محتوای خبری معاونت بین الملل

با اعلام میزبانی دانشگاه صنعتی شریف از دومین سمینار IHE

آیین اختتامیه سمینار بین‌المللی سازی آموزش عالی با محوریت تبادلات دانشگاهی برگزار شد

سمینار بین‌المللی سازی آموزش عالی با سخنرانی پروفسور Jane Knight Nancy و تقدیر از سخنرانان ایرانی و بین‌المللی به کار خود پایان داد.

گالری عکس1
گالری عکس2
به گزارش روابط عمومی معاونت بین‌الملل، در ابتدای این مراسم که یکشنبه 10 اردیبهشت در آمفی‌تئاتر ستاد مرکزي برگزار شد، پروفسور Jane Knight Nancy استاد برجسته کانادایی، با اشاره به اینکه حضور در این گردهمایی فرصتی برای اشتراک‌گذاری ایده‌ها بیان نقاط قوت، مشکلات و چالش‌های حوزه بین‌المللی سازی را به وجود آورد، اظهار داشت: همه ما در طول دو روز برگزاری این سمینار خود را مجبور کردیم در مورد بین‌المللی سازی تفکر کرده و در مسیر ارتقاء آن گام برداریم.
استاد دانشگاه تورنتو به تشریح اهمیت موضوع بین‌المللی سازی و تأثیرات آن در سیستم آموزش عالی پرداخت و گفت: در گام نخست این مقوله توانسته با صادرات آموزش، یادگیری را در سطوح مختلف گسترش دهد.
وی ادامه داد: منظور از آموزش در این بحث تنها دانشجویان بین‌المللی و یا محصلین خارج از مرزها نیست بلکه تمرکز اصلی بر دانشجویان داخلی و تأثیراتی است که بین‌المللی سازی بر نحوه یادگیری آن‌ها می‌گذارد.
پروفسور Knight افزود: بین‌المللی سازی همچنین فرصتی برای این گروه از دانشجویان جهت آشنایی با کشورهای مختلف، چگونگی تولید و انتقال دانش، همکاری در پروژه‌های تحقیقاتی در سطح بین‌المللی فراهم می‌کند.
استاد دانشگاه تورنتو با تأکید بر تأثیرات بین‌المللی سازی بر روی جامعه، بیان داشت: به اعتقاد من بین‌المللی سازی فرصتی است که پنجره‌ها را به روی فرهنگ‌های مختلف باز کرده و فرصت آشنایی بیشتر با آن‌ها را ایجاد می کند.
وی نقش بین‌المللی سازی در سیاست و همکاری میان کشورها را نیز حائز اهمیت دانست و افزود: بین‌المللی سازی آموزش عالي این قدرت را دارد تا مشکلات سیاسی و دیپلماسی کشورها را به حداقل برساند.
پروفسور Knight خاطرنشان کرد: بین‌المللی سازی همچنین در شناخته شدن مراکز علمی و دانشگاهی و کسب جایگاه مناسب در نظام‌های رتبه‌بندی بین‌المللی سازی نیز نقش‌آفرین است.
استاد دانشگاه تورنتو در بخش پایانی صحبت‌های خود پیشنهاد تشکیل شبکه بین‌المللی سازی آموزش عالي در ایران را مطرح کرد و گفت: دانشگاه علوم پزشکی تهران با برگزاری این سمینار فصل تازه‌ای از حرکت در مسیر بین‌المللی سازی را آغاز کرده که امیدوارم استمرار داشته باشد.
وی از دانشگاه علوم پزشکی تهران به واسطه تلاش‌های بی‌شائبه در برگزاری هرچه بهتر این برنامه تشکر و قدردانی کرد.
در ادامه آیین اختتامیه، با حضور مسئوليني از وزارت بهداشت، وزارت امورخارجه و دانشگاه علوم پزشكي تهران با اهداء گواهی (Certificate) و هدایایی به رسم یادبود، از سخنرانان داخلی و بین‌المللی تقدیر به عمل آمد.
همچنین به دنبال اعلام آمادگی دانشگاه صنعتی شریف برای برگزاری دومین سمینار بین‌المللی سازی آموزش عالی در سال آينده، پرچم سمینار به دکتر موقر، معاون بین‌الملل این دانشگاه تحویل داده شد.
در حاشیه این مراسم، دکتر عرب خردمند، معاون بین‌الملل دانشگاه نیز گفت: با گذشت بیش از پنج سال از شروع فعالیت معاونت بین‌الملل دانشگاه، تجربیاتی از مطالعات میدانی گسترده در خصوص چگونگی بین‌المللی سازی آموزش عالي در پرتو جذب دانشجوی بین‌الملل و تبادل اساتید و پژوهشگران بین‌المللی میان دانشگاه علوم پزشکی تهران و دیگر دانشگاه‌ها در اقصی نقاط دنیا حاصل شده است.
وی تصریح کرد: در کنار این فعالیت‌ها و با ثمر نشستن نوآوری‌هایی چون تشکیل کمیته تطبیق و متناسب‌سازی برنامه‌های آموزشی دانشجویان بین‌المللی، ایجاد کالج بین‌الملل و آموزش زبان فارسی به غیرفارسی‌زبانان و دبیرخانه اعتباربخشی بین‌المللی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور در دانشگاه، راه‌اندازی و فعال‌سازی پرتال EducationIRAN جهت معرفی دانشگاه‌های زیرمجموعه وزارتخانه های بهداشت و علوم به عرصه بين المللي و ایجاد سیستم رتبه‌بندی بین‌المللی تحت عنوان TUMS Ranking در دانشگاه علوم پزشکی تهران این فرصت فراهم شد تا در فضایی تحت عنوان سمینار بین‌المللی سازی آموزش عالی به تعامل با صاحب‌نظران از اقصی نقاط دنیا و دانشگاه‌های فعال در عرصه بین‌المللی سازي آموزش عالي بپردازیم.
معاون بین‌الملل دانشگاه افزود: خوشبختانه پتانسیل موجود در دانشگاه، نگرش مثبت و وسیع ریاست، معاونان و مدیران بخش‌های مختلف فعالیت آموزش عالي در دانشگاه علوم پزشکی تهران و حمایت بی‌دریغ دستگاه‌های بیرونی ناظر بر این حرکت چون معاونت آموزشی و مدیریت امور بین‌الملل وزارت بهداشت، همکاران وزارت امور خارجه و دستگاه‌های اجرایی مرتبط با این فعالیت زمینه‌ساز برپایی هرچه بهتر این سمینار در آستانه روز معلم شد.
 وي اظهار امیدواری کرد که این حرکت توسط دانشگاه‌های مختلفی از علوم پزشکی و وزارت علوم تداوم داشته باشد تا فرصت برخورداری از تجربیات دیگر دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی بین‌المللی و تبادل تجربيات فراهم شود.
دکتر عرب خردمند همچنین به تشریح دستاوردهای سمینار بین‌المللی سازی آموزش عالی پرداخت و گفت: تعامل با حدود 40 صاحب‌نظر خارجی در حوزه بین‌المللی سازی آموزش عالی، دیدار مسئولان حوزه بین‌الملل دانشگاهها با مهمانان سمینار و همچنین تبادل‌نظر با همتایان خود در حاشیه سمینار، اجرای سخنرانی‌های تخصصی توسط 20 سخنران داخلی و خارجی، برگزاری پنج جلسه بحث و بررسی علاوه بر سخنرانی‌های انجام‌شده، برپایی چهار جلسه پرسش، پاسخ و تبادل‌نظر راجع به تجربیات کسب‌شده و بررسی حیطه‌های مختلف بین‌المللی سازی آموزش عالی در مباحث و عناوین سخنرانی‌ها با برگزاری این گردهمایی دو روزه محقق شد.

خبرنگار: مهناز وحیدی
عکاس: مهدی کیهان، معین رحمانزاده، مهناز وحیدی

جهت مشاهده برنامه زمانی سمینار اینجا کلیک کنید.

جهت مشاهده کتابچه خلاصه سخنرانی ها اینجا کلیک کنید.

مهناز  وحیدی
تهیه کننده:

مهناز وحیدی