هر چه بیشتر دانشجویان ایرانی و بین‌المللی دانشگاه به عنوان فعالیتی فرهنگی تأکید کرد و گفت: ورود دانشجویان بین‌المللی به بافت اجتماعی و فرهنگی دانشگاه می‌تواند ارتباط آن‌ها را با دانشجویان ایرانی بیشتر و احساس ورود به محیطی مشترک را ایجاد کند.
وی افزود: در حال حاضر بیش از 10 درصد از اعضای تیم‌های المپیاد دانشگاه را دانشجویان بین‌المللی تشکیل می‌دهند که حاکی از تجربیاتی موفق از فعالیت‌های تیمی بوده است.
در ادامه، سایر حاضران به بیان دیدگاه‌ها و ارائه پبشنهاداتی پرداختند.
دکتر متوسلی، معاون دانشجویی و فرهنگی پردیس بین‌الملل نیز توضیحاتی در خصوص شورای فرهنگی پردیس بین‌الملل، ساختار آن و وظایف و اهدافش ارائه کرد.
وی با اشاره اینکه اخیراً تشکیل شورای فرهنگی پردیس بین الملل در هیأت رئیسه این مجموعه به تصویب رسیده، بیان داشت: به منظور تعیین اعضای شورای فرهنگی پردیس بین‌الملل بررسی‌هایی بر روی مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در مورد اعضای شورای فرهنگی دانشگاه انجام شده است.
معاون دانشجویی و فرهنگی پردیس بین الملل ادامه داد: با این رویکرد معاون بین‌الملل دانشگاه، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری، معاون دانشجویی و معاون اجتماعی و فرهنگی دانشگاه، معاون دانشجویی و فرهنگی پردیس بین‌الملل و دو نفر عضو هیأت‌علمی فعال فرهنگی به انتخاب اعضاء به عنوان اعضای این شورا پیشنهاد می‌شوند.
دکتر متوسلی همچنین نماینده نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری، مدیر امور هنری و فوق‌برنامه دانشگاه، مدیر تربیت‌بدنی دانشگاه، مدیر توسعه منابع و پشتیبانی معاونت بین‌الملل، معاون دانشجویی و فرهنگی پردیس بین‌الملل، نماینده معاون آموزشی پردیس بین‌الملل، یک نفر عضو هیأت‌علمی و دو دانشجوی فعال فرهنگی به انتخاب شورا را به عنوان اعضای پیشنهادی کمیته اجرایی شورای فرهنگی پردیس بین‌الملل معرفی کرد.
معاون دانشجویی و فرهنگی پردیس بین‌الملل برنامه‌ریزی و تعیین خط‌ مشی فعالیت‌های فوق‌برنامه پردیس بین‌الملل و انجام اقدامات در خصوص بررسی روش‌های استعدادیابی در امور فرهنگی و هنری برای دانشجویان، اساتید و کارکنان را از جمله اهداف و وظایف شورای مذکور دانست و افزود: برنامه‌ریزی در خصوص ترویج راهبردهای فرهنگی در پردیس بین‌الملل، انجام اقدامات لازم برای تقویت روحیه تحقیق و ابتکار در امور فرهنگی و تلاش برای رفع موانع، چالش‌ها و رخنه‌های موجود در مسیر اجرای فعالیت‌های فرهنگی برای دانشجویان بین‌الملل نیز در دستور کار شورای فرهنگی پردیس بین‌الملل قرار دارد.
وی همچنین به تشریح وظایف و فعالیت‌های معاونت دانشجویی و فرهنگی پردیس بین‌الملل پرداخت و پیشنهاد حضور نماینده حوزه بین‌الملل در شورای فرهنگی دانشگاه را مطرح کرد.
در پایان با نظر مساعد اعضای حاضر، کلیات ساختار و وظایف شورای فرهنگی پردیس بین‌الملل مورد تصویب قرار گرفت و مقرر شد این شورا هر سه ماه یک‌بار تشکیل شود و کمیته اجرایی آن نیز با فاصله زمانی کمتری نسبت به برگزاری جلسات اقدام کند.
همچنین با حضور نماینده حوزه بین‌الملل در شورای فرهنگی دانشگاه نیز موافقت به عمل آمد.
خبر و عکس: مهناز وحیدی

مهناز  وحیدی
تهیه کننده:

مهناز وحیدی