محتوای خبری معاونت بین الملل

نشست قرآنی دانشجویان بین‌الملل دانشگاه با حجت‌الاسلام والمسلمین جاودان برگزار شد

جمعی از دانشجویان بین‌الملل دانشگاه در چهارمین نشست قرآنی، با حجت‌الاسلام والمسلمین محمدعلی جاودان، استاد اخلاق و شخصیت برجسته قرآنی دیدار کردند.

گالری عکس
به گزارش روابط عمومی معاونت بین‌الملل، در این نشست که یکشنبه 25 تیر در تالار ابن‌سینا برگزار شد، دکتر عرب خردمند، معاون بین‌الملل دانشگاه، حجت‌الاسلام والمسلمین غفاری، معاون نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه، حجت‌الاسلام والمسلمین متوسل، مدیر گروه معارف اسلامی دانشگاه، دکتر نیکنام، مدرس متون قرآنی و مدیر شعب بین‌الملل دانشگاه و برخی از مدیران پردیس و معاونت بین‌الملل دانشگاه حضور داشتند.
دکتر نیکنام، مدرس متون قرآنی در آغاز گزارشی از کلاس متون الهی، ویژه دانشجویان خارجی دانشگاه علوم پزشکی تهران ارائه داد و گفت: در چهارده جلسه کلاس متون الهی بحث کتب آسمانی را با مقوله پیامبران آسمانی و قبل از هر چیز ضرورت ارسال رسل و انزال کتب آغاز کرده‌ایم.
وی ادامه داد: سپس به مرور مباحث قرآن کریم که در هماهنگی با سایر کتب آسمانی است، می‌پردازیم و در این میان از آیات سوره شریفه حمد، آیات یکم تا بیستم سوره بقره، آیات 22 تا 39 سوره اسراء، سوره‌های والعصر و توحید بهره می‌بریم.
دکتر نیکنام پرهیز از متکلم‌وحده بودن استاد و تلاش بر بحث و گفتگوی فعال را از جمله ویژگی‌های این کلاس دانست و اظهار داشت: در پایان  کلاس امتحان پایان دوره برگزار نمی شود و نمره دانشجویان براساس عملکرد آن‌ها داده خواهد شد.
مدیر شعب بین‌الملل دانشگاه تأکید کرد: دانشجویان این کلاس به صورت گروهی در هر جلسه و با بهره‌گیری از امکانات متنوع مطالب مطرح‌شده در جلسات قبل را به سبک خود ارائه می‌دهند که از کیفیت خوبی برخوردار است.
دکتر نیکنام ویژگی دیگر این کلاس را دیدار با یک شخصیت قرآنی عنوان کرد و یادآور شد: در سه دوره گذشته امکان ملاقات جمع قابل‌توجهی از دانشجویان خارجی با حجت‌الاسلام والمسلمین قرائتی، حجت‌الاسلام والمسلمین اختری و آیت‌الله موحدی کرمانی فراهم شد و بسیار خوشحالیم که در این جلسه در خدمت حجت الاسلام والمسلمین جاودان هستیم.
در ادامه، تعدادی از دانشجویان بین‌المللی از کشورهای افغانستان، عراق، پاکستان، نیجریه و هندوستان ضمن معرفی خود، به تشریح جایگاه قرآن در کشور متبوعشان پرداختند و دیدگاه‌هایشان در خصوص چگونگی خارج کردن قرآن کریم از مهجوریت را بیان کردند.
حجت الاسلام والمسلمین جاودان نیز سخنان خود را با بیان مقدمه‌ای در خصوص فهم قرآن آغاز کرد و گفت: فهم قرآن کریم احتیاج به همکاری، کمک و رهبری دارد.
وی با اشاره به آیه‌ای از سوره نحل، تصریح کرد: خداوند می‌فرماید که ما پیش از شما رجالی را فرستادیم و به آن‌ها وحی کردیم، پس اگر نمی‌دانید از اهل کتاب (علما و دانشمندان) سؤال کنید.
حجت الاسلام والمسلمین جاودان تصریح کرد: همچنین در آیه‌ای دیگر آمده است که ما هر رسولی را با معجزات و کتب و آیات وحی فرستادیم و بر تو این ذکر (یعنی قرآن) را نازل کردیم تا برای مردم آنچه را که به آنان فرستاده شده بیان کنی.
این استاد شناخته‌شده اخلاق با بهره‌گیری از محتوای این دو آیه، اظهار داشت: ما در قرآن به دلیل وجود مشابهات نیازمند توضیحات هستیم و آن معنایی مورد نظر صاحب قرآن است که تفسیرکننده آن معصوم و صاحب جایگاه رفیع عصمت باشد.
وی با بیان اینکه اگر صد هزار پیامبر در یک زمان نازل شوند همه یک حرف را می‌زنند چون مصدر اطلاعات یک جا است و همه سخن صحیح آن مصدر را به مردم می‌رسانند، گفت: چون همه جا عصمت حاکم است هیچ اختلافی میان این پیامبران نخواهد بود ولو آنکه همدیگر را ندیده باشند.
حجت الاسلام والمسلمین جاودان همچنین به آیه 21 سوره حجر با این مضمون که هیچ‌چیز نیست مگر آنکه خزائن آن نزد ما است، گفت: هر موجود که در عالم شما بشناسید ولو یک انسان، حتماً یک روز در خزائن الهی بوده و از آنجا نازل شده است.
این شخصیت قرآنی ادامه داد: نکته مهم این آیه آنجاست که بیان می‌کند همه چیز نزد خداوند بوده و سپس خلق شده است.
وی با تأکید بر اینکه سیر این خلقت و نزول را قرآن در سوره انشقاق تشریح کرده است، افزود: خداوند در یکی از آیات این سوره می‌فرماید: ای انسان که تو به سوی پروردگار خود به‌ سختی در تلاشی و او را ملاقات خواهی کرد.
حجت الاسلام والمسلمین جاودان افزود: دو تفسیر ملاقات انسان در قیامت با سیر خلقت خود و آنچه انجام داده و بازگشت بشر به عالم دیگر و ملاقات با پروردگار از این آیه برداشت می‌شود که هر دو صحیح است.
وی سرنوشت انسان را منوط به چگونگی سپری کردن این سیر دانست و یادآور شد: اگر این سیر به پاکدامنی گذشت، انسان جایگاهی خوب خواهد داشت و  اگر راه بی بند و باری پیش رو قرار گرفت نتیجه‌ای دیگر در انتظار اوست.
این عالم قرآنی پایان‌بخش صحبت‌های خود را به تفسیر آیاتی دیگر از سوی انشقاق اختصاص داد و بیان داشت: مطابق با این آیات آن کسانی که نامه اعمالشان به دست راستشان داده شد، حسابی سهل و آسان در قیامت خواهند داشت و با شادمانی به بهشت می روند اما آن‌ها که نامه اعمالشان به دست چپشان داده شد به آتش جهنم  وارد می‌شوند.
در پایان این دیدار از حجت الاسلام والمسلمین جاودان با اهدا لوح تقدیری از طرف معاون بین‌الملل دانشگاه قدردانی شد.
خبرنگار: مهناز وحیدی
عکاس: سید میثم عطری

مهناز  وحیدی
تهیه کننده:

مهناز وحیدی