محتوای خبری معاونت بین الملل

آخرین نشست معاون بین‌الملل دانشگاه و معاونان بین‌الملل دانشکده‌ها در سال 96 برگزار شد

نشست پایان سال هیأت‌رئیسه معاونت و پردیس بین‌الملل دانشگاه با معاونان بین‌الملل دانشکده‌ها برگزار شد.

گالری عکس

به گزارش روابط عمومی معاونت بین‌الملل، دکتر کردی، معاون بین‌الملل دانشگاه در آغاز این نشست که شنبه 19 اسفند در آزمایشگاه جامع تحقیقات دانشگاه برپا شد، گفت: خوشبختانه با نگاه و نقطه نظرات مثبتی که نسبت به مقوله بین‌المللی سازی در میان اعضای هیأت‌رئیسه دانشگاه وجود دارد و با جلسات مختلفی که با فعالان این عرصه برگزار شد، برنامه عملیاتی چهار سال آتی حوزه بین‌الملل دانشگاه مرحله نهایی شدن را پشت سر می‌گذارد.
دکتر کردی افزود: در تدوین این برنامه تلاش شده ضمن نگاه جامع به تمامی بخش‌ها، شیب صعودی فعالیت‌های بین‌الملل دانشگاه طی یک دهه گذشته حفظ شود.
وی با اشاره به اینکه عمده برنامه‌ها و فعالیت‌های تعریف شده باید توسط گروه‌های آموزشی و دانشکده‌های زیرمجموعه دانشگاه جلو برود، اظهار داشت: بر همین اساس تعیین معاونان بین‌الملل گروه‌های آموزشی، مراکز تحقیقاتی و گروه‌های آموزشی در دستور کار قرار گرفته و این رویکرد به طور کامل در دانشکده پزشکی طی ماه‌های اخیر عملیاتی شده است.
معاون بین‌الملل دانشگاه تصریح کرد: امید داریم طی سال 97 به عنوان نخستین سال اجرای برنامه چهار ساله تعدادی از کارهای ستادی چون ایجاد شعبه بین‌الملل دانشگاه با اولویت کشور عراق که از بستر مناسب‌تری برای این فعالیت برخوردار است، به نتیجه برسد.
دکتر کردی با تأکید بر اهمیت برگزاری جلسات منظم با معاونان بین‌الملل دانشکده‌ها و در مراحل بعد نمایندگان بین‌الملل گروه‌ها، مراکز تحقیقاتی و پژوهشکده‌ها در سال آتی، اظهار امیدواری کرد که عمده برنامه‌ریزی‌های ستادی حوزه بین‌الملل دانشگاه طی این جلسات و با اتفاق نظر با معاونان بین‌الملل دانشکده‌ها انجام شود.
در ادامه، دکتر اسمعیل زاده، معاون پژوهشی پردیس بین‌الملل نیز از اتخاذ تصمیماتی در راستای تسهیل و روان‌سازی فعالیت‌های موجود در حوزه پژوهش بین‌الملل خبر داد و گفت: در این تصمیم‌گیری‌ها تلاش شده با واگذاری بخشی از فعالیت‌ها به معاونت‌های بین‌الملل دانشکده‌ها، معاونت پژوهشی پردیس بین‌الملل فراتر از پایان‌نامه‌ها به مقوله پژوهش بین‌الملل توجه بیشتری داشته باشد.
وی به تشریح این تصمیمات پرداخت و بیان داشت: پیگیری تحویل مجلد پایان‌نامه‌های دانشجویان خارجی مقطع تحصیلات تکمیلی پردیس بین‌الملل چون دانشجویان ایرانی به کتابخانه دانشکده‌ها در تعامل معاونان بین‌الملل با معاونت‌های مربوطه دانشکده‌ها از جمله موارد مورد نظر است.
معاون پژوهشی پردیس بین‌الملل با بیان اینکه هدف اصلی حوزه پژوهش بین‌الملل، ارتقاء پژوهش دانشگاه است، گفت: پیش از این در قراردادهای پژوهشی ذکرAffiliation  پردیس بین‌الملل مورد تأکید بود که این مورد نیز با نظر شورای پژوهشی پردیس بین‌الملل به ذکر نام دانشگاه تغییر کرد.
دکتر اسمعیل زاده تصریح کرد: البته در انتشارات دانشکده‌های پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی پردیس بین‌الملل لزوم آوردن واژه International Campus پیش از نام دانشکده‌ها و دانشگاه ضروری است.
وی همچنین به انجام تغییرات در پرداخت هزینه پایان‌نامه‌ها اشاره کرد و بیان داشت: با این تغییر به غیر از پرداخت 40 درصد هزینه‌ها پس از عقد قرارداد پایان‌نامه‌ها، 40 درصد دوم نیز با ارائه گزارش پیشرفت به معاونت پژوهشی پردیس بین‌الملل، قابل پرداخت خواهد بود.
معاون پژوهشی پردیس بین‌الملل افزود: این در حالی است که سهولت در تصویب طرح‌های پژوهشی نیز در دستور کار این معاونت قرار دارد.
دکتر اسمعیل زاده بر اهمیت پیگیری بخشی دیگر از فعالیت‌های حوزه پژوهش بین‌الملل توسط معاونان بین‌الملل دانشکده‌ها تأکید کرد و اظهار داشت: انجام هماهنگی‌های لازم با معاونت‌های تحصیلات تکمیلی، آموزشی و یا پژوهشی دانشکده‌ها به منظور معرفی یک نفر از شورای تحصیلات تکمیلی به عنوان نماینده دانشجویان ایرانی و بین‌الملل برای حضور در جلسه دفاع از پایان‌نامه‌ها ضروری به نظر می‌رسد.
وی افزود: همچنین صدور نامه برای دانشجویانی که از اساتید راهنما و یا مشاور بین‌المللی در فعالیت‌ها تحقیقاتی خود بهره می‌برند توسط دانشکده‌ها به جای معاونت پژوهشی پردیس بین‌الملل نیز باید در دستور کار قرار گیرد.
دکتر اسمعیل زاده ادامه داد: معاونت پژوهشی پردیس بین‌الملل آمادگی دارد در فرآیندهای جدید تعریف شده نهایت همکاری را با معاونت‌های بین‌الملل، پژوهشی و آموزشی دانشکده‌ها داشته باشد.
معاون پژوهشی پردیس بین‌الملل در ادامه به جدیدترین فعالیت‌های پیش رو نیز اشاره کرد و بیان داشت: در این مسیر تعریف جوایز برای پژوهش‌های بین‌الملل، اجرای چند دوره کارگاه گرنت نویسی و ارتباط با اساتید شناخته شده بین‌المللی مدنظر قرار دارد.  
در ادامه، معاونان بین‌الملل دانشکده‌ها به بیان نقطه نظرات خود پرداختند و مباحثی چون تأمین زیرساخت‌های مورد نیاز برای واگذاری فعالیت‌ها به معاونت‌های بین‌الملل، برگزاری جلسات با معاونان آموزشی و پژوهشی دانشکده‌ها و تعامل با آن‌ها به منظور اجرای برنامه‌ها، تحکیم جایگاه معاونت‌های بین‌الملل در دانشکده‌ها و مراکز تحقیقاتی، تعامل جدی با وزارتخانه‌های بهداشت و علوم در راستای همکاری جدی دانشگاه‌های زیرمجموعه آن‌ها، تعیین تکلیف جذب دانشجو در مقطع دکترای تخصصی پژوهشی (PhD by Research)، انجام گفتگوهای نظام‌مند برای تصمیم سازی‌ها در حوزه بین‌الملل دانشگاه، اطلاع‌رسانی به موقع در خصوص پذیرش و زمان ورود دانشجویان بین‌المللی به دانشکده‌ها، برنامه‌ریزی برای دانشکده‌ها با توجه به توانمندی‌ها و مسائل پیش روی آن‌ها، تعیین حدود وظایف معاونان و رسیدگی به وضعیت اتوماسیون اداری و پرداخت‌های کارشناسان بین‌الملل دانشکده‌ها مورد تأکید قرار دادند.
همچنین مدیران ستادی معاونت و پردیس بین‌الملل نیز انتخاب معاونان بین‌الملل برای گروه‌های آموزشی هر یک از دانشکده‌ها، تعیین نقش بازیگران شبکه بین‌المللی سازی دانشگاه و روابط میان آن‌ها، تدوین برنامه‌های عملیاتی بین‌الملل دانشکده‌ها و دیده شدن مقوله بین‌الملل در سرفصل‌های بودجه‌ای را حائز اهمیت دانستند.
دکتر کردی، معاون بین‌الملل دانشگاه در جمع‌بندی این نشست بر اهمیت گسترش تعاملات دانشگاه‌های زیرمجموعه دو وزارتخانه بهداشت و علوم تأکید کرد و گفت: در ارتباط با دانشگاه‌های تهران و شریف مقرر شده انعقاد تفاهم‌نامه‌های مشترک همکاری با دانشگاه‌ها و مراکز علمی خارج از کشور و جذب دانشجویان بین‌المللی در رشته‌هایی با زمینه‌های مشترک عملیاتی شود.  
وی با اشاره به توافقات انجام شده در خصوص تمرکززدایی بخشی از فعالیت‌های بین‌الملل به معاونت‌های بین‌الملل دانشکده‌ها، تصریح کرد: در این زمینه لزوم همکاری سایر معاونت‌های دانشکده‌ها با معاونان بین‌الملل احساس می‌شود.
معاون بین‌الملل دانشگاه خاطرنشان کرد: تعیین معاونان بین‌الملل گروه‌های آموزشی به شرایط و ویژگی‌های دانشکده‌ها وابسته است و دانشکده‌های کوچک تر می‌توانند به انتخاب رابطان بین‌الملل اکتفا کنند.
دکتر کردی در پایان ضمن تبریک فرارسیدن سال 1397، سالی خوش و سرشار از توفیقات روزافزون را برای حاضران آرزو کرد .
توضیح اینکه دکتر کردی، معاون بین‌الملل دانشگاه، دکتر نیکنام، مدیر شعب بین‌الملل دانشگاه، دکتر حسن‌زاده و دکتر اسمعیل زاده معاونان آموزشی و پژوهشی پردیس بین‌الملل، دکتر امینیان، دکتر سادات ابراهیمی و دکتر سوداگر روسای دانشکده‌های پزشکی، داروسازی و دندانپزشکی پردیس بین‌الملل، دکتر نکوفر، مدیر روابط بین‌الملل، اعتباربخشی و رتبه‌بندی، دکتر حسینی سده، مدیر توسعه منابع و پشتیبانی، دکتر شعبانی، مدیر توسعه امور بین‌الملل، دکتر خامی، مشاور عالی، دکتر همتی، مشاور اجرایی مهندس عبدالهی، سرپرست مدیریت شبکه و ارتباطات، انصاری پور، سرپرست بورس‌ها و مأموریت‌های آموزشی و معاونان بین‌الملل دانشکده‌های پزشکی، بهداشت، توانبخشی، پرستاری و مامایی، پیراپزشکی، فناوری‌های نوین پزشکی، علوم تغذیه و رژیم شناسی، طب ایرانی و نمایندگان دانشکده‌های داروسازی و دندانپزشکی حضور داشتند.  
خبر و عکس: مهناز وحیدی

مهناز  وحیدی
تهیه کننده:

مهناز وحیدی