محتوای خبری معاونت بین الملل

برای نخستین بار و با همکاری سازمان سنجش آموزش کشور

آزمون سنجش استاندارد مهارت‌های فارسی در کالج بین‌الملل دانشگاه برگزار شد

برای نخستین بار آزمون بسندگی زبان فارسی، سامفا (سنجش استاندارد مهارت‌های فارسی)، در کالج بین‌الملل دانشگاه به عنوان مرکز سنجش آزمون ویژه دانشجویان بین‌المللی برگزار شد.

 
دکتر سکینه شب بیدار، معاون آموزشی کالج بین‌الملل دانشگاه در گفتگو با روابط عمومی معاونت بین‌الملل با اعلام این خبر گفت: پس از رایزنی‌های انجام شده با سازمان سنجش آموزش کشور، کالج بین‌الملل جمعه 15 شهریور 98، آزمون سامفا را برای 31 دانشجوی بین‌الملل برگزار کرد.
وی 19 نفر از شرکت‌کنندگان در این آزمون را دانشجویان خارجی دانشگاه علوم پزشکی تهران اعلام کرد و بیان داشت: همچنین دانشجویان بین‌المللی از دانشگاه‌های علامه طباطبایی، علوم پزشکی ارتش و تعدادی داوطلب آزاد نیز در این آزمون شرکت کردند.   
معاون آموزشی کالج بین‌الملل دانشگاه با اشاره به اینکه بخش‌های شنیداری، خوانداری و نوشتاری این آزمون در نوبت صبح و بخش گفتاری در نوبت عصر برپا شد، اظهار داشت: هر مهارت در این آزمون ۶۰ و در مجموع ۲۴۰ امتیاز دارد.
دکتر شب بیدار حد نصاب نمره قبولی در این آزمون برای شرکت‌کنندگان دانشگاه‌ها را کسب حداقل 50 درصد امتیاز هریک از مهارت‌های مذکور عنوان کرد و اظهار داشت: به پذیرفته‌شدگان در این آزمون' گواهینامه آموزش زبان فارسی' اعطاء خواهد شد.
وی به تشریح هدف اصلی از شرکت دانشجویان بین‌الملل دانشگاه در آزمون سنجش استاندارد مهارت‌های فارسی پرداخت و افزود: بر اساس مصوبات معاونت بین‌الملل دانشگاه، دانشجویان خارجی پیش از ورود به بخش بالین باید نمره قبولی از آزمون سامفا کسب کرده باشند از این رو نه تنها برای اولین بار کالج به عنوان مرکز سنجش آزمون سامفا انتخاب شد، بلکه برای نخستین بار تعدادی از دانشجویان بین‌الملل دانشگاه نیز در این آزمون شرکت کردند.
معاون آموزشی کالج بین‌الملل دانشگاه تصریح کرد: سامفا تنها آزمون رسمی زبان فارسی است که تأیید دانشگاه‌ها و شرکت‌های ایرانی و غیرایرانی دارد و استانداردهای آن مانند آزمون‌های تافل و آیلتس در زبان انگلیسی، دلف در زبان فرانسه و ZD در زبان آلمانی است.
دکتر شب بیدار اضافه کرد: طراحی و اجرای این آزمون به عهده مرکز همکاری‌های علمی بین‌المللی، سازمان سنجش آموزش کشور و اداره کل دانشجویان غیرایرانی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است.
وی از سطح‌بندی دانش و مهارت‌های زبانی دانشجویان و داوطلبان علاقه‌مند به زبان فارسی در دنیا، ورود دانشجویان غیرایرانی برای تحصیل در دانشگاه‌ها و مراکز علمی کشور و استانداردسازی آموزش زبان فارسی به غیرفارسی‌زبانان به عنوان اهداف برپایی این آزمون یاد کرد و بیان داشت: سامفا به سنجش استاندارد مهارت‌های زبانی افراد، بدون در نظر گرفتن این نکته که زبان فارسی را در کجا و به شیوه‌ای آموخته‌اند، می‌پردازد.
دکتر شب بیدار افزود: شرکت در آزمون سامفا نیازمند آمادگی دانشجویان در مهارت‌های مختلف است و از این رو، با آغاز سال تحصیلی جدید دوره‌های شرکت در این آزمون برگزار خواهد شد.
وی با بیان اینکه هم‌اکنون کالج بین‌الملل دانشگاه مشغول آموزش زبان فارسی به حدود 200 دانشجوی بین‌الملل در 4 سطح پیش‌دانشگاهی است، گفت: 10 مدرس نیز مسئولیت آموزش زبان فارسی به این فراگیران را به عهده دارند که تمامی آن‌ها دوره‌های تربیت مدرس را نیز گذرانده‌اند. 
معاون آموزشی کالج بین‌الملل دانشگاه ادامه داد: اخیراً نیز به منظور افزایش استانداردهای آموزش زبان فارسی به غیرفارسی‌زبانان، دوره‌ای کاملاً تخصصی ویژه مدرسان به شکل مدرسه تابستانی طراحی شد که چهارشنبه 12 شهریور به اتمام رسید.  
دکتر شب بیدار در پایان با تأکید بر اینکه آموزش زبان فارسی به داوطلبان بین‌المللی در داخل و خارج از کشور به منظور اشاعه زبان فارسی و فرهنگ ایرانی- اسلامی و نیز حرکت در جهت تبدیل شدن به یکی از معتبرترین و شناخته‌شده‌ترین مراکز آموزش زبان فارسی و انگلیسی از مأموریت‌های کلیدی این مجموعه است، یادآور شد: کالج بین‌الملل دانشگاه درصدد برگزاری آزمون‌های بین‌المللی همچون، OET، تافل و آیلتس در آینده نزدیک است. 
خبر و عکس: مهناز وحیدی

 

مهناز  وحیدی
تهیه کننده:

مهناز وحیدی